LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Sporttikortin ikärajan laskeminen toisi monenlaista hyötyä

Minusta Sporttikortin ikärajan laskemisen hylkäysperusteet eivät ottaneet huomioon terveyspuolen säästöjä, joita takuulla syntyy, kun vanhemmat liikkuvat ja hoitavat niin fyysistä kuin psyykkistä kuntoaan.

Eikä se myöskään ota huomioon sitä, miten paljon Vantaalla on köyhiä eläkeläisiä, joilla ei ole varaa uimahalliin edes eläkeläisalennuksella. Taas kerran vähäosaisimmat jäävät näidenkin palvelujen ulkopuolelle ja heidän joukkonsa kasvaa, kun eläkkeet eivät pysy yleisen hintakehityksen mukana.

Asioita näin pohtiessani, ottaen huomioon myös inhimillisen puolen, olen vahvasti sitä mieltä, että kaupunki voittaisi, jos se laskisi sporttikortin ikärajan 65 ikävuoteen.

Myöskään jutusta ei auennut mihin perustuu 42 000 euron menetys/ikäluokka.

Tosin puhuttiin pääsymaksujen menetyksestä. Onko asiaa oikeasti tutkittu vai arveltu näin olevan? Laskelma on outo siksikin, kun siinä ei ole tulopuolta, kuten säästöt terveyspalvelujen puolella, eikä vanhemman luokan hyvinvointia, jolla on vaikutusta myös mielenterveyteen ja sosiaaliseen elämään.

Eihän jätetä vähäosaisia kotiin, vaan suodaan heillekin mahdollisuus osallistua, kuten tämän päivän muotisana sanoo, yhteisöllisyys otetaan ja toteutetaan sitä käytännössä, eikä vaan korulauseissa.

Jorma Luoma

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet