Helsingin Suunnistajat

MAAILMANCUP TUO SUUNNISTUKSEN HELSINGIN KADUILLE JA PUISTOIHIN

Helsingin kaupunki

Nuuksiosta Helsingin ydinkeskustaan

Suunnistuksen maailmancup avaa kauden Suomessa. Kyseessä on kansainvälisestikin katsottuna merkittävä suunnistustapahtuma Suomessa arvokisojen ja Jukolan viestin ohella. Keskimatka ja takaa-ajokilpailu kilpaillaan Vihdissä Nuuksion kansallispuiston maisemissa 8.-9.6. ja sprinttiviesti Helsingissä Senaatintorilla 11.6.

Suomen joukkue kansainvälisen arvokisakauden avaukseen on poikkeuksellisen suuri ja siinä on mukana myös suomalainen vuoden 2013 sprintin maailmanmestari Mårten Boström. Yleisöllä on ainutlaatuinen tilaisuus nähdä ja kokea huipputahtuma Senaatintorilla, kun Suomi kohtaa muut maailman parhaat maajoukkueet Helsingin ydinkeskustassa. Maailmancupin kilpailuissa on mukana 28 maata ja 284 urheilijaa ja YLEn TV-lähetykset seuraavat kesäkuista suunnistusjuhlaa paikan päällä.

Senaatintorille odotetaan 5-10.000 katsojaa todistamaan suunnistuksen rantautumista Helsingin ydinkeskustaan. Sprinttiviesti kilpaillaan Senaatintorin alueella kello 17.45−19.00. Kilpailua voi parhaiten seurata Tuomiokirkon portailta, joilta näkee lähdön, vaihdot ja maaliintulon sekä isolta screeniltä myös YLEn lähetyksen kisan ratkaisuhetkistä lähikortteleissa. Palkintojenjaon jälkeen klo. 19.10 alkaen jokainen voi testata omia taitojaan avoimessa sprinttisuunnistuksessa kisakartalla. (jos haluaa ajanoton, ennakkoilmoittautuminen sivulla http://helsinginsuunnistajat.fi/kaupunkisuunnistus-senaatintorilla/

Mårten Boström - Kuva: Matleena Boström

Sprinttisuunnistuksen maailmanmestari Mårten Boström ”Kaikki torille 11.6.! Suunnistajat eivät ole tottuneet isoihin yleisömeriin - käydäänhän valtaosa kisoista syvällä metsissä. Nyt on ainutkertainen tilaisuus sekä meillä urheilijoilla että teillä yleisöllä nähdä maailman parhaimmistoa ratkomassa suunnistuspähkinöitä pääkaupungin ytimessä. Kotiyleisön kannustus voi siivittää sinivalkoiset lentoon!”

Tove Alexandersson - Kuva: Sven Alexandersson

Seitsenkertainen suunnistuksen maailmanmestari Ruotsista, Tove Alexandersson ”Minulla oli hyvä talvikausi, jonka päätin MM-kilpailuilla maaliskuun lopulla. Siirtyminen suunnistukseen on sujunut hyvin, mutta viime kuukausina olen keskittänyt eniten huomiota perusharjoitteluun ja maailmancup Suomessa ensimmäinen merkittävä kilpailu 10MILAn lisäksi”. "Maailmancup on yksi tärkeimmistä tavoitteistani vuoden aikana. Suomessa on aina erittäin hyviä kilpailuja ja mielenkiintoista suunnistusta, joten odotan innokkaasti kilpailuja. Tietenkin maailmanmestaruus on suurin tavoitteeni ja siihen mukautan harjoitteluni. Toivon, että voin olla hyvässä kunnossa ja pystyn onnistumaan myös Suomessa."

 

HELSINKI LIIKKUU JA SUUNNISTAA: Elävään kaupunkiin kuuluu monipuoliset uutta hakevat tapahtumat


Maailmancupin yhteydessä 11.6. Senaatintorilla voivat suunnistaa myös kaupunkilaiset. Helsingin Suunnistajat yhdessä Helsingin kaupungin kanssa tarjoaa yleisölle hienon mahdollisuuden kokeilla kaupunkisuunnistusta ainutlaatuisessa ympäristössä Helsingin keskustassa.


Kaupunkisuunnistuksen ohjelma


16:30–17:30 Lasten labyrinttisuunnistus (ikäsuositus: 5 v. ja sitä vanhemmat)

17:00–(koko illan) Kaupunkisuunnistus ympäri lähikortteleita ja kaupungin keskustaa (sopii kaikille)

19:10–20:00 Avoin sprinttisuunnistus kisakartalla (maksuton ilman ajanottoa, ajanotolla 7 euroa)


”Kaupunkilaisista yhä useammat hakevat urheilutapahtumia, joissa voi nähdä ja itse kokeilla lajisuoritusta. Matkailun näkökulmasta tämän tyyppiset tapahtumat kasvattavat kaupungin energiatasoa ja vetovoimaa, joten tähän tapahtumaan oli helppo lähteä mukaan, kertoo Helsingin kaupungin apulaispormestari Nazima Razmyar” (mediatiedote 14.2.2019).


Suunnistus Runfest-tapahtumassa


Suunnistus on mukana ja näkyy puisto- ja katukuvassa myös syyskesällä Runfest-tapahtumassa 29.8. RunFest on kuudetta kertaa erityisesti yrityksille ja yhteisöille järjestettävä liikuntatapahtuma, jossa suunnistus on mukana ensimmäistä kertaa. Runfest järjestetään Helsingin Meri- ja Kaivopuiston alueella.


Maailmancupin ja ja kaupunkisuunnistustapahtuman järjestää Helsingin Suunnistajat. Pohjola Vakuutus, Valio ja Koko tapahtuma ovat Maailman Cupin pääyhteistyöyrityksiä.

Markku Sormunen, tiedottaja
Pekka Väisänen, maailmancupin kilpailunjohtaja 8.-11.6
Henrik Tala, sprinttiviestin kilpailunjohtaja 11.6.


Linkkejä


Maailmancup http://helsinkiowcup.fi/
Kaupunkisuunnistus http://helsinginsuunnistajat.fi/kaupunkisuunnistus-senaatintorilla/
Runfest https://runfest.fi/

Opastus 8.-6.2019 Vihdin kilpailukeskukseen: Tervalammentie 494 Vihti (60,330310, 24,422096). Opastus paikalla la klo 8.00.

Helsingin Suunnistajat

Aikaisempia kirjoituksia

Helsingin Suunnistajat

Helsingin Suunnistajat ry. (HS) on vuonna 1943 perustettu suunnistuksen erikoisseura sekä kilpasuunnistajille että harrastesuunnistajille ja kuntoilijoille. Seuraan kuuluu noin 880 jäsentä, joista yli viidesosa on alle 21-vuotiaita. Jäsenistä 60 % asuu Helsingissä ja 35% Espoossa ja Vantaalla.

Helsingin Suunnistajat on maamme eturivin suunnistusseuroja.

http://helsinginsuunnistajat.fi/

Uusimmat mielipiteet