Vantaan Hengitysyhdistys

Vantaan Hengitysyhdistyksen kevään 2019 monipuolista toimintaa

Toimintamme tukee monin tavoin keuhkosairaan elämänlaatua sekä fyysistä että henkistä kuntoutusta. Kevään 2019 aikana jatkavat vertaistukiryhmämme keuhkoahtaumaa, uniapneaa ja harvinaisia keuhkosairauksia sairastaville ja heidän läheisilleen. Liikuntaa voi harrastaa eri puolilla Vantaata hengitysjumppa-, kuntosali- ja vesijumpparyhmissä. Henkistä vireyttä ja sosiaalista kanssakäymistä lisäävät teatteri- ja konserttikäynnit, tutustumismatkat eri kohteisiin, askartelut ja muut yhteiset tapahtumat. Jo perinteiksi ovat muodostuneet Naistenpäivä ja Lääkehoidon päivä sekä sairauksien hoitoon ja lääkityksiin keskittyneet asiantuntijavierailut. Teemme myös yhteistyötä muiden järjestöjen kanssa. Tänä keväänä yhteistyökumppanina on Vantaan Sydän ja kaikille avoimen luentotilaisuuden aiheena on maaliskuussa Sydämen vajaatoiminta- ja uniapnea. 

Vantaan Hengitysyhdistys

Aikaisempia kirjoituksia

Vantaan Hengitysyhdistys

Vantaan Hengitysyhdistys toimii hengityssairauksien ennaltaehkäisyn, hoidon ja kuntoutuksen puolesta, vaikuttaa edunvalvonta- ja asiantuntijajärjestönä sekä tekee yhteistyötä päättäjien, viranomaisten ja muiden vapaaehtoisjärjestöjen kanssa.

Yli 40-vuotiaan yhdistyksen jäsenistä noin puolet ovat astmaatikkoja. Jäsenistössä on myös uniapneetikkoja sekä keuhkoahtaumaa ja tuberkuloosia sairastavia. Osalla jäsenistöstä on asbestin tai homeen aiheuttama tai niin sanottu harvinainen keuhkosairaus kuten esimerkiksi keuhkojen laajentuma, keuhkofibroosi, sarkoidoosi tai bronkiektariatauti.

Yhdistyksen toiminta on monipuolisesti keuhkosairaan fyysistä ja henkistä kuntoutusta tukevaa.

Toimintamuotoja ovat muun muassa vertaistukitoiminta, liikunta, kulttuurikerhot, käden taitojen kehittäminen sekä yhteiset retket ja tapahtumat. Yhdistyksen toiminnasta kertoo neljä kertaa vuodessa ilmestyvä Silmu-lehti sekä Vantaan Hengitysyhdistyksen kotisivu: www.hengitysyhdistys.fi/vantaa. Voit ottaa yhteyttä tai kommentoida myös Facebookissa.

Tervetuloa mukaan toimintaan!

Uusimmat mielipiteet