Vantaa-Seura

Kestikievarin perheaamut ja syksyn muu toiminta Övre Nybackassa

Kestikievarin perheaamun toimintaa Övre Nybackassa.

Riina Koivisto

Syksyllä kestikievari Övre Nybackassa järjestetään runsaasti ohjelmaa sekä perheen pienimmille että aikuiseen makuun. Kotona oleville vanhemmille ja pienokaisille suunnattuihin kestikievarin perheaamuihin olemme järjestäneet monipuolista ohjelmaa, uutuutena värikylpy ja muskari. Taloon tutustuttavat avoimet ovet järjestetään kerran kuussa. Tarjolla on myös luentoja sekä syystalkoot. Syksy huipentuu suosittuihin ja tunnelmallisiin joulumarkkinoihin sekä kauneimpiin joululauluihin.

Övre Nybacka on 200-vuotias talonpoikaistalo ja entinen kestikievari Ylästön ja Vantaanlaakson rajalla. Sen hyvin säilynyt pihapiiri ja talon sisätilat kertovat menneen ajan talonpoiselämästä Vantaalla. Talon omistaa Vantaan kaupunki, mutta sen toiminnasta vastaa Vantaa-Seura ry. Yhdistys vuokraa taloa erilaisiin perhejuhliin sekä kokouksiin. Varaustiedustelut: [email protected]

Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy. Kestikievari Övre Nybacka sijaitsee osoitteessa Nybackankuja 4. Lisätietoja: vantaaseura.fi, ovrenybacka.fi, facebook.com/vantaaseura, facebook.com/ovrenybacka

Syksyn 2019 ohjelma

26.8. klo 10 ja 10.45 Kestikievarin perheaamu – maalataan yhdessä

Laitetaan sormet, varpaat ja pensselit töihin! Maalataan pienimmillekin maalareille turvallisilla elintarvikepohjaisilla väreillä. Yhteistyössä Vantaan kulttuuripalvelut ja lastenkulttuuri.

2.9. klo 18–19 Avoimet ovet

9.9. klo 10 ja 10.45 Kestikievarin perheaamu – pehmeääkin pehmeämpää

Tunnustellaan ja leikitään pehmeillä materiaaleilla. Kokeillaan aidon lampaanvillan huovutusta pikkukäsin ja varpain. Yhteistyössä Vantaan kulttuuripalvelut ja lastenkulttuuri.

30.9. klo 10–11.30 Kestikievarin perheaamu – tarinatyöpaja

Tarinatyöpajassa ihmetellään kotia ja kotiseutua Vantaata piirtämällä ja leikkimällä. Millainen paikka on koti? Mikä on teidän perheen lempipaikka Vantaalla? Yhteistyössä Vantaan kaupunginmuseo ja Kylli-hanke.

30.9. klo 17.30 Vantaan historiakävely – Övre Nybackasta Lillakselle ja kievarista keskiaikaan

Tutustumme keskiaikaisen Mårtensbyn kylästä Nybackan ja Lillaksen tiloihin. Övre Nybacka tuo tuulahduksen kievarielämästä, mutta Lillaksen tontin jäänteet ovat maan povessa. Mitä arkeologit ovat löytäneet Lillakselta ja mitä tiedämme Lillaksen omistaneesta Bonden suvusta? Lähtö Övre Nybackan edestä.

7.10. klo 15–19 Syystalkoot ja avoimet ovet

Haravoimme ja siivoamme yhdessä pihan ja talon talvikuntoon. Talkookestitystä! Ovet ovat avoinna kiinnostuneille.

7.10. klo 18–19 Luento: Vantaan kaupunginarkiston kokoelmat

Hyödyllistä tietoa Vantaan historiaa tai omaa sukua tutkivalle tai tutkimusta suunnittelevalle. Luennoitsijana arkistonhoitaja Pirkko Vesasalo.

28.10. klo 10–11.30 Kestikievarin perheaamu – vanhanajan loruhetki

Loruttelemme yhdessä arkistoista ja muistoista poimituilla vanhoilla lastenloruilla.

4.11. klo 18–19 Avoimet ovet sekä Svenska veckan -luento

Avoimien ovien yhteydessä Svenska-veckan luento "Småkryp från 1700-talet på Lillas utgrävningar i Vanda". Luennoitsijana Vantaa-Seuran puheenjohtaja Andreas Koivisto.

6.11. klo 10 ja 10.45 Kestikievarin perheaamu – muskari

Kukkuu-viikon ohjelmassa kauan odotettu muskari vauvoille ja taaperoille! Isommat sisarukset voivat tulla mukaan. Ohjaajana varhaisiän musiikkikasvattaja Katja Sirkiä. Yhteistyössä: Vantaan kulttuuripalvelut.

23.11. klo 12–16 Tunnelmalliset joulumarkkinat

Övre Nybackan entistä aikaa henkivä tupa, kotoisa sali sekä pihamaa täyttyvät käsityöläisten ja pientuottajien myyntipöydistä sekä joulun tunnelmasta.

24.11. klo 16 Kauneimmat joululaulut yhteistyössä Vantaankosken seurakunnan kanssa

25.11. klo 10–12.00 Kestikievarin perheaamu – pienten pikkujoulut

Lauletaan, tonttuillaan, ihmetellään joulukuusta sekä leivotaan ja syödään pipareita. Glögi- ja mehutarjoilu!

2.12. klo 18–19 Avoimet ovet

Vantaa-Seura

Aikaisempia kirjoituksia

Vantaa-Seura

Vantaa-Seura-Vandasällskapet ry on kaikille vantaalaisille tarkoitettu kotiseutuyhdistys, joka tutustuttaa kotikulmiin järjestämällä retkiä, opastuksia, luentoja ja kulttuuritapahtumia. Julkaisemme myös kirjaa Helsingin pitäjä-Vantaa, olemme Helsingan keskiaikapäivän yksi järjestäjä ja kestikievari Övre Nybackan toimija.

Vantaa-Seura toivottaa kaikki Vantaan historiasta ja kulttuurista kiinnostuneet tervetulleiksi mukaan yhdistyksen toimintaan. Vantaa on kotikaupunkimme, josta olemme ylpeitä. Kotikulmien tunteminen auttaa niissä viihtymään! Tule mukaan Vantaa-Seuraan!

Lue lisää kotisivuiltamme!

Uusimmat mielipiteet