Mia LindströmKirjoittaja on Vantaan Sanomien päätoimittaja.

Johtajavaihdoksia

(PÄÄKIRJOITUS) Vantaalle nimitettiin tällä viikolla kolmas uusi apulaiskaupunginjohtaja, kun vankiterveydenhuollon johtajana tällä hetkellä työskentelevä Timo Aronkytö valittiin sosiaali- ja terveystoimen toimialan uudeksi apulaiskaupunginjohtajaksi.

Vantaalaisille hän on tuttu kasvo, sillä Aronkytö on toiminut Vantaalla aiemmin muun muassa vanhus- ja vammaispalvelujohtajana ja terveyspalvelujen johtajana.

Aronkytö aloittaa tehtävässään 1. huhtikuuta. Vuoden alussa uusina apulaiskaupunginjohtajina ovat aloittaneet kaupunkikulttuurin toimialan apulaiskaupunginjohtaja Riikka Åstrand sekä kasvatuksen ja oppimisen toimialan johtaja Katri Kalske.

Uusien apulaiskaupunginjohtajien valinta ei tullut yllätyksenä, sillä aiemmat apulaiskaupunginjohtajat Martti Lipponen, Elina Lehto-Häggroth ja Jukka T. Salminen eläköityivät.

Eläkkeelle jääneiden johtajien lisäksi Vantaalta on lähtenyt toisiin tehtäviin muitakin keskeisissä viroissa olleita johtajia. Työllisyysjohtajana toiminut Timo Saari siirtyi Pohjanmaan ely-keskuksen ylijohtajaksi. Vantaan elinkeinojohtaja José Valanta puolestaan aloittaa Kuntaliiton yhteysjohtajana.

Samassa yhteydessä johtajavaihdosten kanssa Vantaalla on totuteltu uudenlaiseen organisaatiomalliin, kun kaupungin toimialat ja niiden palvelualueet vuoden alussa muuttuivat, sosiaali- ja terveystoimea lukuun ottamatta.

Uusi Vantaa -mallissa on ollut pureskeltavaa osalle työntekijöistä, kun vastuualueet eivät kaikilla säilyneet entisellään ja osalla myös esimiehet vaihtuivat.

Eri palvelualueiden välisen toimivan yhteistyön rakentamiseen menee aikaa ja työ vaatii jatkuvaa kehittämistä.

Uudet johtajat ja nekin, jotka ovat vielä nimeämättä, ovat nyt paljon vartioina siinä, miten Uusi Vantaa -malli ottaa ensimmäiset askeleensa ja yhteistyö toimialojen välillä on mahdollisimman sujuvaa, tarkoituksenmukaista sekä kitkatonta.

Mia Lindström

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet