LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Viihtyisä ja kiinnostava kohtaamispaikka tekisi hyvää kaupunkilaisille Myyrmäessä

Maj-Len Soininen kirjoitti Vantaan Sanomien Lukijan Areenassa  otsikolla Myyrmäestä puuttuu kaikille avoin kohtaamispaikka. Hän kertoo kirjoituksessaan tarkoitusta varten Myyrinkiin avatusta keittiöstä ja toiminnan onnistumisesta siellä.

Hankkeen perustajana oli Vantaan kaupunki, joka haki vapaaehtoisia pyörittämään Myyrmäen asukastilan toimintaa.

Ilmoittauduin yhdeksi vapaaehtoiseksi ja olin sovittuina kelloaikoina paikalla neljä kertaa 18. lokakuuta alkaen. Paikalle ei lisäkseni ilmaantunut ketään yhdelläkään kerralla.

Ilmeisesti tiedotus asiasta ei toiminut. Syynä taisi olla kaupungin työntekijöiden henkilövaihdokset. Osaltani toiminta päättyi hyvässä yhteisymmärryksessä kaupungin kanssa.

Olen Maj-Len Soinisen kanssa samaa mieltä kohtaamispaikan tarpeesta. Monien tutkimusten mukaan yksinäisyydestä kärsiviä on lähes kaikissa ikäryhmissä, nuorista lapsista vanhuksiin, seurauksena jopa mielenterveysongelmia.

Myyrinki taitaa vain olla tarkoitukseen liian hankalasti tavoitettava. Eivätkä yleiset kahvilat kykene tarvetta poistamaan, vaikka niissä kokoontuukin toisilleen ainakin hiukan tuttuja pikku porukoita. Tarve on yleisempi.

Vai olemmeko me ihmiset itse esteenä. Eino Leinon sanoin: ”Minun mieleni on niin kummallinen, kuin meri kuutamolla. En tahtoisi touhuun ihmisten, enkä tahtoisi yksin olla”.

Hanketta ei kuitenkaan tulisi haudata. Kaupunkilaisia, myös naisia, mukaan suunnitteluun. Hyvä paikka ja toimiva konsepti voisi tuottaa monenlaista hyvää, jopa mielenterveyttä ja säästöjä sekä kaupunkilaisille että kaupungille. Ihminen ihmiselle on usein parasta lääkettä.

Pentti Heimonen

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet