Vantaan Voimisteluseura

Kilpa-aerobic on kasvanut osaksi Vantaan Voimisteluseuran toimintaa

Voimistelulajeista Kilpa-aerobic toiminta käynnistyi Vantaan Voimisteluseurassa vuonna 2012, jolloin seuran ensimmäinen harrasteryhmä aloitti toiminnan Leena Enbomin ohjauksessa. Elokuussa 2017 seura sai oman Kilpa-aerobic koordinaattorin, kun Sanni Mäntykivi aloitti toimessa. Tällä hetkellä seuran eri kilpa-aerobic ryhmissä on mukana 63 harrastajaa ja kilpailijaa. Seuran urheilijat ja harrastajat kilpailevat tällä hetkellä SM-sarjoissa ja kilpasarjoissa. Lisäksi junioreiden sarjan Aerodance- ja Stara-tapahtumiin osallistuvat seuran avoimet valmennusryhmät Mikrobic ja Minibic.

Seuralla on tällä hetkellä edustus lähes jokaisessa lajin kilpailuluokassa. Uutena kisatiimiin on liittynyt seuran nuorimmat ND-tiimin urheilijat, jotka kilpailevat 9-11 -vuotiaiden sarjassa yksilönä, trioina ja ryhmänä.

 ”Yhtenä pääpainona seurassa työskentelyn aloitettuani on ollut SM-linjan luominen toimivaksi kokonaisuudeksi”, kertoo Sanni Mäntykivi. Seuran kirkkaimpana tähtenä loistaa naisten yksilösarjassa kilpaileva Maija Keurulainen.

Maija Keurulainen maailmancupin osakilpailussa

Kilpa-aerobicin vuoden 2019 maailmancup käynnistyy tulevana viikonloppuna Portugalin Cantanhedessä. Suomea naisten yksilökisassa edustavat Turun Urheiluliiton Erika Rautiainen ja Vantaan Voimisteluseuran Maija Keurulainen. Maija tavoittelee tänä keväänä paikkaa myös toukokuussa käytäviin EM-kilpailuihin, joihin lähetetään Suomesta maksimissaan kaksi naisten yksilöä. Edustuspaikoista tullaan käymään kovaa kilpailua.

Maaliskuussa olin ottamassa vauhtia Ranskan Aix-les-bainsissa Aquae Open Cupissa. Hyvä, valmistava kisa, josta sain mukaan hyviä kotisalilla käytäntöön laitettavia asioita", kertoo Maija Keurulainen.

Maijan osalta Ranskan kilpailuiden pistetaso vastasi EM-kilpailuihin vaadittavaa pisterajaa, joten kevään valmistautuminen etenee suunnitelmien mukaan. EM-kilpailuihin osallistujat valitaan 13. huhtikuuta järjestettävän kotimaan toisen karsintakilpailun jälkeen. 

"Kokonaisuudessaan kevättä ajattelen positiivisesti, mutta myös pienellä jännityksellä. Edessä on monta tärkeää kisaa heti kauden alkuun. Kevään kisojen jälkeen täytyy muuttaa harjoittelua siten, että voi olla täydessä iskussa alkukesästä.”, jatkaa Maija.

Mukaan Kilpa-aerobic toimintaan?

Mukaan seuran Kilpa-aerobic toimintaan pääsee avoimien ryhmien kautta. Avoimet valmennusryhmät ovat hyvä väylä tutustua lajiin ja seuran toimintaan.

Aiempaa voimistelutaustaa omaavat voivat tiedustella myös mahdollisuutta siirtyä suoraan valmennusryhmään”, toteaa seuran valmennuskoordinaattori Sanni Mäntykivi.

Kilpa-aerobicin pariin onkin siirtynyt menestyksekkäästi urheilijoita muun muassa rytmisen voimistelun, joukkuevoimistelun ja akrobatiavoimistelun parista.

Lisätietoa: sanni.mantykivi(at)vantaanvoimisteluseura.fi

 

Vantaan Voimisteluseura

Aikaisempia kirjoituksia

Vantaan Voimisteluseura

Vantaan Voimisteluseura ry (VVS) on vuonna 1976 perustettu länsi-vantaalainen voimistelun ja tanssin suurseura. Seuralla on jäseniä noin 1200. VVS tarjoaa harrastus- ja kilpailuelämyksiä monipuolisesti voimistelussa, tanssissa ja hyvän mielen harrasteliikunnassa läpi koko elämänkaaren. Joukkuevoimistelussa seura toimii lajin kansainvälisellä huipulla. VVS on aktiivinen tapahtumajärjestäjä ja seura-aktiivien kohtauspaikka, johon liittyminen ja mukaantulo on helppoa ja palkitsevaa.

- Liikutamme laadukkaasti hyvällä mielellä -

www.vantaanvoimisteluseura.fi

Uusimmat mielipiteet