Toimitukselta

Läskillä ei ole rahaa?

Noin kerran viidessä vuodessa tulee juhlapäivä, jota haluaisin juhlistaa myös uusilla vaatteilla. Seutu on täynnä hienoja ja toinen toistaan isompia kauppakeskuksia, joten on helppo mennä ja ostaa tyylikäs juhla-asu.

Väärin. Se on helppoa, jos olet mannekiinimitoissa. Jos et ole, olet pulassa.

Kun takana on kymmenen vaatekauppaa ja noin sata sovitettua vaatetta, olen valmis toteamaan, ettei tästä mitään tule. Jokaisesta vaatteesta puuttuu kangasta ainakin 20 senttiä leveä kaistale.

Olen kerta toisensa jälkeen joutunut hämmästelemään sitä, että puseron hiha on olkapään korkeudelta niin kapea, että siitä mahtuu läpi vain ranne. Jos paita on hihaton, hiha-aukko yltää vyötärölle.

T-paidat ovat niin lyhyitä, että sen helma on paksuimman mahamakkaran kohdalla. Nykyään ostankin T-paidat miestenosastolta. Jos olet saanut kiskottua housut jalkaasi, lahkeet ovat puoli metriä liian pitkät. Muuten kivannäköinen paita on tehty niin ohuesta kankaasta, että se paljastaa anteliaasti kaikki muhkurat.

Netistä lienee turha hakea apua. En halua tilata kotiin kymmeniä vaatteita sovitettavaksi ja sitten palauttaa ne. En myöskään halua ostaa kertakäyttövaatteita, jotka nyppyyntyvät ja menettävät ryhtinsä jo ensimmäisessä pesussa.

Mistä vyötärölihavat, persjalkaiset naiset ostavat vaatteensa?

Ilahduin muutama kuukausi sitten suunnattomasti, kun kauppaan ilmestyi uuden suomalaisen valmistajan vaatteita. Ilo loppui lyhyeen. Tarjolla oli suorakaiteen muotoisia kappaleita. Yksi vaate näytti olevan liian pitkä puseroksi, mutta liian lyhyt hameeksi.

Mistä löytyisi sisäänostaja, joka hankkii vaatteita tavallisillekin tallaajille? Lihava ei kaipaa kaunista? Läskillä ei ole rahaa?

Ratkaisin tämän kevään vaatetarpeen kaivamalla kaapista 10 vuotta vanhat pellavahousut ja käyttämällä niiden kanssa kaverin antamaa puseroa, jonka hän aikoi viedä UFF:n laatikkoon. Täydestä meni.

Luonto kiittää ja kukkaro kiittää myös, kun uutta ei tarvitse ostaa. Voin käyttää aikani johonkin hyödyllisempään kuin kauppojen koluamiseen. Käytän tänäkin kesänä T-paitaa, jonka ostin Pori Jazzeilta jo 20 vuotta sitten. Nykyaikanahan kaikki on muotia. Tai sitten sitten sitä voi kutsua persoonalliseksi pukeutumiseksi.

Anneli Tuominen-Halomo

Toimitukselta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet