Vantaa-Seura

Kuninkaantie Vantaalla teemana uudessa kirjassa

Helsingin pitäjä - Vantaa 2019 -teoksen takakannessa näkyy kartta Kuninkaantieltä Sotungista v. 1777. Etukannen kuvassa Hakkilan kivi- ja puusillat Kuninkaantiellä 1890-luvulla.

Kuninkaantie, joka tunnetaan myös nimellä Suuri Rantatie, on keskiaikaisten linnakaupunkien Turun ja Viipurin välille rakennettu historiallinen tie. Kuninkaantie kulkee Vantaan läpi ja historiallinen tie ja sen ympäristö on teemana Vantaa-Seuran uusimmassa vuosikirjassa Helsingin pitäjä – Vantaa 2019.

 

- Alun perin ratsupolkuna käytetty Kuninkaantie halkoo Vantaata. Tien varrelta löytyy kivikautisia asuinpaikkoja, keskiaikaisia kyliä, teollisuushistoriaa ja kartanoita. Kuninkaantien ympäristö on kuin Vantaan tai Suomen historia minikoossa ja näitä asioita halusimme nostaa esiin tässä kirjassa, kertoo kirjan päätoimittaja Andreas Koivisto.

 

Helsingin pitäjä – Vantaa 2019 on jälleen usean eri kirjoittajan artikkeleista koostuva teos. Tuhdin lukupaketin pääteemana on Kuninkaantie, mutta kirjassa käsitellään myös muitakin aiheita. Kirjasta voi lukea muun muassa Vantaan vanhimmista taloista, Vantaan kartanoista tai 50 vuotta täyttävästä Tikkurilan uimahallista. Kolmessa artikkelissa nostetaan esiin vielä kerran ensimmäinen maailmansota. Sota-ajan arjen tutkimuksen taustoista voit lukea lisää Vantaa-Seuran blogista http://koukussakotiseutuun.blogspot.com/.

 

Kirja on järjestyksessään 51. Vantaa-Seuran vuosikirja. Kirja tallentaa kirjoituksillaan ja tutkimuksillaan kotiseutumme tapahtumia ja perinteitä menneiltä ajoilta aina nykypäivään asti. Kirjan päätoimittaja on Andreas Koivisto ja graafinen ilme on Marianne Kivimäen.

 

Kirjan hinta on 25 € ja sitä voi tilata Vantaa-Seuran internet-sivujen lomakkeella http://vantaaseura.fi/tilauslomake/ tai suoraan [email protected]. Kirjaa myyvät myös hyvin varustellut kirjakaupat ja kirjakauppojen ohjehinta on 25 €. Lanseeraamme myös erikoistarjouksen: vuosikirjat 2018 ja 2019 nyt yhteishintaan 30 euroa. Tämä tarjous on voimassa vain 21.12. saakka! Tarjouskirjat ainoastaan suoraan Vantaa-Seuralta.

 

 

Vantaa-Seura

Aikaisempia kirjoituksia

Vantaa-Seura

Vantaa-Seura-Vandasällskapet ry on kaikille vantaalaisille tarkoitettu kotiseutuyhdistys, joka tutustuttaa kotikulmiin järjestämällä retkiä, opastuksia, luentoja ja kulttuuritapahtumia. Julkaisemme myös kirjaa Helsingin pitäjä-Vantaa, olemme Helsingan keskiaikapäivän yksi järjestäjä ja kestikievari Övre Nybackan toimija.

Vantaa-Seura toivottaa kaikki Vantaan historiasta ja kulttuurista kiinnostuneet tervetulleiksi mukaan yhdistyksen toimintaan. Vantaa on kotikaupunkimme, josta olemme ylpeitä. Kotikulmien tunteminen auttaa niissä viihtymään! Tule mukaan Vantaa-Seuraan!

Lue lisää kotisivuiltamme!

Uusimmat mielipiteet