Vantaan kamarikuoro

Terveiset Krakovan kuorokisoista

Ritva Manner

Vantaan kamarikuoron kevään harjoitus- ja konserttikausi huipentui Puolassa pidettyyn Cracovia Cantans-kuorokilpailuun 7.-10.6.2018.

Kisoihin osallistui kolmisenkymmentä kuoroa ympäri maailmaa. Tämänvuotisen Grand Prix-pääpalkinnon voitti Kärntner Landesjugendchor Itävallasta.

30-henkinen kuoromme kilpaili taiteellisen johtajamme Ilona Korhosen johtamana seka- ja sakraalisarjassa. Lisäksi esitimme pääasiassa kisaohjelmistomme teoksia kolmessa konsertissa eri puolilla Krakovaa tapahtuman aikana.

Yksi matkamme kohokohdista kilpailuesitysten ohella oli perjantai-illan esiintyminen 1700-luvulla rakennetussa Piarist Church -kappelissa. Viimeisenä kappaleena esittämämme Finlandia-hymnin sävelet kohosivat kuulaina ja kirkkaina kattoholveihin saakka tässä barokkityylisessä, runsain yksityiskohdin koristelussa kirkossa.

Kun emme olleet kilpailemassa tai konsertoimassa, ehdimme nauttia helteisen Krakovan keskiaikaisen kaupungin tarjoamista kulttuurielämyksistä sekä kulinaristisista nautinnoista tunnelmallisissa ravintoloissa ja kahviloissa.

Matkamme viimeisenä iltana juhlistimme hyvin sujuneita kilpailu- ja konserttiesityksiä karonkka-illallisella Kazimierziin vanhassa juutalaiskaupunginosassa. Tähän oli samalla hyvä päättää Vantaan kamarikuoron kevätkausi ja siirtyä ansaitulle lomalle. 

Syyskauden harjoitukset käynnistyvät elokuun lopussa. Uudet kisa- ja konserttihaasteet odottavat jo kulman takana. Niistä lisää lähempänä ajankohtaa. 

Vantaan kamarikuoro toivottaa kaikille aurinkoista kesää!

Vantaan kamarikuoro

Aikaisempia kirjoituksia

Vantaan kamarikuoro

Vantaan kamarikuoro on rohkeiden ja taitavien, nuorten ja nuorekkaiden laulajien joukko, jonka tekemisiä sävyttää musikaalinen pelisilmä ja yhteen hiileen puhaltamisen tahto. Meiltä löytyvät kauneimmat sopraanot, möreimmät kakkosaltot, tiukimmat tenorit ja böhisevimmät bassot. Olemme hervottomin, rehevin, vallattomin, moniäänisin ja -sävyisin poppoo. Näytämme, että Vantaalta tulee muutakin kuin Vantaanjoen vettä hanoihin; hurmaavaa, huumaavaa, tajutonta, huumorin- ja kansantajuista musiikkia.

Lue lisää kotisivuiltamme!

Uusimmat mielipiteet