Vantaa-Seura

Historiallisilla busseilla aikamatkalle keskiaikaan

Kahden vuoden tauon jälkeen historialliset bussit liikennöivät jälleen Helsingan keskiaikapäivän aikana.

Timo Martola

Helsingan keskiaikapäivässä Pyhän Laurin kirkon ympäristössä herätellään lauantaina 10.8.2019 henkiin menneen ajan markkinahenkeä. Keskiaikaisen kivikirkon ympärillä ja Pappilan puistossa kuhisee. Siellä miekat heiluvat, kaviot kopisevat, puvut hulmuavat, musiikki raikaa, ennustaja neuvoo ja tavara vaihtaa omistajaa.

Helsingan keskiaikapäivä on koko perheelle ja historian sekä kulttuurin kuluttajille suunnattu keskiaikatapahtuma. Päivä käynnistyy kello 11 kirkonkellojen soitolla ja markkinahumu hiljenee illalla kello 18.

Neljättä kertaa järjestettävään, Vantaan historiaa ja juuria kunnioittavaan tapahtumaan odotetaan tuhansia kävijöitä. Jos mahdollista, paikalle kannattaa saapua julkisilla liikennevälineillä tai esimerkiksi polkupyörällä. Historialliset bussit kuljettavat tapahtumakävijöitä Tikkurilan ja Kirkonkylän välillä noin puolen tunnin välein.

Historiallisten bussien ensimmäinen lähtö tapahtuu Tikkurilasta, Vantaan kaupunginmuseon (Hertaksentie 1) edestä kello 10.30. Viimeinen lähtö Kirkonkylästä (Kahvitupa Laurentiuksen edustalta) Tikkurilaan lähtee kello 18.30. Vierailijoita kuljettaa Volvon linja-auto vuodelta 1966 sekä hieman nuorempi Scania. Samaiset bussit lienevät monelle tutut ja linja-autot liikkuivat vuosikymmeniä aikaisemmin pääkaupunkiseudun kaduilla. Kyyditys on ilmainen, vapaaehtoinen kyytimaksu. Kuljetuksen hoitaa Suomen linja-autohistoriallinen seura.

Bussien tarkan aikataulun löydät Vantaa-Seuran nettisivuilta http://vantaaseura.fi/wp/wp-content/uploads/2019/08/Helsingan-keskiaikap%C3%A4iv%C3%A4n-historiallisten-bussien-aikataulu-lauantaina-10.8.2019.pdf.

Helsingan keskiaikapäivän käsiohjelmakin löytyy samaiselta sivustolta ja suoraan täältä http://vantaaseura.fi/wp/wp-content/uploads/2019/08/K%C3%A4siesite-Helsinga-2019.pdf

Tapahtuman järjestävät Vantaa-Seura, Tikkurilan seurakunta ja BRQ Vantaa Festival. Tapahtumaa tukevat Aktiastiftelsen i Vanda, Vantaan kaupunki ja Vantaan seurakunnat. Tapahtuma on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä. Tapahtuma-alueelle on vapaa pääsy ja suurin osa ohjelmanumeroista on myös ilmaisia. Tervetuloa!

Vantaa-Seura

Aikaisempia kirjoituksia

Vantaa-Seura

Vantaa-Seura-Vandasällskapet ry on kaikille vantaalaisille tarkoitettu kotiseutuyhdistys, joka tutustuttaa kotikulmiin järjestämällä retkiä, opastuksia, luentoja ja kulttuuritapahtumia. Julkaisemme myös kirjaa Helsingin pitäjä-Vantaa, olemme Helsingan keskiaikapäivän yksi järjestäjä ja kestikievari Övre Nybackan toimija.

Vantaa-Seura toivottaa kaikki Vantaan historiasta ja kulttuurista kiinnostuneet tervetulleiksi mukaan yhdistyksen toimintaan. Vantaa on kotikaupunkimme, josta olemme ylpeitä. Kotikulmien tunteminen auttaa niissä viihtymään! Tule mukaan Vantaa-Seuraan!

Lue lisää kotisivuiltamme!

Uusimmat mielipiteet