Vantaa-Seura

Lasten illassa rooliopastus ja Jytäjyrsijöiden ilmaiskonsertti

Aikamatka keskiaikaan, rooliopastus kesällä 2015.

Andreas Koivisto

Lasten illassa Aikamatka keskiaikaan ja Jytäjyrsijöiden ilmaiskonsertti

 

Helsingin pitäjän kirkonkylän kesässä on lasten oma tapahtumailta keskiviikkona 27.6. Ilta alkaa lapsille suunnatulla historiaopastuksella, joka on aikamatka keskiaikaan. Rooliasuun pukeutunut opas vie lapset kuvitteelliselle aikamatkalle ja kertoo miltä kylässä näytti ja mitä lapset tekivät keskiajalla 500 vuotta sitten. Kierroksen aikana vieraillaan muun muassa kivikirkossa.

Kierroksen kesto on noin yksi tunti ja se soveltuu parhaiten yli 4-vuotiaille lapsille. Aikuinen voi tulla mukaan kierrokselle, mutta samaan aikaan järjestetään myös toinen, aikuisille tarkoitettu kulttuurikävely.

Lähdöt lasten ja aikuisten kierroksille kello 17.15 Pyhän Laurin kirkon portilta, osoitteesta Kirkkotie 45.

Lastenkierroksen lippu maksaa 5 €. Aikuisten kierroksen lippu 10 € ja Vantaa-Seuran jäsenet/eläkeläiset/opiskelijat 5 €.

Kierrosten jälkeen Kirkonkylän myllyllä on luvassa kovaa menoa. Kello 18.30 lavalle nousee lasten rokkibändi Jytäjyrsijät!

Jytäjyrsijöiden konserttiin on vapaa pääsy. Konsertti järjestetään idyllisissä puitteissa Keravanjoen rannalla. Illan aikana myllyn sisäpuolella palvelee kahvio.

Mylly sijaitsee osoitteessa Myllykuja 6. Myllykujan varteen pysäköinti on kielletty. Autot tulee jättää Pyhän Laurin kirkon tai Helsinge skolan parkkipaikoille.

Tapahtumat järjestää Vantaa-Seura ry. Aktiastiftelsen i Vanda tukee yhdistyksen kesätoimintaa Kirkonkylässä.

 

Vantaa-Seura

Aikaisempia kirjoituksia

Vantaa-Seura

Vantaa-Seura-Vandasällskapet ry on kaikille vantaalaisille tarkoitettu kotiseutuyhdistys, joka tutustuttaa kotikulmiin järjestämällä retkiä, opastuksia, luentoja ja kulttuuritapahtumia. Julkaisemme myös kirjaa Helsingin pitäjä-Vantaa, olemme Helsingan keskiaikapäivän yksi järjestäjä ja kestikievari Övre Nybackan toimija.

Vantaa-Seura toivottaa kaikki Vantaan historiasta ja kulttuurista kiinnostuneet tervetulleiksi mukaan yhdistyksen toimintaan. Vantaa on kotikaupunkimme, josta olemme ylpeitä. Kotikulmien tunteminen auttaa niissä viihtymään! Tule mukaan Vantaa-Seuraan!

Lue lisää kotisivuiltamme!

Uusimmat mielipiteet