Vantaa-Seura

Lasten ilta Kirkonkylässä - keskiaikaopastus ja Jytäjyrsijät

Lasten kierroksella etsitään yhdessä nimismiehen hukkaamia verorahoja ja samalla tutustutaan 500 vuoden takaiseen historiaan.

Andreas Koivisto

Keskiviikkona 26.7. vietetään Helsingin pitäjän kirkonkylässä lasten iltaa historian ja musiikin parissa. Kello 17.15 alkaa rooliopastus, joka on samalla aikamatka keskiaikaan. Kierroksella etsitään yhdessä Nimismiehen vaimo Sigridin kanssa verorahoja, jotka hajamielinen nimismies on hukannut. Kierroksella tutustutaan 500 vuoden takaiseen elämään Kirkonkylässä.

Samaan aikaan järjestetään keskiaikaan keskittyvä opastus myös aikuisille. Arkeologi Andreas Koivisto keskittyy opastuksessaan kirkon ja pappilan arkeologisten kaivausten mielenkiintoisiin tuloksiin.

Lähdöt kierroksille Pyhän Laurin kirkon hautausmaan portilta, osoitteesta Kirkkotie 45. Lasten kierroksen lippu maksaa 5 €, aikuisen kierroksen lippu 10 € (Vantaa-Seuran jäsenet sekä eläkeläiset 5 €). Lasten kierros soveltuu noin 4-10 -vuotiaille lapsille ja sen kesto on noin yksi tunti.

Kierrosten päätteeksi Kirkonkylän myllyllä, Keravanjoen rannalla järjestetään maksuton lastenkonsertti. Konsertti on samalla lasten Myllyilta ja esiintyjänä on lasten rokkibändi Jytäjyrsijät.

Konsertti alkaa kello 18.30 ja päättyy kello 20.00. Kirkonkylän mylly sijaitsee osoitteessa Myllykuja 6. Autot tulee pysäköidä Pyhän Laurin kirkon tai Helsinge skolan parkkipaikoille.

 

 

Vantaa-Seura

Aikaisempia kirjoituksia

Vantaa-Seura

Vantaa-Seura-Vandasällskapet ry on kaikille vantaalaisille tarkoitettu kotiseutuyhdistys, joka tutustuttaa kotikulmiin järjestämällä retkiä, opastuksia, luentoja ja kulttuuritapahtumia. Julkaisemme myös kirjaa Helsingin pitäjä-Vantaa, olemme Helsingan keskiaikapäivän yksi järjestäjä ja kestikievari Övre Nybackan toimija.

Vantaa-Seura toivottaa kaikki Vantaan historiasta ja kulttuurista kiinnostuneet tervetulleiksi mukaan yhdistyksen toimintaan. Vantaa on kotikaupunkimme, josta olemme ylpeitä. Kotikulmien tunteminen auttaa niissä viihtymään! Tule mukaan Vantaa-Seuraan!

Lue lisää kotisivuiltamme!

Uusimmat mielipiteet