Mustien autojen matkassa

Kuin koira veräjästä

Ole Johansson sai puhtaat paperit.

Joke

Elinkeinoelämän toimitusjohtajasta Mikko Pukkisesta tehtiin syntipukki teknologiateollisuuden mielestä pieleen menneeseen raamisopimukseen. EK:n hallituksen puheenjohtaja, vuorineuvos Ole Johansson pääsi puolestaan kuin koira veräjästä.

Pukkinen pystyi tuskin asioita yksin hääräämään. Pukkista syytettiin myös hyppäämisestä samaan laatikkoon poliitikkojen kanssa, kun EK on perinteisesti seurannut kahinoita arvokkaasti sivusta. Vähemmän on tuotu julki sitä, että Johanssonhan se on se pääministeri Jyrki Kataisen (kok) kaveri.

Teknologiateollisuudessa ei liioin haluta paljon muistella sitä, että raamisopimus pelasti liiton ehkä pitkältäkin lakolta. Uhka oli jo päällä.

Ja ne koulutuspäivät. EK:n toimisto neuvotteli tuloksen, mutta se ei vuorineuvoksille kelvannut. Kiistasta ei silti selvitä kiukuttelemalla.

Kokoomuksen likaisten temppujen osastoa johtaneen, EK:n tuoreen toimitusjohtajan Jyri Häkämiehen (kok) sukset olivat välillä ristissä presidentti Tarja Halosen kanssa.

Puolustusministerinä Häkämies siirsi presidentin muotokuvankin työhuoneestaan käytävälle. Elinkeinoministeriössä Häkämies järjesti juhlahetken, kun presidentti Sauli Niinistön kuva ripustettiin seinälle.

Saa nähdä pääseekö Niinistö myös työnantajapalatsin seinälle?

Kotkan puolessa on jo kannettu huolta, voiko jatkossa enää äänestää Häkämiestä kun Karin lisäksi myös Jyri lähti Arkadianmäeltä. Myös veljesten edesmennyt isä Erkki vaikutti pitkään kansanedustajana.

Vaan ei hätää. Jyrin Jyväskylässä viestintää opiskeleva poika Joel, 23, saattaa hypätä kehiin seuraavissa vaaleissa.

Eduskunnan urheilukerholta kavallettuja varoja ei aleta periä takaisin muilta kuin rahat vieneeltä taloudenhoitajalta. Syynä ratkaisuun on asianajotoimisto Castrén & Snellman, joka löi sellaiset rätingit pöytään, että perussuomalaiset varapuhemies Anssi Joutsenlahti, kansanedustaja Pietari Jääskeläinen ja heidän oikeudellinen avustajansa, tohtori Erkki Havansi perääntyivät hyvässä järjestyksessä.

Oikeusprosessissa leivättömän pöydän ääreen olisi voinut joutua kymmeniä virkamiehiä ja kansanedustajia alkaen tilintarkastajana toimineesta pääministeristä Jyrki Kataisesta.

Valvontavelvollisuuden laiminlyömisestä syytteen uhkasivat saada myös entiset puhemiehet Riitta Uosukainen (kok), Paavo Lipponen (sd) ja Sauli Niinistö (kok). Lopputulos olisi ollut myös niin epävarma, että eduskunta olisi saattanut joutua satoihin tuhansiin nousevien oikeudenkäyntikulujen maksajaksi.

Mutta ei sen puoleen; Castrén & Snellmannin kaksi lausuntoakin varmasti kirpaisevat veronmaksajia. Nyt haastemiehen ei kuitenkaan tarvitse värjötellä poplarissaan presidentin linnan edessä odottamassa sisäänpääsyä.

Mustien autojen matkassa

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet