LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Miksi Vantaa ei houkuttele hyviä veronmaksajia?

Vantaan sijainti on hyvä. Miksi Vantaalle ei sitten muuta hyvätuloisia veronmaksajia, joita tänne niin kipeästi kaivattaisiin. Edessä on suuria investointeja ja kuluja, jotka vain kasvavat kasvamistaan.

Tällä hetkellä Vantaa on valitettavasti keräilykaupunki. Ehkäpä syy on siinä, että esimerkiksi Tikkurilassa asuntorakentaminen on ollut vuokratalovoittoista ja omistusasuntoyhtiöt ovat täynnä pieniä yksiöitä ja kaksioita, jotka on suunnattu suoraan asuntosijoittajille ja sitä kautta vuokralaisille. Isot lapsiperheet on ainakin omistusasuntotarjonnassa unohdettu.

Hyvän veronmaksukyvyn omaavat ovat vaativia niin asuinalueen kuin asuntojenkin suhteen. Heille eivät pienet yksiöt ja kaksiot riitä. Sijoittajille nämä sen sijaan ovat mieleen ja siihen muun muassa Tikkurila on hyvä paikka palveluineen ja liikenneyhteyksineen. Aviapoliksen näkisin tällaisena hyvien veronmaksajien asuinalueena, kunhan ei sitäkin pilattaisi vääränlaisella rakentamisella.

Tuntuu siltä, kuin Vantaan johdolle olisi tärkeää vain saada nostettua asukaslukua hinnalla millä hyvänsä, verotuloista ei niinkään väliä. Helppo uskoa, että Vantaan asukasluku tulee jatkossakin nousemaan hyvinkin paljon, mutta joukkoon pitäisi saada näitä veronmaksukykyisiä asukkaita riittävästi.

Ratikan en usko tuovan riittävästi hyviä veronmaksajia, vaan lähinnä pelkään, että ratikkahanke aiheuttaa veroäyrin korotuksen ja sitä kautta loputkin hyvät veronmaksajat menetetään naapurikaupunkeihin. Asuntoalueiden eriytymisen ehkäisemiseksi 400 miljoonan ratikkahanke on turhan kallis investointi.

Kannattaisi varmaan tehdä laajamittainen kysely hyvätuloisten nuorten keskuudessa siitä, mikä heidät saisi muuttamaan Vantaalle.Turhempiakin kyselyjä on varmasti tehty ja tilastoitu.

Lisää erikokoisia omistusasuntoja on rakennettava pienille ja isommillekin perheille, jotka ovat yleensä sitoutuneita asuinalueeseen ja haluavat olla omalta osin sitä kehittämässä. Nykyisellään kerrostaloyhtiöt ovat kuin terminaaleja joihin asukkaat menevät ja lähtevät ilman, että on aikomustakaan sitoutua pidemmäksi aikaa.

Vantaa kehittyy kyllä koko ajan paremmaksi, mutta paljon on vielä tehtävää, että Vantaasta tulee kilpailukykyinen ja viihtyisä kaupunki. Toki meidän täytyy olla jo nyt ylpeitä kaupungistamme.

Pysyvästi vantaalainen

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet