Toimitukselta

Tähän työhön ei nainen pysty

(PÄÄKIRJOITUS) Kaikilla lapsilla ei ole syystä tai toisesta minkäänlaista yhteyttä isäänsä tai vaikkapa enoon. Ja vaarikin voi olla kuollut. Yksinhuoltajaäidit kuitenkin toivovat, että lapsella olisi mieskaveri, jonka kanssa voisi tehdä kaikkea sellaista, mikä jää tekemättä, koska yhtään miestä ei ole lähipiirissä. Tähän tarpeeseen vastaa Mieskaveri-toiminta. On vastannut jo 25 vuoden ajan.

Mieskaverit ovat arjen sankareita, vaikka he itse ja toimintaa organisoiva Pienperheyhdistys korostavatkin, että mieskaverit ovat ihan tavallisia miehiä. Mieskaveriksi ryhtyvältä ei odoteta supermiehen taitoja. Kunhan hän on rehti aikuinen mies, jolla on mahdollisuus viettää aikaa lapsen tai nuoren kanssa.

Myös sitoutumista vaaditaan, ettei lapsen tarvitse pettyä. Pikkukaverit ja mieskaverit tapaavat keskimäärin 1–2 kertaa kuukaudessa. Mieskavereiden lapsikaveritkin ovat ihan tavallisia lapsia, joilta vaan puuttuu se iskä, jonka kanssa voi tehdä jotain kivaa.

Vantaan Sanomat kertoi (VS 1.3.) helsinkiläisestä Tapani Aittoniemestä, joka on vantaalaisen pojan mieskaveri. He käyvät muun muassa ongella, uimassa ja ihmettelemässä molempia kiinnostavia asioita, kuten lentokonetta kaupan katolla.

Vantaalainen koulupoika on saanut Aittoniemestä luotettavan, aikuisen kaverin. Pojalla on käynyt tuuri, sillä moni lapsi odottaa mieskaveria. Heistä on pula.

Näin kansainvälisenä naistenpäivänäkin kaikille mieskaveriksi ryhtyneille miehille voi nostaa hattua. Toivotaan, että heidän hieno esimerkkinsä kannustaa muitakin, eri-ikäisiä miehiä arvokkaaseen vapaaehtoistyöhön. Tähän työhön, mieskaveriksi, nainen ei pysty.

Armi Suojanen

Toimitukselta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet