Vantaa-Seura

Myllyillat ja kulttuurikävelyt ilahduttavat Vantaan kesässä

Myllyilta eli ohjelmallinen yhteislauluilta Keravanjoen rannalla. Myllykesän avaa perinteisesti Puhallinorkesteri Louhi.

Riina Koivisto

 

Myllyillat ja kulttuurikävelyt kuuluvat ehdottomasti Vantaan tapahtumien kesään. Historialliset miljööt Pyhän Laurin kirkon ympärillä ja Keravanjoen rannalla herää eloon kesäkeskiviikkoisin. Ohjelmallisia yhteislauluiltoja eli myllyiltoja järjestetään Helsingin pitäjän kirkonkylän myllyllä kesäkeskiviikkoisin, 5.6.–7.8.2019, klo 18.30–20.00. Myllyiltaa edeltää aina opastettu kulttuurikävely Helsingin pitäjän kirkonkylässä.

 

- Myllyiltoja on vietetty Keravanjoen rannassa jo vuodesta 1976 lähtien ja kyseessä lienee Vantaan vanhin kesätapahtuma. Kesäilta kuohuvan kosken rannalla ja myllyn tunnelma ovat elämyksiä kaiken ikäisille, vinkkaa Vantaa-Seuran toiminnanjohtaja Riina Koivisto.

 

Myllyilloissa vaihtuvat esiintyjät viikoittain. Lavalla nähdään pääasiassa vantaalaisia kuoroja ja musiikkiryhmiä. Ruotsinkielinen myllyilta on ohjelmassa 19.6. ja lasten oma ilta Jytäjyrsijöiden tahdissa on 31.7.

 

Myllyilloissa voit osallistua arpajaisiin sekä nauttia väliajalla leivonnaisia ja kahvia. Myllyiltoihin on aina vapaa pääsy. Mylly sijaitsee Helsingin pitäjän kirkonkylässä, osoitteessa Myllykuja 6. Pysäköinti Pyhän Laurin kirkon tai Helsinge skolan pysäköintialueilla. Myllykujan varteen pysäköinti on kielletty.

 

Myllykesän 2019 ohjelma:

5.6.                Puhallinorkesteri Louhi

12.6.              Tikkurilan eläkeläisten sekakuoro

19.6.              Svensk allsångsafton med Helsinge-Tusby Ungdomsförbund

26.6.              Kartanon kamarineidot

3.7.                Klaus Pennanen ja kesäilta myllyllä

10.7.              Rekolan sekakuoro

17.7.              Wäinämöiset

24.7.              Kesäillan messu

31.7.              Jytäjyrsijät. Lasten oma ilta!

7.8.                Vantaan naislaulajat. Kesälaulut vielä kerran!

 

 

Historia tutuksi kulttuurikävelyllä

Myllyiltaa edeltää aina Kirkonkylän kulttuurikävely. Opastetuilla kulttuurikävelyillä kuulet kylän ja kirkon historiasta, arkeologisten kaivausten antamasta tutkimustiedosta, hautausmaan muistomerkeistä ja Kirkonkylän rakennuskulttuurista.

 

Tänä kesänä on tarjolla useita erikoisopastuksia. Lisäksi lapsille järjestetään myös ikioma opastus, aikamatka keskiaikaan 31.7. Opastukset ovat suomeksi, paitsi ke 19.6. ainoastaan ruotsiksi.

 

Opastuksille lähdetään Helsingin pitäjän kirkon hautausmaan portilta (os. Kirkkotie 45) kesäkeskiviikkoisin kello 17.15. Opastuksen kesto on reilu tunti. Lippu kierrokselle maksaa 10 €, eläkeläiset ja opiskelijat 5 €. Alle 15-vuotiaat lapset ilmaiseksi, paitsi lasten kierrokselle 31.7. lapsen lippu 5 €. Vantaa-Seuran jäsenet ilmaiseksi.

 

Kesän 2019 opastetut kierrokset:

5.6. Kirkonkylän pihat ja puutarhat -opastus 

12.6. Kirkonkylä 1917 ja 1918 -opastus 

19.6. Kulturpromenad på svenska 

26.6. Kirkonkylän kulttuurikävely 

3.7. Kirkonkylän kulttuurikävely 

10.7. Kirkonkylän kulttuurikävely 

17.7. Kirkonkylän kulttuurikävely 

24.7. Opastettu kierros Pyhän Laurin kirkon hautausmaalla 

31.7. Aikamatka keskiaikaan ja Aikuisten keskiaikaopastus 

7.8. Opastettu kierros Pyhän Laurin kappelissa

 

Kirkonkylän kesätapahtumat ovat osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä. Tapahtumia tukee Vantaan kaupunki ja Aktiastiftelsen i Vanda.

Vantaa-Seura

Aikaisempia kirjoituksia

Vantaa-Seura

Vantaa-Seura-Vandasällskapet ry on kaikille vantaalaisille tarkoitettu kotiseutuyhdistys, joka tutustuttaa kotikulmiin järjestämällä retkiä, opastuksia, luentoja ja kulttuuritapahtumia. Julkaisemme myös kirjaa Helsingin pitäjä-Vantaa, olemme Helsingan keskiaikapäivän yksi järjestäjä ja kestikievari Övre Nybackan toimija.

Vantaa-Seura toivottaa kaikki Vantaan historiasta ja kulttuurista kiinnostuneet tervetulleiksi mukaan yhdistyksen toimintaan. Vantaa on kotikaupunkimme, josta olemme ylpeitä. Kotikulmien tunteminen auttaa niissä viihtymään! Tule mukaan Vantaa-Seuraan!

Lue lisää kotisivuiltamme!

Uusimmat mielipiteet