Vantaan kamarikuoro

Vantaan Kamarikuoro esiintyy Vantaalla ja Krakovassa touko-kesäkuussa

Vantaan Kamarikuoro treenaa kuoroleirillä

Marjo Lamminaho

Vantaan Kamarikuorolla on ollut kiireinen kevät. Koska olemme lähdössä Puolaan Cracovia Cantans -kuorokilpailuun, pitää ohjelmistoa harjoitella erityisen hyvin ja meillä onkin torstai-iltojen lisäksi useita ylimääräisiä harjoituksia. Toukokuun alussa vietimme aurinkoisen kuoron treeniviikonlopun Kiljavanrannassa Nurmijärvellä. Sää oli ihana ja avoimen ikkunan takana talitiaiset lauloivat kilpaa kuoron kanssa. Taiteellinen johtajamme Ilona Korhonen pisti meidät tiukille, mutta niin tässä vaiheessa pitääkin - samojen kohtien hinkkaamista uudelleen ja uudelleen, soinnin hakemista ja ulkoa opettelemista. Kokeilimme laulamista eri tiloissa ja eri kokoonpanoissa, koska Krakovan konserttisalien ja kirkkojen akustiikasta ja muista yksityiskohdista ei etukäteen tiedetä mitään. Kaikkeen pitää siis olla varautunut eikä mikään tilanne saa yllättää tai häiritä laulua!

Kuoroharrastus antaa mahdollisuuden kehittyä, kokea kauneutta, pitää hauskaa ja tutustua ihmisiin. Kuorossa on syntynyt kaksi aviopariakin! Lauloimme viikonlopun aikana monta tuntia ja lisäksi oli aikaa uida, saunoa ja kuunnella toivelauluja. Eräitä nähtiin tanssimassa buggaa.  Leiritraditionamme on arpajaiset, joissa oli palkintoina muun muassa hienoja lippalakkeja. 

 

Vantaan Kamarikuoron ja SonorEnsemblen yhteinen kevätkonsertti on Myyrmäen kirkossa 30.5. klo 19. Ohjelman hinta on 15€. Lisätietoja: www.kamarikuoro.com
Krakovaan lennämme 7.6. Osallistumme sakraalisarjaan ja yleiseen sarjaan. Lisäksi esiinnymme kahdessa konsertissa. Matkakertomus seuraa myöhemmin.

Vantaan kamarikuoro

Aikaisempia kirjoituksia

Vantaan kamarikuoro

Vantaan kamarikuoro on rohkeiden ja taitavien, nuorten ja nuorekkaiden laulajien joukko, jonka tekemisiä sävyttää musikaalinen pelisilmä ja yhteen hiileen puhaltamisen tahto. Meiltä löytyvät kauneimmat sopraanot, möreimmät kakkosaltot, tiukimmat tenorit ja böhisevimmät bassot. Olemme hervottomin, rehevin, vallattomin, moniäänisin ja -sävyisin poppoo. Näytämme, että Vantaalta tulee muutakin kuin Vantaanjoen vettä hanoihin; hurmaavaa, huumaavaa, tajutonta, huumorin- ja kansantajuista musiikkia.

Lue lisää kotisivuiltamme!

Uusimmat mielipiteet