Pihkaniskat

Suunnistusta Vantaalla: XX Itä-Hakkilan kierros ja II Itä-Hakkilan tassuttelu

Rastien liikkeitä havainnollistetaan kartassa nuolilla.

Lauantaina 10.11.2018 Kuusijärven ulkoilualueen maastossa suunnistettiin perinteikäs ja omalaatuinen kilpailu Itä-Hakkilan kierros sekä erityisesti lapsille suunniteltu tassuttelu. Kysymyksessä on pistesuunnistus, jossa tehtävänä on annetussa ajassa kerätä pisteitä rasteilla leimaamalla. Rastien kiertojärjestystä ei ole määrätty, mutta enimmäisajan ylityksestä sakotetaan pistemenetyksin. Erityisenä ominaispiirteenä Itä-Hakkilan kierroksella on se, että osa rasteista on liikkuvia eli ne ovat leimattavissa eri paikoissa rajoitetun ajan. Tästä johtuen kilpailu koettelee aivan erityisellä tavalla suunnistussuorituksen kannalta tärkeitä ominaisuuksia: fysiikkaa, älyä ja taktista silmää.

Itä-Hakkilan kierroksen kilpailupaikka pidetään perinteisesti salassa kilpailua edeltäviin päiviin asti. Monet osallistujat olivatkin arvuutelleet paikkaa vihjeinä julkaistujen maastokuvien avulla jo viikkoja etukäteen. Veikkauksia olivat muun muassa Länsisalmi, Itäsalmi ja Mätäkivenmäki, taisipa joku ehdottaa Kuusijärveäkin.

Ensimmäinen Itä-Hakkilan kierros juostiin jo vuonna 1999, joten tänä vuonna oli 20-vuotisjuhlakilpailun aika. Osallistujia oli kierroksella peräti 80 ja tassuttelussa 12, joten juhlavuoden kilpailu rikkoi kaikki aikaisemmat osallistujaennätykset. Sujuvimmin kierroksen rastit keräsi SK Uutta edustava Tommi Hakuli, joka haki kaikki rastit ajassa 41:53 ja alitti reilusti maksimiajan 60 minuuttia. Tassuttelussa voiton vei niin ikään SK Uutta edustava Esko Kytömäki, joka käytti tassuttelun rastien keräämiseen aikaa 43:27. Kaikki tulokset ja väliajat löytyvät kisasivulta pihkaniskat.fi/ihk.

Itä-Hakkilan kierros ja tassuttelu päättivät monen Pihkaniskan kilpailukauden. Suunnistus jatkuu silti vuoden ympäri. Marraskuussa nautimme luonnosta ja kohotamme peruskuntoa sunnuntaisilla vaelluksilla, maanantaisin hikoilemme kuntopiirissä. Talvella treenaamme myös Korttelirasteilla joulukuusta lähtien. Lisätietoa toiminnastamme löydät nettisivultamme pihkaniskat.fi. Tervetuloa mukaan!

Pihkaniskat

Aikaisempia kirjoituksia

Pihkaniskat

Vantaalainen Pihkaniskat on toiminut jo vuodesta 1969 toteuttaen suunnistukseen liittyvää harrastus- ja kilpailutoimintaa pääkaupunkiseudulla.
 
Seurassa on noin 400 jäsentä. Seura on Suomen Suunnistusliiton sekä Suunnistavan Uudenmaan jäsenseura.
 
Pihkaniskat järjestää suunnistuskilpailuja, kuntosuunnistusta (Aluerastit ja Korttelirastit), suunnistuskursseja aikuisille ja lapsille sekä oheisharjoittelua seuran jäsenille. 
 
Lisätietoa seurasta ja tapahtumista nettisivuiltamme: www.pihkaniskat.fi

 

Uusimmat mielipiteet