LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Maahanmuuttajanaista voi auttaa myös palkkaamalla hänet töihin

Kirjoittajat muistuttavat, että moni maahanmuuttajanainen olisi valmis tekemään tilapäistä työtä, mutta sellaisen tarjoajia on harvassa.

Taru Väisänen, Carita Haanpää, Milla Östman, Janne Kainulainen ja Inka Anttonen kirjoittivat Vantaan Sanomien Lukijan areena -palstalla (VS 28.–29.9.) kauniisti pienistä arjen teoista maahanmuuttajanaisille.

Hieno kirjoitus, mutta haluan jatkaa sitä kertomalla, että Vantaalla voi tehdä paljon muutakin. Maahanmuuttajanaisen voi esimerkiksi palkata kotiinsa tekemään siivous- tai hoitotyötä.

Maahanmuuttajia, jotka haluavat tällaista tilapäistä työtä, on paljon. Vaikeampi on löytää suomalaisia naisia, jotka haluavat kutsua heidät kotiinsa tekemään työtä, haluavat keskustella heidän kanssaan ja opettaa heille, miten Suomessa siivoustyöt tai ikkunanpesu tehdään.

Vantaan Akateemisten Naisten projektin nimi on Tehdään yhdessä. Sopivan työntekijän voi varata hankkeen koordinaattorin kautta. Yhteystiedot löytyvät hankkeen nettisivulta.

Tehdään yhdessä -hankkeessa tarvitaan juuri sitä ystävällisyyttä ja hyväntahtoisuutta, jota kirjoittajat peräänkuuluttivat.

Työntekijän voi palkata vähintään kahdeksi tunniksi. Hänet voi palkata kerran, silloin tällöin tai säännöllisesti. Palkka on 11 euroa tunnilta ja se maksetaan työntekijälle palkkaus.fi-ohjelman kautta.

Projektissa maahanmuuttajanaisten suomen kielen taito vahvistuu (heidän kanssaan jutellaan ystävällisesti ja heitä opastetaan työnteossa) ja he integroituvat paremmin suomalaiseen yhteiskuntaan.

Parhaassa tapauksessa naisen tie kulkee tilapäisistä työtehtävistä vakinaisempiin.

 

Raija Sollamo

Vantaan Akateemiset Naiset, pj.

Tehdään yhdessä -hankkeen ohjausryhmän pj.

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet