Pihkaniskat

Suunnistusta Vantaalla: Pihkaniskojen syyskokouksen kuulumisia

Syyskokouksessa palkitut Riina Rintamäki, Ida Nyman ja Kaija Heinonen.

Pihkaniskat ry:n syyskokous pidettiin Vantaan Varistossa torstaina 15.11.2018. Kokouksessa vahvistettiin seuran toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2019 sekä valittiin seuralle puheenjohtaja ja muut johtokunnan jäsenet erovuoroisten tilalle. Seuran puheenjohtajaksi kolmannelle kaudelle valittiin yksimielisesti Juha Skinnari. Johtokunnan kokoonpano säilyi samana.

Vuosi 2019 on Pihkaniskojen 50. toimintavuosi, joka huipentuu seuran järjestämiin suunnistuksen erikoispitkän matkan SM-kilpailuun Vantaalla 20.10.2019. Lisäksi seura järjestää toimintasuunnitelman mukaisesti kuntorasteja ympäri vuoden: talvikaudella Korttelirasteja yhdessä Rasti-Jyryn ja Espoon Akilleksen kanssa (korttelirastit.fi) ja kesäkaudella Aluerasteja yhdessä Rasti-Jyryn kanssa (aluerastit.fi). Nämä ovat matalan kynnyksen tapahtumia, joihin aivan ensikertalaisetkin ovat tervetulleita kokeilemaan lajia ja nauttimaan luonnosta ja ulkoilusta.

Pihkatassujen eli seuran nuoriso-osaston toiminta jatkuu suunnitelman mukaisesti vireänä myös vuonna 2019. Erilaisia Pihkatassujen treenejä järjestetään vuoden ympäri kaksi kertaa viikossa ja lisäksi kokemuksia kerätään monipuolisesti kisoista, leireiltä ja muista tapahtumista. Lasten osalta suunnistuksen alkeisopetus järjestetään Pihkatassujen normaalien harjoitusten yhteydessä, mikä mahdollistaa yksilöllisemmän ohjauksen. Harrastuksen voi hyvin aloittaa mihin vuodenaikaan tahansa ja missä tahansa iässä. Nuorimmat Pihkatassut ovat noin 6-vuotiaita, mutta suunnistusharrastuksen voi mainiosti aloittaa myös esimerkiksi yläkoululaisena tai vanhempanakin. (Lisätietoja sähköpostitse: [email protected])

Syyskokouksen lopuksi palkittiin vuoden aikana arvokisoissa menestyneitä Pihkaniskoja. Kirkkaimpana tähtenä loisti Riina Rintamäki, joka voitti syksyllä yösuunnistuksen SM-kultaa sarjassa D40. Plakettisijoituksia saatiin tänä vuonna runsaasti: SM-keskimatkalla Riina oli omassa sarjassaan viides, SM-pitkällä Heikki Väänänen oli neljäs sarjassa H35, SM-erikoispitkällä Reima Parkkonen oli neljäs sarjassa H65 ja Maire Meriheinä viides sarjassa D60, SM-sprintissä Helena Luoma oli kuudes sarjassa D70 ja SM-yössä Erkki Kivistö oli kuudes sarjassa H70. SM-viestissä D50-sarjan joukkueemme Liisa Vikström, Taina Juote ja Helena Jumppanen ylsi neljänneksi. Hiihtosuunnistuksen puolella Satu Aumo sai SM-pronssia sarjassa D40 ja Lauri Karhumäki MM-pronssia sarjassa M65.

Vuoden Pihkaniskasuunnistajan arvonimen sai Riina Rintamäki ja Vuoden Nuorena Pihkaniskasuunnistajana palkittiin 14-vuotias Ida Nyman. Vuoden Pihkaniskaksi valittiin Kaija Heinonen. Kaikki Kaijan tuntevat tietävät, että hän tarttuu tyynesti mihin tahansa toimeen: suunnittelee Pihkatassuille treenin, toimii Aluerastien ratamestarina, ottaa kisakahvilan vastuulleen… Lisäksi Kaija on aktiivisesti mukana kilpailuissa ja aina valmiina viestijoukkueisiin. Kaikki palkitut saivat syyskokouksen osallistujilta raikuvat aplodit. Onnittelut!

Pihkaniskat

Aikaisempia kirjoituksia

Pihkaniskat

Vantaalainen Pihkaniskat on toiminut jo vuodesta 1969 toteuttaen suunnistukseen liittyvää harrastus- ja kilpailutoimintaa pääkaupunkiseudulla.
 
Seurassa on noin 400 jäsentä. Seura on Suomen Suunnistusliiton sekä Suunnistavan Uudenmaan jäsenseura.
 
Pihkaniskat järjestää suunnistuskilpailuja, kuntosuunnistusta (Aluerastit ja Korttelirastit), suunnistuskursseja aikuisille ja lapsille sekä oheisharjoittelua seuran jäsenille. 
 
Lisätietoa seurasta ja tapahtumista nettisivuiltamme: www.pihkaniskat.fi

 

Uusimmat mielipiteet