Vantaa-Seura

Kierrätyshenkisesti "vanhaa ja uutta" perheaamussa

Kestikievarin perheaamun tapahtumapaikkana on 200-vuotias maatilan päärakennus ja entinen kestikievari Övre Nybacka.

Riina Koivisto

Kestikievarin perheaamut on uusi tapahtumasarja, jossa yhdistetään rohkeasti lapsiperheet ja historia. Vuoden alusta alkaen 200-vuotias talovanhus Övre Nybacka on kerran kuussa avannut ovensa lapsiperheille. Tilaisuudet on tarkoitettu kotona oleville vanhemmille ja lapsille.

Huhtikuun tapaamisessa ma 24.4. klo 1012 aiheena on kierrätyshenkisesti ”vanhaa ja uutta”. Talossa vierailee kierrätysasioissa opastava Roska-poliisi. Esittelyssä on kestovaippalainaamo ja tarjolla on tietoa kestovaipoista. Lapsille ja äideille suunnattuja ekohenkisiä tuotteita esittelee myös Babyidea. Lisäksi paikalla on me&i-vaate-esittelijä.

Paikan päällä on myös kirpputorimahdollisuus sekä lastenvaatteiden ja lelujen vaihtopiste. Kirpputoripaikasta kiinnostuneita pyydetään ottamaan yhteyttä [email protected]. Historiallisessa talossa on mahdollisuus viipyä pidempään, seurustella ja syödä eväitä. Pikkurahalla saa ostaa mm. kahvia, teetä ja mehua.

Toukokuun tapaamisessa aiheena on ”Aikamatojen matkassa”. Lähdemme yhdessä retkeilemään ja tutustumme läheiseen kumpareeseen, joka oli keskiajalla pitäjän mahtikauppias Jöran Bonden asuinpaikka. Lähtö kievarin edestä kello 10.00. Omat piknik-eväät mukaan!

Kestikievari Övre Nybacka sijaitsee Vantaanlaaksossa osoitteessa Nybackankuja 4. Perheaamuihin on aina vapaa pääsy. Tapahtumat järjestää Vantaa-Seura–Vandasällskapet ry. Lisätietoa www.vantaaseura.fi

Vantaa-Seura

Aikaisempia kirjoituksia

Vantaa-Seura

Vantaa-Seura-Vandasällskapet ry on kaikille vantaalaisille tarkoitettu kotiseutuyhdistys, joka tutustuttaa kotikulmiin järjestämällä retkiä, opastuksia, luentoja ja kulttuuritapahtumia. Julkaisemme myös kirjaa Helsingin pitäjä-Vantaa, olemme Helsingan keskiaikapäivän yksi järjestäjä ja kestikievari Övre Nybackan toimija.

Vantaa-Seura toivottaa kaikki Vantaan historiasta ja kulttuurista kiinnostuneet tervetulleiksi mukaan yhdistyksen toimintaan. Vantaa on kotikaupunkimme, josta olemme ylpeitä. Kotikulmien tunteminen auttaa niissä viihtymään! Tule mukaan Vantaa-Seuraan!

Lue lisää kotisivuiltamme!

Uusimmat mielipiteet