Mia LindströmKirjoittaja on Vantaan Sanomien päätoimittaja.

Vaikuttamisella on merkitystä

(PÄÄKIRJOITUS)  Toisinaan vantaalaiset kritisoivat sitä, että yksittäisen ihmisen ääni ei kuuluu päätöksenteossa. Toimitukseenkin saapuu säännöllisesti viestejä siitä, miten virkamiehet ja poliitikot tekevät uudistuksia ja päätöksiä tavallisia ihmisiä kuulematta. Näin varmasti joskus onkin, mutta onneksi on myös toisenlaisia esimerkkejä.

Helsingin seudun liikenne (HSL) otti vastikään aikalisän Länsi-Vantaan ja Pohjois-Espoon suuren linjastomuutoksen edessä. Alun perin suunnitelmissa oli lakkauttaa useita bussilinjoja ja lisätä liityntäliikennettä kehäradan asemille tai runkolinjojen pysäkeille.

Aktiivisesti suunnitelmaluonnoksia kommentoineet ja asukastilaisuuksissa aiheesta keskustelleet vantaalaiset saivat aikaan sen, että muutoksia pohditaan tänä vuonna uudelleen.

Kun asioihin vaikuttaa oikeaan aikaan oikeassa paikassa, on hyvä mahdollisuus tulla kuulluksi.

Erilainen esimerkki vaikuttamisesta nähdään puolestaan Korsossa, jossa yhteisöllisyyden ja turvallisuuden parantamiseksi on otettu asukkaat mukaan. Halukkaat ovat saaneet ideoida alueen viihtyisyyttä parantavia asioita. Äänestämällä päätetään, mitkä ideoista toteutetaan.

Vantaalla järjestetään säännöllisesti monenlaisia asukas- ja suunnittelutilaisuuksia. Niihin kannattaa osallistua.

Niin sanottua osallistuvaa budjetointia soisi käytettävän jatkossa enemmänkin. Omat kotikulmat tapahtumineen ja palveluineen ovat tärkeitä jokaiselle. Konkreettiset parannukset tuovat asukkaille lisää viihtyvyyttä.

Mia Lindström

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet