LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Lintuja tulisi saada ruokkia hallitusti

Viitaten Vantaan Sanomissa (VS 2.–3.2.) julkaistuihin kirjoituksiin.

Supia koskeva kirjoitus oli todella ikävää. Päättäjien tulisi nyt tutkia asiaa tarkemmin, mitä ovat tekemässä. Esitetty päätös ei ole oikeuden mukainen eläimiä kohtaan ja perustuu yksittäisiin tapahtumiin.

Toinen asia, joka on ollut viime aikoina esillä, lähinnä Vantaalla, on lintujen ruokinta.

Kiinnitin huomiota sorsien ruokintaan, jota olivat "seniorit" tehneet. Ja tässä otettiin kantaa myös rottiin, joita oli kait nähty jossain pari kappaletta. Rotat eivät varmaan tule sorsien uintipaikalle. Ellei satu olemaan vesirotta, mutta siitä ei ollut kysymys.

Tämä sorsien ruokinta on pieni ilo, mitä vanhuksilla on tänä päivänä, joten suodaan se heille. Myös oravat ja linnut ovat pieniä asioita, mutta niiden käyttäytymistä ruokintapaikalla on kiva katsella.

Kunhan hoidetaan ruokinnat vastuullisesti.

Miettikääpä sitä, mitä viemme omiin roskikseen, siellä on muun muassa biojätteet. Ja bioastioita tyhjennetään harvemmin kuin sekajätteitä. Joten omat roskikset ovat oiva paikka rotille. Itse olen nähnyt rottia niiden ympärillä. Tällä tavoin itse suosimme rottia, kun viemme sinne ruuan tähteitä.

Ihmiset tarvitsevat luontoa. Se näyttää Vantaalla unohtuneen. Rakennetaan tontit täyteen. Meiltä meni puut, rauhalliset kävelytiet, hiihtoladut...Tämän piti olla rauhallinen luontoa lähellä oleva asuinalue. Osa asukkaista onkin jo muuttanut tämän vuoksi pois.

Meidän tulee ajatella asiat loppuun asti, miten ja mihin ne vaikuttavat.

Eli lintujen ruokinta tulee sallia hallitusti. Sorsien ruokinnassa ei ole mitään esteitä kieltää se.

Tämä ei ole yksin ilonaihe vanhuksille, vaan kaikille ja varsinkin lapsille, joten opetetaan heillekin luonnon läheisyyttä ja elämää.

Luonnon ystävä

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet