Mustien autojen matkassa

Käärmettä pyssyyn

Lauri Ihalaisen päätä ei käännetä.

Jouko "Joke" Innanen

Työministeri Lauri Ihalainen (sd) joutui äskettäin kuuntelemaan teknologiateollisuuden puheenjohtajan Pekka Lundmarkin ripitystä raamisopimuksen kehnoudesta oikein etupenkistä. Ihalainen oli liiton vuosikokouksessa sijaiskärsijänä, kun elinkeinoministeri Jyri Häkämies (kok) ehti siirtyä Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n toimitusjohtajaksi.

Lundmark kirosi etenkin raamiratkaisun minimikorotukset takaavat perälaudat. Selväksi tuli, että palkka- ja työehdot on pidettävä tiukasti liitto- ja yritystasolla sekä irti hallituksen talous- ja elinkeinopolitiikasta.

EK:lle Lundmark ei jättänyt minkäänlaista palkkaroolia. EK sai kiitosta vain raamisopimuksen yhteydessä sovittujen kolmen koulutuspäivän torjumisesta.

Mitenköhän kovaa tekstiä olisi pitänyt ladella Ihalaisen olisi lannistamiseksi? Työministeri kutsuu työmarkkinajärjestöt ensi viikolla taas yrittämään sopua koulutuspäivistä.

EK:n tuore toimitusjohtaja Jyri Häkämies sai alle aikayksikön todeta, että katoavaista on maailman maine. Eduskunnan urheilukerho kumitti Tallinnassa kolmanneksi vuoden maratontilastossa kipittäneen Häkämiehen tylysti listalta ja ojensi pronssimitalin varapuhemies Anssi Joutsenlahdelle (ps).

Kantaa perusteltiin sillä, ettei Häkämies enää palkintojenjakajaisten aikaan ollut lainsäätäjä!

Siinä sitä on esimerkkiä muillekin urheilupäättäjille.

Jyrki Kataisen (kok) kuuden puolueen hallitus ei ole vielä tarttunut toimiin uhkaavan talouskriisin torjumiseksi. Tuoreimmalla maanpuolustuskurssilla tilanne todettiin kuitenkin jo niin vakavaksi, että suurimmille oppositiopuolueillekin annettiin ministerinsalkut.

Keskustan Eeva Maria Maijalasta tehtiin ulkoministeri ja perussuomalaisten Mika Niikosta sisäministeri.

Hallituksen muodostamisessa ennakoitiin sitä, millaiseksi sosiaalidemokraatit toivovat tilanteen muodostuvan ensi vaalien jälkeen. Pääministeriksi tuli Raimo Piirainen (sd). Jaana Pelkonen (kok) nimettiin puolustusministeriksi, Sinuhe Wallinheimo (kok) huoltovarmuusministeriksi ja Merja Mäkisalo-Ropponen (sd) sosiaaliministeriksi.

Presidentin linnan itsenäisyyspäiväjuhlista tuttua Kaartin soittokunnan Combo-ryhmää kuultiin hallitusryhmien pikkujouluissa Smolnassa. Muuten sitten kärsittiinkin mielikuvituksen puutteesta. Pääministeri Jyrki Katainen sai vihreiden ryhmänjohtajalta Pekka Haavistolta lahjaksi kreikkalaisen korin viineineen.

”Tässä on tukipaketti, jonka hinta tiedetään, mutta ei kerrota”, Haavisto sanoi.

Kreikka-korin Katainen sai myös viime vuoden pikkujouluissa.

Mustien autojen matkassa

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet