EräViikingit

Teemu Metsälän kausi ohi – ”Nyt on laitettava homma seis”

Juhani Järvenpää

EräViikinkeihin täksi kaudeksi Steelersistä siirtyneen puolustajan Teemu Metsälän kausi päättyy loukkaantumiseen. 21-vuotias puolustaja ehti pelata tämän kauden Salibandyliigassa neljä ottelua. Pre-Season -otteluissa Metsälä viimeisteli neljään otteluun tehot 4+1. Pitkäaikainen vaiva haittasi Metsälää jo hänen pelaamissaankin otteluissa. 

Ensimmäisen nilkkaleikkauksen jälkeen, mikä oli ennen Nuorten MM-kisoja 2015, vaivat alkoivat. Muistaakseni aikalailla siinä kisojen jälkeen, silloin kesällä alkoi ensimmäiset sellaiset huomattavat säryt. Seuraavana syksynä muistaakseni kuvattiin jalkaa ja jotain löydöksiä oli, mutta lääkärin mielestä ei mitään vakavaa, taustoittaa Metsälä.

Kesällä 2016 oireet vaivasivat Metsälää merkittävästi ja ensimmäinen liigakausi olikin hänelle hankala. Kivuista huolimatta puolustaja pelasi 25 ottelua ja teki niissä hienot tehopisteet 18+13=31.

Pystyin kuitenkin pelaamaan läpi ensimmäisen liigakauden. Kevät oli hyvää aikaa pelillisesti ja pisteiden valossa itsellä, niin halusin vaan pelata ja unohtaa kivut, kertoo Metsälä.

Toisen liigakauden 2017-2018 osalta Metsälän pysäytti lopulta sydäntulehdus, jonka vuoksi hän oli pelikentiltä sivussa puoli vuotta. Kauden jälkeen pelikunto niiltä osin alkoi palailemaan ja Metsälä siirtyi Helsinkiin ja EräViikinkeihin.

Viime kesänä pääsi pitkästä aikaa treenaamaan kunnolla. Vanhat oireet alkoi kuitenkin pikku hiljaa palailemaan nilkkaan, mutta halu kehittyä ja menestyä sekä kova kilpailu joukkueen sisällä sai unohtamaan kivut. Tai oikeastaan en niistä halunnut puhua, vaikka olisi ehdottomasti pitänyt, kertoo Metsälä.

Metsälä pelasikin syksyllä Czech Openissa ja Pre-Season -otteluista normaalin peluutuksen mukaan. Sarjan alku kuitenkin pysäytti Metsälän.

Sarjan alkaessa ja muutaman pelin jälkeen kivut alkoi vaikuttaa jo arkipäiväiseen elämään sen verran, että oli vaan pakko yksinkertaisesti avata suu valmennuksen suuntaan ja todettava, että nyt on laitettava homma seis ja tutkittava enemmän, jatkaa Metsälä.

Tarkemmissa tutkimuksissa selvisi, ettei Metsälän jalan nykykunnossa ole järkevää enää pelata huipputasolla. Vaakakupin toisella puolella painoi riski, että pelaamisen jatkuessa ongelmat voivat olla vielä huomattavasti vakavampia. Ainakin tämän kauden osalta siis Teemu Metsälän pelit ovat Salibandyliigassa harmillisesti ohi. Uransa jatkoa hän tarkastelee rauhassa ajan kanssa.

Koko EräViikinkien seurayhteisö lähettää tsemppinsä Metsälälle, joka varmasti nähdään vielä seuraamassa EräViikinkien otteluita katsomon puolelta.

Metsälän lisäksi sivussa kokoonpanosta on ollut pitkään Perttu Puska. Hän ei ole ollut päävalmentaja Mika Ahosen käytettävissä sitten 3.11 pelatun LASB-ottelun, jossa hänet nähtiin ykkösketjussa Jani Kukkolan ja Lauri Kapasen rinnalla. Puskan tilannetta tarkastellaan viikottain.

Miesten seuraava ottelu pelataan tiistaina 12.2. Tampereella Classicin vieraana. Tuo ottelu suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta. Kotiareenalla pelataan seuraavan kerran perjantaina 22.2. 18:30, kun vastaan asettuu Westend Indians. Liput otteluun ovat jo myynnissä Ticketmasterin kanavissa.

Miesten liigajoukkueen loukkaantumistilanne

Teemu Metsälä   //   Kausi ohi

Perttu Puska   //   Tilannetta tarkastellaan viikottain

EräViikingit

Aikaisempia kirjoituksia

EräViikingit

EräViikingit ry on salibandyn erikoisseura, joka syntyi Tapanilan Erän salibandyjaoston ja Salibandyseura Viikinkien yhdistymisestä keväällä 2016. Seura koostuu n. 2000 intohimoisesta jäsenestä ja liikuttaa yli 350 000 tuntia vuodessa. Miesten ja naisten edustusjoukkueet pelaavat Suomen mestaruudesta, Akatemia-joukkueen pelaajat kehittyvät miesten divarissa, sekä juniorijoukkueita on poikkeuksellisesti jokaisessa niin tyttöjen kuin poikienkin ikäluokassa. Lisäksi matalan kynnyksen harrastustoiminta, perhe- & kuntosählyt sekä salibandykoulut, ulottuu laajalle alueelle Helsingissä.

EräViikingit ry

Erätie 3, 00730 Helsinki

www.eraviikingit.fi

Uusimmat mielipiteet