LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Toivotonta kentänhoitoa Myyrmäessä

Taas tänäkin talvena, ja erityisesti sankan lumentulon takia, olen tullut ihmetelleeksi Myyrmäen urheilutalon takana olevan entisen hiekkakentän (”Hissikeskus areena”) onnetonta, mahdotonta ja toivotonta työtä pitää tämä keinonurmikenttä kesän olosuhteita vastaavassa kunnossa jalkapalloilua varten.

Kenttää ajellaan edestakaisin kevyillä puutarhatraktoreilla ilmeisesti sen vuoksi, ettei muovinurmi vaurioituisi. Koneet ja kuskit ovat kuitenkin lähes mahdottoman urakan edessä, kun he joutuvat alimittaisilla koneilla työntelemään lunta lähes päivittäin yhtämittaisesti tuntikausia saadakseen lumen puhdistettua.

Toistaiseksi lyömätön ennätys taitaa olla edelliseltä talvelta kello 14–23, jonka jälkeen kone hajosi tai polttoaine loppui ja kone jäi yöksi kentälle. Isolla koneella ympyrää ajamalla työstä selvittäisiin alle puolen tunnin.

Herää kysymys on, kuka tämän kaiken maksaa. Kaupungin liikuntatoimi ilmeisesti kertoo, että kenttä on vuokrattu urheiluseuralle ja on veronmaksajalle näin ollen edullinen.

Näinköhän on. Jos lystin maksaja ei ole kaupunki, vaan VJS-urheiluseura, niin mitä todennäköisimmin se puolestaan saa toimintaansa avustuksia, joiden maksumies on jälleen veronmaksaja. Onko tuossa läpi talven jatkuvassa ylihuolellisessa auraamisessa mitään järkeä, kun samanaikaisesti alueen jalankulkuväylät ovat lähes kulkukelvottomia?

Myös ilmasaasteista puhutaan nykyään paljon. Ei voi olla merkityksetöntä senkään kannalta, että kyseistä kenttää aurataan, lanataan ja suolataan pienenkin lumikuuron jälkeen useammankin koneen voimin. Näissä laitteissa ei taatusti ole hiukkassuodattimia tai katalysaattoreita.

Edelleen tuntuu oudolta sekin, että tällainen urheilun pyhättö on sallittu tehdä keskelle Myyrmäkeä ilman asukkaiden kuulemista. Samaan aikaan järjestetään silti mittavia asukastilaisuuksia utopistisista Myyrmäen tulevaisuuden suunnitelmista.

Miksi tällainen urheilubusiness on istutettu keskelle asutusta, kun lähistöllä on urheilupuisto huoltorakennuksineen, varikkoineen ja pysäköintialueineen? Jos asukkaiden mielipiteitä kysyttäisiin, niin tuskinpa monikaan äänestäisi tällaisen jatkuvaa huoltoa vaativan kentän puolesta keskelle korttelia.

Kysynpä vaan

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet