Matti Putkonen

Salpalinjat murtuvat

Virolahdelta Savukoskelle talvisodan jälkeen rakennettu Salpalinja oli itsenäisyytemme viimeinen lukko vuonna 1944. Tuhatkaksisataa kilometriä pitkä, sadoista linnoituksista, järeistä kivilohkareista ja tuhansista maamiinoista muodostettu puolustuslinja, ja sen tietoisuus pysäytti veli venäläisen, silloisen ryssän.

Poliittisen eliitin itseriittoisuus on nyt murtamassa tämän Salpalinjan. Salpalinjan keskeisesti vahvistaneet maamiinat kiellettiin epäeettisinä puolustusmateriaaleina. Olisihan sodankäynnin eettisyys voitu hoitaa niin, että miinojen päälle olisi laitettu useammalla kielellä varoituslappu: ”Vihollinen, mikäli astut tämän päälle, niin vakuutusyhtiö ei korvaa”.

Mikäli poliittisella eliitillä on hivenenkään omaatuntoa, niin sen kolkutuksen jytke sotkisi itsenäisyysjuhlien valssien askelmerkit.

Maamiinojen kielto ei riittänyt. Pitää vielä varmistaa uskottavan puolustuksemme horjuttaminen armeijan määrärahojen rajuilla leikkauksilla ja toimintojen ulkoistamisilla.

Ulkoistamisten myötä armeijamme marssii kiinalaisilla saappailla, virolaiset manttelit harteillaan ja korpisoturin taiwanilaisessa pakissa puolalainen herne etsii toistaan. Siinä sitä on todellista itsenäistä huoltovarmuutta kerrakseen.

No, pärjättiinhän talvisodassa ”Malli Kajanderilla” eli kokardilla ja vyöllä sekä omalla haulikolla. Silloin olivat onneksi maamiinat.

Euron salpalinjaksi rakenteilla oleva ERVV eli väliaikainen rahoitusmekanismi on jo ennen syntymäänsä murtumassa sisältäpäin.

Italia ja Espanja ovat siirtymässä tuettavien joukkoon. Näiden kahden maan osuus tukipaketin keräämisessä olisi ollut noin 30 prosenttia. Kummaltakin maalta on rahat loppu ja lainojen korot huitelevat 10 prosentissa. Näin käy kaikille katteettomiin ja valheellisiin lupauksiin rakentuville päätöksille.

Nolointa tämä on pääministeri Jyrki Kataiselle ja valtiovarainministeri Jutta Urpilaiselle. Aina, kun he lähtevät Brysseliin, niin he esittelevät omat itsenäiset ja ehdottomat kokouseväänsä.

Suomen ehdoton ja tinkimätön linja on aina varustettu parasta ennen -päivämäärällä, joka on Finnairin ilmoittama lennon lähtöaika Helsinki-Vantaan kentältä. Omista eväistä kotiin tullessa ei ole jäljellä edes käärepaperia.

Euro ja EU tulee nykymenolla murtumaan ihan demokraattista tietä eli vaali vaalilta. Euron tukemisoperaatio on kaatanut lyhyellä ajalla viidessä Euromaassa hallitukset. Kansalaisten mitta on täynnä Eurolle alisteista politiikkaa.

Kaikesta huolimatta toivotan lukijoille hyvää itsenäisyyspäivää.

Matti Putkonen

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet