Vantaan Voimisteluseura

Voimistellen ja venytellen

Liikkuvuuden ja voiman lisäksi tunnilla tehdään tasapainoja ja vartalosarjoja

Karhukävely, aaltoliike ja kukkovaaka aloittivat terveellisen tammikuun

Joulun jälkeen olo on nolo. Joka vuosi päätän, että joululomasta tulee kevyt ja urheilullinen hyvän olon kaksiviikkonen. Ja joka vuosi huomaan, että siitä tuli kuin tulikin hyvän olon loma, mutta ei urheilullinen eikä kevyt. Olen juuri sellainen ihminen, joka päättää tammikuun alkaessa ottaa niskalenkin jouluna nautituista myöhäisistä aamuista, herkuttelusta ja löllimisestä. Olen juuri se ihminen, jolle aikakauslehtien Terveellisempi tammikuu -artikkelit on kirjoitettu.

Terveellisen tammikuuni ensimmäinen jumppatunti oli Vantaan Voimisteluseuran Temppiksellä pidettävä Voimistelu ja venyttely -tunti. Tunnin nimi jännitti vähän, sillä muistot koulun voimistelutunneista tamburiinin tahtiin eivät ole vieläkään unohtuneet. Toki lasten joukkuevoimisteluharrastus on onneksi monipuolistanut kouluaikaista mielikuvaani voimistelusta.

Voimistelu ja venyttely -tunnin kuvauksessa luvataan seuraavaa: ”Kokonaisvaltainen, perinteistä voimistelua ja monipuolisia liikkuvuusharjoitteita sisältävä tunti, jolla tehdään myös voimaharjoituksia voimistelun keinoin. Tule mukaan ja koe voimistelun flow!”

Tunnin ohjaaja Tiina Reynish tietää, mitä tekee. Hän on VVS:n pitkäaikainen joukkuevoimisteluvalmentaja ja aikuisliikunnan ohjaaja, jolla on kokemuksen lisäksi myös näkemystä siitä, miten tunnille osallistujat saavat eniten irti voimistelutunnista.

Lämmittelyn jälkeen tunnilla tehdään erilaisia sarjoja ja liikutaan voimistelukanveesin reunalta toiselle eri tavoin erilaisia lihas- ja tasapainoliikkeitä hyödyntäen. Ohjaaja antaa jokaiseen liikkeeseen kaksi tai kolme vaikeustasoa, joista jokainen saa valita itselleen sopivan. Liikkeet harjoitellaan ensin yhdessä, ja sen jälkeen sarjaa toistetaan musiikin tahtiin ohjaajan selkeiden ohjeiden mukaan. Tunnilla tehdään jumppakouluvoimistelusta tuttuja liikkeitä kuten aaltoja, kukkovaakoja, rapu- ja karhukävelyjä sekä kuperkeikkoja, mutta ne on yhdistetty monipuolisiin liikesarjoihin, jotka sekä haastavat että ilahduttavat.

Tunnin lopuksi venytellään rauhallisesti ja tehokkaasti tärkeimmät lihasryhmät. Ensimmäisen Voimistelu ja venyttelu -tunnin jälkeen olo oli todella voimaantunut ja energinen. Tästä on hyvä aloittaa terveellinen tammikuu!

 

Voimistelu ja venyttely -tunti keskiviikkoisin VVS Temppiksen kanveesilla klo 18.15–19.15. Osoite on Vetokuja 1B.

Vantaan Voimisteluseura

Aikaisempia kirjoituksia

Vantaan Voimisteluseura

Vantaan Voimisteluseura ry (VVS) on vuonna 1976 perustettu länsi-vantaalainen voimistelun ja tanssin suurseura. Seuralla on jäseniä noin 1200. VVS tarjoaa harrastus- ja kilpailuelämyksiä monipuolisesti voimistelussa, tanssissa ja hyvän mielen harrasteliikunnassa läpi koko elämänkaaren. Joukkuevoimistelussa seura toimii lajin kansainvälisellä huipulla. VVS on aktiivinen tapahtumajärjestäjä ja seura-aktiivien kohtauspaikka, johon liittyminen ja mukaantulo on helppoa ja palkitsevaa.

- Liikutamme laadukkaasti hyvällä mielellä -

www.vantaanvoimisteluseura.fi

Uusimmat mielipiteet