Toimitukselta

Vaaralliset maalit

Kaupunki on päättänyt, ettei se tuo enää maaleja pienille jääkentille, eli niin sanotuille puistokentille. Asiaa perusteltiin turvallisuustekijöillä (VS 9.2.).

Osa kenttien käyttäjistä on kokenut maalia kohti kohotettavat kiekot ja vauhdikkaat pelit pelottavina. Luistelua opettelevien ja mailattomien lasten on pelätty saavan kiekosta osumia tai jäävän pelaajien jalkoihin.

Toinen syy ovat maalit sinänsä. Jos joku teloisi itsensä maaliin, syyttävä sormi voisi osoittaa kohti kaupungin kunnossapitoyksikköä.

Päätös tuo myös säästöjä, kun maaleja ei tarvitse uusia eikä kuskata kolmellekymmenelle kentälle ympäri kaupunkia.

Vuosikausia lähikentillä lämineitä ja pipolätkää pelanneita uusi linjaus tyrmistyttää (VS 30.1.).

Miten pipolätkästä on nyt tullut vaarallista?

Moni ihmettelee, eikö tärkeintä ole saada kaupunkilaiset ulos liikkumaan ja mieluiten lähellä kotia. Erityisesti lasten ja nuorten liikkumattomuuden suurimpana vitsauksena nähdään koukuttavat tietokonepelit sekä kalliit harrastukset.

Yhä useampi vantaalainen perhe hakee kaupungin täydentävää toimeentulotukea lasten kalliisiin harrastusmaksuihin (VS 27.1.).

Sen sijaan, että tuetaan harjoittelua jäähallien arvokkailla vuoroilla, eikö olisi tärkeämpää huolehtia siitä, että liikkua voi myös omaehtoisesti ja lähellä kotia?

Maaliverkon heilahdus voi olla elämys myös luistimillaan hoipertavalle taaperolle. Lähikentillä syntyy uusia pipolätkäporukoita – jotkut lähtevät isompiin kaukaloihin ja kohti suurempia peliareenoita.

Kiersin arki-iltana viisi puistokenttää Simonkylän, Harjusuon, Ruskeasannan ja Ilolan alueilla luistelijoita etsien. Kenttien kunto ei ollut paras mahdollinen, mutta keli oli ihanteellinen ulkoiluun.

Näky oli surkea. Kentät ammottivat tyhjyyttään, samoin niiden vieressä olevat leikkipaikat.

Ainoastaan Harjupuiston kentän keskellä seisoi kaksi poikaa nenät kiinni kännyköissään. Pokémon Go on kuulemma siitä hyvä peli, että sitä pelatessa tulee ulkoiltua samalla.

Marjo Rämö

Kirjoittaja on Vantaan Sanomien toimittaja

Toimitukselta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet