LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Pieni ylinopeus ei ole vaarallista

Ylinopeutta liikenteessä valvotaan Suomessa enemmän kuin mitään muuta. Kameravalvonta ohittaa rattijuopot, kortittomat, varastetut, katsastamattomat, vakuutuksettomat, väärät ja peitetyt kilvet sekä moottoripyörät.

Ylinopeus on rikos joka harvoin tehdään suunnitellusti tai harkitusti. Se on rikos, joka voidaan tehdä täysin tiedostamatta. Huomio voi olla rajoitusmerkin kohdalla jalankulkijassa, pyöräilijässä, vastaan tulevassa liikenteessä ja niin edelleen.

Pitemmällä matkalla jatkuvasti vaihtuvien nopeusrajoituksien sekä käynnissä tai päättyneiden työmaiden takia on mahdotonta koko ajan mieltää voimassa oleva rajoitus. Nopeusrajoitus voi vaihtua pitkällä matkalla satoja kertoja.

Mielestäni oikea tilannenopeus on tärkeintä. Kuljettajan tarkkaavaisuus taloudellisista syistä keskittyy kameroihin, ei muuhun liikenteeseen.

Noin 10–20 kilometrin ylinopeudet pääteillä eivät ole vaaraksi kenellekään toisin kuin normaalia liikennettä alemmat ajonopeuksien aiheuttamat vaaratilanteet.

Valvontaa perusteellaan turvallisuudella. Taajamissa, joissa ylinopeus on vaaraksi, ei kameroita näy, sen sijaan turvallisilla pääteillä sitäkin enemmän.

Kaikista väittämistä huolimatta tuotto-odotus määrää aina kameran paikan.

Sakon välttämiseksi kuulee usein, että jos ei aja ylinopeutta, sakkojakaan ei tule. Totta, mutta sellaista autoilijaa joka ei ole koskaan ajanut ylinopeutta, ei ole.

Skava

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet