Vantaan kamarikuoro

Vantaan Kamarikuoron kuulumisia joulukonserttikiertueelta

Christopher Harper

Yhteiskonsertti Temppeliaukion kirkossa avasi joulukauden
Vantaan Kamarikuoro aloitti joulukiertueensa totuttuun tapaan Temppeliaukion kirkossa ”Kolme kuoroa ja tenori joulutunnelmissa” -yhteiskonsertilla. Musiikkia kirkon upeisiin puitteisiin kajautti kuoromme lisäksi lauluyhtye Eloisa, Veikkolan Viihdelaulajat, mestaritenori Jyrki Niskanen ja viulisti Sirkka Kuula. 

Lauluyhtye Eloisa viihdytti hienoilla sovituksilla ja modernilla esiintymisellään, Veikkolan Viihdelaulajat johdattivat tapansa mukaisesti yleisön joulutunnelmiin ja Sirkka Kuulan erinomainen viuluesitys täydensi hienosti kokonaisuutta. Vantaan Kamarikuoro esitti yhteiskonsertissa johtajansa Ilona Korhosen taidokkaasti valitsemasta joulukonserttiohjelmistosta yhteensä viisi kappaletta. 

Viimeisenä ohjelmanumerona oli kuorojen yhteisesitys kappaleesta 'Oi Jouluyö', jossa Jyrki Niskanen toimi solistina Ilona Korhosen johtaessa. Konsertti päättyi hienoon yhteislauluun kuorojen, solistien ja yleisön kanssa. Vantaan Kamarikuoro kiittää kaikkia konserttiin osallistuneita!

Vantaan Kamarikuoron omat joulukonsertit tarjosivat monipuolisen musiikkikattauksen
Perjantaina 7. joulukuuta oli Vantaan Kamarikuoron ensimmäisen oman joulukonsertin vuoro. Lumipyrystä huolimatta tunnelma Myyrmäen kirkossa oli lämmin ja jouluinen. 

Yleisö sai nauttia muun muassa kolmesta teoksesta keskiaikaisesta Piae Cantiones-kokoelmasta, kahdesta jouluisesta motetista ranskalaissäveltäjä Francis Poulencilta ynnä monista muista ulkomaista jouluisista sävelmistä. Kotimaista musiikkitarjontaa edustivat tänä vuonna muun muassa Ilkka Kuusiston ‘Mä kanssa paimenten’ sekä Säde Rissasen 'Olen löytänyt sen’, johon tekstin on tehnyt Jaakko Löytty. 

Meille suomalaisille iki-ihania, rakkaita jouluklassikoita edustivat muun muassa Jean Sibeliuksen ‘En etsi valtaa loistoa’ sekä yhdessä yleisön kanssa laulettu ‘Maa on niin kaunis’.  


Viisi yötä jouluun
Torstaina-iltana 19.12. oli kuoron aika viihdyttää viimevuotiseen tapaan Vantaan Viilatehtan illallisvieraita joululauluilla. Kuten alttomme Hanna Markkula-Kivisilta juonnossaan totesi, joulun tärkeimmät asiat olivat illassa läsnä: hyvä ruoka, hyvä seura ja tunnelmallinen joulumusiikki. Perinne saa jatkoa myös ensi vuonna. 


Vain valkeata joulua
Monille Vantaan Kamarikuoron laulaijista kuorovuoden huipennus, ja samalla tärkein ja rakkain esiintyminen on joulukonserttien sarjan päättävä Pyhän Laurin kirkkokonsertti. Maa oli kuin tilauksesta pukeutunut valkeaan lumihuntuun torstai-iltana 20.12, kun konserttipäivä koitti.

Hieno akustiikka, joulutunnelmaan virittynyt yleisö ja taidokkaaseen lauluun yltänyt kuoro Ilona Korhosen johdolla loivat erityisen tunnelman nautittavaksi kauniissa miljöössä.

Tästä on meidän jokaisen, niin kuorolaisen kuin kuulijankin, hyvä lähteä joulun viettoon.

Vantaan Kamarikuoro kiittää kuluneesta vuodesta ja toivottaa kaikille lämpöistä joulunaikaa ja hyvää vuotta 2019. Nähdään keikoilla ja konserteissa!

Vantaan kamarikuoro

Aikaisempia kirjoituksia

Vantaan kamarikuoro

Vantaan kamarikuoro on rohkeiden ja taitavien, nuorten ja nuorekkaiden laulajien joukko, jonka tekemisiä sävyttää musikaalinen pelisilmä ja yhteen hiileen puhaltamisen tahto. Meiltä löytyvät kauneimmat sopraanot, möreimmät kakkosaltot, tiukimmat tenorit ja böhisevimmät bassot. Olemme hervottomin, rehevin, vallattomin, moniäänisin ja -sävyisin poppoo. Näytämme, että Vantaalta tulee muutakin kuin Vantaanjoen vettä hanoihin; hurmaavaa, huumaavaa, tajutonta, huumorin- ja kansantajuista musiikkia.

Lue lisää kotisivuiltamme!

Uusimmat mielipiteet