Mikko HeinoKirjoittaja on Helsingin Uutisten, Länsiväylän ja Vantaan Sanomien päätoimittaja.

Mielipiteitä äänestyspäätöksen tueksi

(PÄÄKIRJOITUS) Kevään eduskuntavaalien ennakkoäänestyksen alkamiseen on aikaa kolme ja puoli viikkoa ja itse varsinaiseen vaalipäivään viisi viikkoa. Vaalien lähestyminen näkyy myös Vantaan Sanomien sivuilla.

Oman ehdokkaan löytämistä helpottamaan Vantaan Sanomat avasi verkkosivuillaan vaalikoneensa lukijoille viikko sitten. Vaalikone on tarkoitettu Uudenmaan vaalipiirissä äänestäville. Vaalikoneessa käyttäjä kertoo kantansa 25 kysymykseen. Tämän jälkeen kone vertaa käyttäjän näkemyksiä ehdokkaiden vastauksiin.

Uudenmaan vaalipiirin vaalikoneemme julkaistaan Vantaan Sanomien lisäksi Aamupostin, Keski-Uusimaan, Länsi-Uusimaan, Länsiväylän, Nurmijärven Uutisten, Mäntsälän Uutisten, Sipoon Sanomien, Uusimaan ja Vihdin Uutisten verkkosivuilla. Näin yksi kone tavoittaa kaikkien Etelä-Suomen Median lehtien lukijat.

Ehdokkaiden vaalikonevastauksista on jo syntynyt myös juttuja ja syntyy huhtikuun alkuun saakka. Tässä lehdessä muun muassa on selvitetty ehdokkaiden kantaa puolustusvoimien rahoitukseen ja Nato-jäsenyyden hakemiseen.

Vantaan Sanomien paperiversiossa on vaalien alla myös laajennettu mielipideosastoa ja otettu käyttöön Vaaliareena-osio. Tässä osiossa julkaistaan ehdokkaiden mielipidekirjoituksia, ja painotus on lehden ilmestymisalueen ehdokkaissa. Muita mielipidekirjoituksia julkaistaan entiseen tapaan Areena-osiossa.

Vantaan Sanomien verkkosivuilla on puolestaan luettavissa Vaalikynä-osasto, jossa niin ikään julkaistaan ehdokkaiden mielipidekirjoituksia.

Kun oma mieleinen ehdokas lopulta löytyy, enää tarvitsee vain äänestää.

Mikko Heino

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet