LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Vantaan hoitajien palkka ei ole riittävä

Vantaa ei ole vastannut huutoon nostaa hoitotyöntekijöiden palkkoja. Helsinki sen sijaan on ymmärtänyt hoitajien saannin haasteellisuuden, ja kaupunki onkin nostanut sairaanhoitajien palkkoja 100 euroa kuukaudessa ja lähihoitajien palkkoja 144 euroa kuukaudessa.

Palkan nostolla osoitetaan arvostusta, joka luonnollisesti vaikuttaa myös työmotivaatioon.

Olemme menettäneet hoitajia niin terveysasemilta kuin vanhustenhoidostakin. Riskinä on, että kato vain kasvaa.

Vantaan väestö vanhenee, kuten kaikissa muissakin kaupungeissa halki Suomen. Palveluasumisen ja tehostetun ympärivuorokautisen hoivan tarve siis kasvaa. Meillä ei ole varaa menettää enää yhtään hoitajaa. Jos uusi hallitus saa voimaan lakimuutoksen hoitajamitoituksen nostosta, kuinka Vantaa varmistaa hoivapalvelujen saannin.

Tietääkö enemmistö ihmisistä ja päättäjistä, millaista palkkaa lähihoitaja ja sairaanhoitaja saavat? Totuushan on vain reilu 2000 euroa kuukaudessa. Kuinka moni meistä olisi valmis samaan, henkisesti ja fyysisesti raskaaseen työhön tuolla hinnalla.

Hoitotyöntekijät ovat alansa ammattilaisia. Hoitotyö on kokonaisvaltaista ja sitä opiskellaan vuosia. Hoitotyötä tuleekin arvostaa myös rahassa.

Olemme huolissamme Vantaan hoitohenkilökunnan riittävyydestä ja pyydämme kaupunginjohtoa harkitsemaan mahdollisuutta nostaa hoitohenkilökunnan palkkoja.

Tanja Vahvelainen

erikoissairaanhoitaja

kaupunginvaltuutettu, soster-lautakunta

eduskuntavaaliehdokas (ps.)

Tiina Tuomela

lastentautien erikoislääkäri

kaupunginvaltuutettu, soster-lautakunta

eduskuntavaaliehdokas (kd.)

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet