Mustien autojen matkassa

Hyviä uutisia

Tunnollisimmat Timo Heinonen ja Oras Tynkkynen.

Jouko Joke Innanen

Kansanedustajien poissaoloista tehdään usein isoja otsikoita, mutta läheskään kaikki lainsäätäjät eivät suhtaudu välinpitämättömästi perustyöhönsä valiokunnissa. Juuri näissä kokouksissa lait saavat lopullisen muotonsa.

Tunnollisimmat valiokuntien kokoustajat ovat Timo Heinonen (kok) ja Oras Tynkkynen (vihr). Heinonen oli viime keväänä paikalla kaikissa ympäristö- ja puolustusvaliokuntien istunnoissa, joita oli yhteensä 70. Oras Tynkkynen (vihr) taas osallistui jokaiseen tulevaisuusvaliokunnan sekä liikenne- ja viestintävaliokunnan 68 kokoukseen.

Kristiina Salonen (sd) oli paikalla sataprosenttisesti lakivaliokunnan sekä työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan työssä. Kokouksia oli 48. Nolla poissaoloa oli lisäksi suuren valiokunnan Jouko Skinnarilla (sd) ja Anne Louhelaisella (ps).

Valtiovarainvaliokunnan kaikkiin istuntoihin osallistuivat Leena Harkimo (kok) ja Kauko Tuupainen (ps). Tarkastusvaliokunnassa täydet läsnäoloprosentit kirjasi Pirkko Ruohonen-Lerner (ps), puolustusvaliokunnassa Eero Reijonen (kesk), sivistysvaliokunnassa Kimmo Kivelä (ps), talousvaliokunnassa Jukka Kärnä (sd) ja tulevaisuusvaliokunnassa Sinuhe Wallinheimo (kok).

Nollakerhoon pääsivät myös tarkastus-, maatalous- ja puolustusvaliokuntien puheenjohtajat Tuija Brax (vihr), Jari Leppä (kesk) ja Jussi Niinistö (ps.).

Saa nähdä, miten eurokriisin voimalla uutta jytkyä kunnallisvaaleista odottavalle Timo Soinille lopulta käy, sillä valttikortti petti. Ennakko-odotusten vastaisesti talousvaikeuksien piinaama Espanja ei esittänytkään raha-avunpyyntöä EU-komissiolle.

Poliittisia nimityksiä on tehty maailman sivu. Harvasta ratkaisusta on kuitenkaan kohkattu niin paljon kuin valtiovarainministeriön kehitysjohtajan Päivi Nergin istuttamisesta sisäministeri Päivi Räsäsen (kd) esityksestä ministeriön kansliapäälliköksi.

Valtiovarainministeriössä on kiitelty Nergin pätevyyttä ja siksi siellä korkeinta virkamiesjohtoa myöten on päivitelty sopulilauman julkisuudessa nimityksestä nostamaa meteliä. Kohun laineet ehtivät lyödä niin korkeina, että kertoman mukaan Nergin lähipiiristä vedottiin jo, ettei hän ottaisi vastaan koko uutta virkaa.

Kansanedustajat kokevat kunnallisvaalikampanjan niin tärkeäksi, että Eduskunnan eräkerhon jäsenistä Ruotsin valtiopäivien kutsumaan jahtiin viime viikonvaihteessa rohkeni vain kerhon puheenjohtaja Pentti Oinonen (ps). Hänellä ei ollut mitään pelättävää, kun ei ehdolla näissä vaaleissa.

Oinonen ei tehnyt hukkareissua. Hän kaatoi kolme villisikaa ja yhden kauriin.

Kari Valtonen

[email protected]

Mustien autojen matkassa

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet