Toimitukselta

Selitys on pakko saada

(PÄÄKIRJOITUS) Vantaan käräjäoikeus vapautti entisen Myyrmäen urheilupuistoyhtiön toimitusjohtajan Erkki Salon kaikista syytteistä sekä vahingonkorvausvaatimuksista. Käräjäistuntoja seuranneille tämä ei tullut yllätyksenä.

Salo oli nostettu kepin nokkaan niin, että syytteiden mukaan hän oli yksin ja yhtiön hallituksen tietämättä tehnyt päätöksiä jalkapalloseura PK-35:n rahoittamisesta. Tähän perustuivat myös korvausvaatimukset.

Käräjäoikeus vapautti Salon, koska sille oli todistettu, ettei hän suinkaan ollut tehnyt kyseisiä tukipäätöksiä yksin ja hallituksen tietämättä.

Koko prosessin tekee ihmeelliseksi kaupungin toiminta. Kaikki syytteet perustuivat kaupungin sisäisen tarkastuksen raportteihin. Käräjäoikeus siis totesi ne kaikki vääriksi."

Koko prosessin tekee ihmeelliseksi kaupungin toiminta. Kaikki syytteet perustuivat kaupungin sisäisen tarkastuksen raportteihin. Lisäksi vahingonkorvauksia vaati kaupungin oma yhtiö, joka myös yhtyi syyttäjän nostamiin syytteisiin.

Käräjäoikeus siis totesi ne kaikki vääriksi. Toisin sanoen sisäisen tarkastuksen raportit ja niihin perustuvat syytteet eivät olleet oikeassa. Niihin perustuen toimitusjohtaja kuitenkin erotettiin ennen oikeuden alkamista.

Sisäinen tarkastus perustaa raporttinsa tiettyihin faktoihin. Saiko käräjäoikeus siis enemmän ja tarkempia tietoja kuin sisäinen tarkastus, jolle pitäisi olla kaikki kaupungin ovet auki? Vai valehdeltiinko sisäiselle tarkastukselle tapahtumien kulusta?

Voisi luulla, että käräjäoikeuden itselleen hankkima tieto tapahtumien kulusta olisi kaupungin edustajille ollut paljon helpompi selvityskohde. Olihan urheilupuistoyhtiön hallituksen puheenjohtajana kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Heikki Heinimäki. Ainakin hänen olisi pitänyt tietää, mitä yhtiössä oli tehty ja millä perusteella.

Kun sisäisen tarkastuksen esiin nostamat syytökset on nyt kumottu, ilmaan jää paljon kysymyksiä, joille on löydyttävä selityksiä.

Risto Hietanen

Toimitukselta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet