Vantaa-Seura

Mikä ennätys! – Vantaa-Seuran tapahtumat tavoittivat 17 000 henkilöä

Yhteistyössä Vantaan kaupunginmuseon ja Visit Vantaan kanssa järjestetyt historiakävelyt olivat huippusuosittuja. Kuvassa joukko Katrinebergin kartanolla.

Riina Koivisto

Vuoden kääntyessä loppua kohden on hyvä uhrata muutama ajatus kuluneeseen toimintavuoteen. Tilastot todistavat aktiivisesta toiminnastamme. Vantaa-Seura järjesti vuonna 2019 yli 80 tapahtumaa, joissa vieraili ennätykselliset 17 000 kävijää. Lähes kaikki tapahtumat olivat kävijöille ilmaisia.

Vertailun vuoksi kerrottakoon, että kävijämäärä on noin 5 000 enemmän kuin edellisenä vuonna. Lisääntynyt kokonaiskävijämäärä ei selity ainoastaan Helsingan keskiaikapäivä -tapahtuman kasvulla.

Mairittelevien lukujen lisäksi vuodesta ovat erityisesti jääneet mieleen lukuisat kohtaamiset ja keskustelut kotiseudun historiasta ja ilmiöistä. Tämän vuoden uutuutena tarjotut historiakävelysarjat osoittautuivat erittäin suosituiksi. Aivan oma lukunsa oli Vantaa-Seuralle myönnetty European Heritage Days Stories -palkinto.

  • Takana on mieleenpainuva vuosi, johon voimme olla erittäin tyytyväisiä ja tavoitteiden voidaan sanoa ylittyneen. Olemme tehneet Vantaan historiaa näkyvämmäksi tapahtumien ja vuosikirjan kautta. Tuntuu, että kaupunkilaiset ovat yhä tietoisempia omista kotikulmistaan ja tällä hetkellä historia kiinnostaa kovasti, iloitsee Vantaa-Seuran toiminnanjohtaja Riina Koivisto.

Vantaa-Seura on pystynyt tarjoamaan jäsenilleen sekä kaikille kiinnostuneille monipuolista ja laadukasta ohjelmaa. Myös tulevana vuonna työmme kivijalkana on toiminta Övre Nybackassa, kuten kestikievarin perheaamut ja avoimet ovet luentoineen ja oheisohjelmineen, Kirkonkylän kesätoiminta, kuten opastetut kulttuurikävelyt ja myllyillat sekä vuosikirjan Helsingin pitäjä – Vantaa julkaiseminen. Näiden lisäksi yhdistykselle tärkeitä tapahtumia ovat mm. suurtapahtumaksi kasvanut Helsingan keskiaikapäivä sekä muinaispuistopäivä.

  • Yksin emme tähän kaikkeen pystyisi. Monet tapahtumat järjestämme yhteistyössä muiden tahojen tai järjestöjen kanssa. Isoimmissa tapahtumissa meillä on korvaamattomana apuna myös upea vapaaehtoisten joukko, kiittelee Koivisto.

Oman tapahtumatoiminnan lisäksi yhdistys on tehnyt vuoden aikana noin 35 tilausopastusta, pääasiassa koululaisille sekä eläkeläisryhmille. Tilausopastukset ovat tavoittaneet lähes 1000 henkilöä. Kaiken tämän päälle tulevat vielä luennot ja muut tilaisuudet, joissa yhdistys on esitellyt toimintaansa.

Jäsenkampanjan myötä yli 500 jäsentä

Syksyllä Vantaa-Seuran jäsenmäärä oli jo lähes 500. Käynnistimme jäsenhankintakampanjan, joka tuotti tulosta. 500 jäsenen rajapyykki ylittyi ja syyskokouksessa kukitimme 500. ja 501. jäsenen. Koko vuoden aikana yhdistykseen on liittynyt peräti 60 uutta jäsentä.

Jäsenkampanjassa lupasimme arpoa kirjapalkintoja uusien jäsenien sekä jäsenyyttä suositelleiden kesken. Vuosikirjojen voittajiin otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti.

  • Haluamme jatkossakin huomioida uusia jäseniämme ja tulemme järjestämään alkuvuodesta uudenlaisen tapahtuman, uusien illan. Siitä kerromme lisää heti ensi vuonna, lupaa Koivisto.
Vantaa-Seura

Aikaisempia kirjoituksia

Vantaa-Seura

Vantaa-Seura-Vandasällskapet ry on kaikille vantaalaisille tarkoitettu kotiseutuyhdistys, joka tutustuttaa kotikulmiin järjestämällä retkiä, opastuksia, luentoja ja kulttuuritapahtumia. Julkaisemme myös kirjaa Helsingin pitäjä-Vantaa, olemme Helsingan keskiaikapäivän yksi järjestäjä ja kestikievari Övre Nybackan toimija.

Vantaa-Seura toivottaa kaikki Vantaan historiasta ja kulttuurista kiinnostuneet tervetulleiksi mukaan yhdistyksen toimintaan. Vantaa on kotikaupunkimme, josta olemme ylpeitä. Kotikulmien tunteminen auttaa niissä viihtymään! Tule mukaan Vantaa-Seuraan!

Lue lisää kotisivuiltamme!

Uusimmat mielipiteet