Marika Lumme

Kymppiluokan ovet pysyvät avoinna

(PÄÄKIRJOITUS) Kymppiluokille pääsee Vantaalla jatkossakin, olipa peruskoulun päättötodistuksen keskiarvoraja mikä tahansa. Vantaan kaupunginhallitus ärähti ja kertoi kantansa opetuslautakunnan päätökseen asettaa perusopetuksen lisäopetukseen eli luokalle 10 keskiarvorajavaatimus.

Opetuslautakunnan marraskuun alussa päättämä keskiarvoraja 6,7 herätti keskustelua jo kokouksessa sekä sen ulkopuolella päätöksen jälkeen. Keskiarvoraja oli alunperin 6,9, mutta opetuslautakunnan jäsenten keskustelun myötä rajaa hinattiin hieman alemmaksi.

Kaupunginhallitus ei kuitenkaan ollut tyytyväinen tehtyyn päätökseen, vaan käytti otto-oikeuttaan. Viime viikolla kaupunginhallituksen nuijan kopautuksella keskiarvoraja poistettiin ennen kuin se edes ehdittiin ottaa käytäntöön.

Kiitos rajan poistamisesta kuulunee pitkälti aktiivisille nuorille, Vantaan nuorisovaltuustolle."

Kiitos rajan poistamisesta kuulunee pitkälti aktiivisille nuorille, Vantaan nuorisovaltuustolle. Nuorisovaltuusto vastusti jyrkästi keskiarvorajan asettamista. Nuoret toimivat ja tekivät kaupunginhallitukselle kirjeen, jossa toivoivat ylemmän tahon käyttävän otto-oikeuttaan. Toive toteutui.

Nuorisovaltuuston edustajilla on läsnäolo- ja puheoikeus Vantaan kaupungin lautakunnissa ja kaupunginvaltuustossa. Keskiarvorajan poistaminen on nuorille kannustava esimerkki siitä, että vaikuttamismahdollisuuksia on.

Kaupunginhallitus myös lisäsi samalla kertaa kymppiluokan aloituspaikkoja ensi vuodelle ja lupasi, että jokainen halukas sinne pääsee. Ovet kympille ovat avoinna siis kaikille vantaalaisille, joilla on tuore peruskoulun päättötodistus.

Marika Lumme

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet