Muokkaa

Maksuton joukkoliikenne koululaisryhmille

Helsingin Vanhemmat HELVARY ry esittää opettajan johdolla matkustaville koululaisryhmille maksutonta joukkoliikennettä arkisin klo 9 ja 15 välisenä aikana. VANVARY tukee aloitetta ja ehdottaa vastaavaa käytäntöä myös Vantaalle ja koko pääkaupunkiseudulle.

Perusteena on uusi opetussuunnitelma, jonka mukaan yhä suurempi osa oppimisesta tulisi tapahtua koulurakennuksen ulkopuolella. Koulujen pienet retkibudjetit eivät kuitenkaan anna mahdollisuutta toteuttaa tätä tavoitetta. Ruuhka-aikojen ulkopuolella joukkoliikennevälineet ovat vajaakäytöllä, joten ilmaisten matkojen järjestäminen koululaisryhmille ei lisäisi julkisen liikenteen kustannuksia.

Vetoamme Vantaan kaupungin viranhaltijoihin sekä luottamushenkilöihin, jotta vastaavaa käytäntöä edistettäisiin myös Vantaalla ja koko HSL-alueella.

Linkki HELVARYn aloitteeseen: https://drive.google.com/file/d/0B93aPE_MsEQxbFhjb3hVZDB3QWM/edit

 

Vanvary

VANVARY on Vantaan vanhempainyhdistysten kattojärjestö, jonka tarkoituksena on vahvistaa vanhempien ja vanhempainyhdistysten toimintaedellytyksiä sekä yhteistyötä lasten paremman kasvuympäristön puolesta. 
 
VANVARY tuo esiin vanhempien mielipiteitä koulutusta ja kasvatusta koskevissa kysymyksissä sekä edistää vaikuttavaa vanhempaintoimintaa. VANVARYn tarkoituksena on edistää kasvatuskumppanuutta, yhteisöllisyyttä ja lasten hyvinvointia. Yhdistys on toiminnassaan poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton.