Armi Suojanen

Poliisi on syystäkin huolissaan

Itä-Uudenmaan poliisi kertoi maaliskuun alussa Facebook-sivuillaan, että Tikkurilassa liikkuu alkoholia ja kannabista käyttävä lapsijoukko (VS 6.3.). Todellakin, joukko lapsia. Heistä nuorimmat humalaiset ovat olleet vasta 10-vuotiaita.

Poliisin mukaan 10–14-vuotiaiden joukko seikkailee Tikkurilan rautatieaseman ja Kirjastopuiston ympäristössä viikonloppuisin ja myös myöhään arki-iltaisin.

Jo se, että lapsi juo alkoholia tai käyttää huumeita vaarantaa hänen terveytensä. Ja kun siihen lisätään vielä kaikki se, miten alentuneen ymmärryksen tilassa voi tapahtua, riski onnettomuuksille ja hyväksikäytölle kasvaa entisestään. Kännisistä tai sammuneista kavereista on jaettu kuvia ja videoita sosiaalisessa mediassa, jossa ne leviävät kaikkien nähtäväksi.

Poliisi on syystäkinhuolissaan ja niin pitäisi olla meidän kaikkien, myös niiden joilla ei ole lapsia. Kauhistelu ja syyttely Facebook-ryhmissä ei vakavaa tilannetta kuitenkaan paranna. Juopottelua "harrastavat" kaikenlaisten perheiden lapset. Näitä lapsia pitää auttaa ja estää muita lapsia joutumasta samaan jamaan.

Lopetetaan ensimmäiseksi rikollinen teko eli päihteiden välittäminen alaikäisille. On myös hyvä muistaa, että 10–14-vuotias ja vähän vanhempikin on vielä lapsi. Vaikka lapsi on omatoiminen ja "pärjää", hän kaipaa siltikin vanhempiensa jakamatonta huomiota ja välittämistä. Kotiintuloaikojen määrittäminen ja niistä kiinni pitäminen ei ole vanhentunutta vanhemmuutta.

Humalaisen lapsen nähdessään pitää poliisin ohjeen mukaan soittaa välittömästi hätänumeroon. Pidetään mielessä.

Armi Suojanen

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet