Muokkaa

TixiBand & Joulun taikaa

TixiBandin pitkäaikainen pasunisti Erkki "Väiski" Väisänen 1970-luvun taitteessa.

Väiski ja pasuuna.

TixiBandin joulukonsertti 2017 "Joulun taikaa".

Alaluusua

Kuka on tämä TixiBandinkin riveistä löytyvä komea soittajapoika?

 

”Kun lapsuudessani kuulin radiosta Louis Armstrongia, musiikillinen kipinäni syttyi liekkiin”, kuvassa vain 15-vuotias, TixiBandin pitkäaikainen pasunisti Erkki Väiski Väisänen, muistelee.

 

”Klarinetti, käyrätorvi ja vetopasuuna olivat tuolloin tarjolla instrumentikseni. Ja kun Vantaan musiikkiopistossa oli ilmoittautumispäivä 1960-luvun lopulla, juoksin sinne kesken koulupäiväni ja ilmoitin halukkuuteni opiston ensimmäiseksi pasuunaoppilaaksi.” Väiski on soittanut pasuunaa aktiivisesti opiskeluvuosistaan lähtien, ja soittotaidot ovatkin kehittyneet vuosikymmenten kuluessa huippuunsa.

 

”TixiBand on soittokunta ja puhallinorkesteri, jossa aloitin soittamisen jo poikasena 1960-luvulla. Olen muutaman kerran lähtenyt ja palannut kokoonpanoon elämäntilanteideni mukaan”, Väiski kertoo. TixiBandin soittajien ikähaitari on suuri – varttuneimpien soittajien käydessä jo kahdeksaakymmentä ovat nuorimmat orkesterilaiset juuri himpun päälle parikymppisiä. Monipuolisessa porukassa soittaminen on rikkaus. ”Pasuunasektiossa on toiminut nuoren soittajan sisäänajo tyylikkäästi. Joonas (Joonas Lindell) otti kunniakkaan äänenjohtajan paikan upeasti hallintaansa”, Väiski toteaa.

 

Väiski nauttii elävän yleisön edessä esiintymisestä. Hänen suunnitelmissaan onkin soittamisen jatkaminen ja soittotaitojen hiominen hyvien ja tuttujen bändikavereidensa kanssa. ”Yleisölle soittaminen on parhaimmillaan vuorovaikutusta, joka tuntuu upealta. Haluan jatkossakin soittaa huippukavereiden kanssa ja kehittyä siinä samalla soittajana”, Väiski luonnehtii. ”Ehdin vapaa-aikoinani myös piirtämään kynillä ja liiduilla, mutta Lasse Mårtensonia mukaillen: kaikki paitsi soittaminen on turhaa”, Väisänen naurahtaa hyväntuulisesti.

 

Väiskin, Joonaksen ja kolmisenkymmentä muuta tixiläistä voit tavata perjantaina 8.12.2017 klo 19 Malmitalossa jouluisissa tunnelmissa!

 

http://www.malmitalo.fi/fi/tapahtumat/event/9506D211867623A006E98BF31E43505A/TixiBand_

 

(Yllä oleva juttu on mukaelma Jouni Leinosen alkuperäisestä haastattelusta.)

 

 

Tikkurilan Soittokunta

Tikkurilan soittokunta – TixiBand – on vanhin Vantaalla yhtäjaksoisesti toiminut puhallinorkesteri. Se perustettiin vuonna 1945.

Tällä hetkellä orkesterissa soittaa yli 30 soittajaa. Syksystä 2016 lähtien orkesteria on johtanut Panu Matilainen. Hän on TixiBandin pitkän historian 13. kapellimestari.

 

TixiBand harjoittelee Tikkurilassa ja on Vantaan aikuisopiston opintoryhmä. Orkesteri on profiloitunut soittamaan viihteellistä musiikkia, mutta ohjelmistoon kuuluvat esimerkiksi myös Tikkurilan lukion vanhojen tanssit. Muita vuosittaisia tapahtumia ovat Vantaan veteraani- ja reserviläisten yhteistyötoimikunnan Sinivalkoisen musiikin iltapäivä lokakuussa, joulukonsertti, teemoiltaan sekä solisteiltaan vaihtuvat kevätkonsertit sekä perinteinen vappusoitto.

 

Lisää tietoa TixiBandin tulevista esiintymisistä orkesterin internet-sivuilta www.tixiband.fi sekä Facebookista www.facebook.com/tixiband