Tikkurilan Soittokunta

TixiBand & Matkoja musikaalien maailmaan

Anna Liukas ja Jaakko Paarvala

Tänä keväänä TixiBand tekee matkan musikaalien maailmaan solistinaan nuoren polven laulaja ja näyttelijä Helena Puukka. Perjantaina 5.4. sekä lauantaina 13.4. TixiBandin kanssa konsertoivalle muusikolle tulevat keikat eivät suinkaan ole ensimmäiset ison orkesterin, saatikka musikaalien parissa. Näin Helena kertoo aiemmista esiintymiskokemuksistaan:

                                            

”Olen ollut Poliisisoittokunnan puhallinorkesterin solistina keväällä 2018 Sibelius-Akatemian ja Poliisisoittokunnan yhteisproggiksessa. Olen myös ollut mukana solistina erilaisissa musikaalikonserteissa, joissa on ollut hieman pienempi orkesteri. Yläasteella sain laulaa Memoryn ison orkesterin säestyksellä koulun konsertissa. Se jäi erityisesti mieleen.”

 

Oma pääsoittimesi on viulu. Miltä jousisoittajasta tuntuu solahtaa puhaltajien sekaan?

”On ihanaa päästä laulamaan puhallinorkesterin kanssa. Olen soittanut viulua orkesterissa, jossa oli myös puhaltajia. Nautin kovasti puhaltimien ja jousien yhteissoundista. Kerran pääsin myös yllätyskeikalle pienen puhallinorkesterin kanssa ainoana viulistina. Siinä sitten yhdessä naurettiin sitä, etten kuullut omasta soitostani mitään.”

 

TixiBand on Vantaan vanhin puhallinorkesteri. Mikä on suhteesi Vantaaseen?

”Vantaa ei ole minulle niin tuttu paikka. Olen kotoisin Turusta ja pääkaupunkiseudulle muuton jälkeen olen enimmäkseen viettänyt aikaa Helsingissä. Vantaalla olen käynyt kuitenkin esiintymässä Vantaan teatterissa musiikkiteatteriryhmämme kanssa ja vieraillut Heurekassa.”

 

Tällä hetkellä Helena on loppusuoralla Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen ja musiikkiteatterin opinnoissa. Hän viimeistelee opintojaan myös Tampereen ammattikorkeakoulun musiikkiteatterilinjalla. Näyttelijänkokemusta hänelle on kertynyt esimerkiksi Tampereen työväen teatterissa musikaaleissa Viulunsoittaja katolla ja Godspell sekä Turun Samppalinnan kesäteatterissa teoksessa Naimakaupat Vegasissa. TixiBandin konserttien jälkeen Helenan esiintymisestä voi nauttia jälleen tulevana kesänä Samppalinnan musikaalissa Perjantai on pahin.

 

Musikaaleista puheen ollen, mikä tämän kevään konserttien sävelmistä on sinun suosikkisi ja miksi?

”Biisilistassa on monta ihanaa ja hauskaa biisiä, mutta ainakin yksi suosikkini on Alto's Lament. Se on komediallinen valitusvirsi, jossa altto toivoo saavansa edes pienen pätkän melodiaa laulettavakseen. Se on hauska ja onnistunut kuvaus alton elämästä.”

 

Edellä mainittu ”valitusvirsi” sekä muut musikaalimelodiat kuullaan Helsingin Malmitalossa perjantaina 5.4. klo 18 sekä Tikkurilassa Vantaan aikuisopistolla lauantaina 13.4. klo 18. Lippuja Malmitalon konserttiin voi ostaa Malmitalolta sekä osoitteesta lippu.fi: Osta liput

Tikkurilan konserttiin lippuja saa etukäteen orkesterilaisilta sekä konserttipäivänä ovelta klo 17 lähtien. Konserteissa ei ole väliaikaa.


Uskaltaudu sinäkin mukaan eeppiselle musikaalimatkalle!

 

Tikkurilan Soittokunta

Aikaisempia kirjoituksia

Tikkurilan Soittokunta

Tikkurilan soittokunta – TixiBand – on vanhin Vantaalla yhtäjaksoisesti toiminut puhallinorkesteri. Se perustettiin vuonna 1945.

Tällä hetkellä orkesterissa soittaa yli 30 soittajaa. Syksystä 2016 lähtien orkesteria on johtanut Panu Matilainen. Hän on TixiBandin pitkän historian 13. kapellimestari.

 

TixiBand harjoittelee Tikkurilassa ja on Vantaan aikuisopiston opintoryhmä. Orkesteri on profiloitunut soittamaan viihteellistä musiikkia, mutta ohjelmistoon kuuluvat esimerkiksi myös Tikkurilan lukion vanhojen tanssit. Muita vuosittaisia tapahtumia ovat Vantaan veteraani- ja reserviläisten yhteistyötoimikunnan Sinivalkoisen musiikin iltapäivä lokakuussa, joulukonsertti, teemoiltaan sekä solisteiltaan vaihtuvat kevätkonsertit sekä perinteinen vappusoitto.

 

Lisää tietoa TixiBandin tulevista esiintymisistä orkesterin internet-sivuilta www.tixiband.fi sekä Facebookista www.facebook.com/tixiband

 

Uusimmat mielipiteet