Mikko HeinoKirjoittaja on Länsiväylän päätoimittaja.

Salainen agentti on kesän merkki

(PÄÄKIRJOITUS) Nimeni on uusinta. Kesäuusinta. Varma kesätelevision merkki on se, että yksi elokuvateollisuuden ikonisimmista hahmoista palasi tänäkin vuonna uusintakierrokselle, kun Nelonen aloitti tällä viikolla James Bond -elokuvien esittämisen alusta.

Salainen agentti 007 esiintyi Ian Flemingin kirjoissa jo 1950-luvulla, mutta valkokangas-Bond täyttää syksyllä 56 vuotta. Hahmo teki elokuvadebyyttinsä Sean Conneryn nahoissa lokakuussa 1962, kun ensimmäinen James Bond -filmi Tohtori No sai ensi-iltansa.

Drinkkejä kumoava, paljon polttava ja naisia kaatava agentti jaksaa kiinnostaa tv-katsojia vuodesta toiseen. Kesällä ohjelmatarjonta on toki toista kuin syksystä kevääseen, mutta viime vuoden heinäkuussa Nelosen katsotuimpien ohjelmien listalla Bondit veivät kymmenen ensimmäistä sijaa, ja elokuussakin niiden edelle ylsi vain Huutokauppakeisarin uuden kauden avausjakso.

Kesäuusinnat on totuttu yhdistymään televisioon, ja painettujen lehtien kesäuusinnat ovat olleet kuluttajan oma valinta, kun mökkihuussissa tai -laiturilla on lehteilty vanhaa aikakauslehteä. Uusinnat ovat kuitenkin levinneet myös perinteisten uutismedioiden nettisivustoille. Juttuja julkaistaan uudelleen paitsi taustoittamaan uusia tapahtumia, niin myös sellaisenaan omilla ansioillaan. Ja hyvä niin, sillä hyvä juttu kestää aikaa ja ansaitsee tulla luetuksi myös myöhemmin ja uudestaan. Vaikka ensi kesänä.

Mutta takaisin James Bondiin. Ikuinen väittelyn aihehan on se, kuka on paras Bond-näyttelijä. Helsingin Uutisten, Länsiväylän ja Vantaan Sanomien nettilukijat äänestivät parhaaksi Bondiksi Roger Mooren niukasti ennen Sean Connerya.

Mikko Heino

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet