Toimitukselta

Maksuton puuha voi pelastaa talviloman

(PÄÄKIRJOITUS) Vantaan koulujen väki viettää tällä viikolla talvilomaa. Osa perheistä on matkustanut ulkomaille tai muualle Suomeen, mutta monet ovat jääneet myös Vantaalle.

Lomasäät ovat nyt mitä mainioimmat perinteisen, liikunnallisen hiihtoloman viettoon. Ja mikä parasta, Vantaalla on lomalaisille tarjolla rutkasti maksutonta puuhaa. Se voi olla monen perheloman pelastus.

Näin olympialaisten aikaan liikuntakärpänen saattaa puraista junioreita. Koko perheen voimin kannattaakin lähteä hiihtämään.

Vantaan kaupunki on luonut kiitettävän laajan latuverkoston. Laduilla pienet iivoniskaset ja kristapärmäkosket voivat kilvoitella kotikorttelin mestaruudesta.

Tulevat eelitolvaset tai emmipeltoset voivat puolestaan suunnata useille kaupungin ylläpitämille luistelukentille.

Kaupunki tarjoaa lomailijoille myös ilmaisia liikuntatapahtumia. Pääkaupunkiseudun nuoriso- ja kulttuuripalvelut toteuttavat yli 13-vuotiaiden talvilomatapahtuman Reaktorin Helsingin messukeskuksessa 21.–23. helmikuuta. Myyrmäen urheilutalon palloiluhallissa lapset ja vanhemmat voivat harrastaa yhdessä liikuntaa Perhepeuhat-päivillä 24. päivä.

Talviloma on vuoden parhaimpia aikoja edistää lasten liikkumista koko perheen voimin."

On ollut paljon puhetta siitä, etteivät lapset enää liiku tarpeeksi. Aikaa kuluu liikaa somen ja tietokonepelien parissa. Seuraukset näkyvät alaikäisten huonona kuntona ja ylipainona.

Talviloma on vuoden parhaimpia aikoja edistää lasten liikkumista koko perheen voimin. "Ylikuntoon"ei silti kannata itseä liikuttaa. Välillä koko perhe voi pysähtyä seuraamaan yhdessä olympialaisia, käydä kirjastossa tai vierailla vaikka museossa.

Tuomas Massinen

Toimitukselta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet