Mustien autojen matkassa

Aholle reilut tilat työnantajapalatsista

Esko Aho pääsi kokopäivähommiin.

Jouko Joke Innanen

Entinen pääministeri Esko Aho (kesk) saa ruhtinaalliset tilat Etelärannan työnantajapalatsin kuudennesta kerroksesta nyt kun hänet on nostettu uuden Business Team for Russian hallituksen puheenjohtajaksi.

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n lisäksi uuden yhteenliittymän takana ovat suomalais-venäläinen kauppakamari ja suuryritysten omistama East Office.

Ahon työhuoneeksi kunnostetaan entinen suuri neuvotteluhuone.

Ainoa puute on, että sen ikkunat ovat kyllä isot, mutta ne eivät aukea Eteläsatamaan vaan sisäpihalle.

Nokian yhteiskuntasuhdejohtajan paikalta Harvardin osa-aikaiseksi tutkijaopettajaksi siirtynyt Aho pääsee taas kokopäivähommiin.

Valinta osui oikeaan mieheen.

Aho on voidellut idänsuhteita nuoruudesta alkaen. Tuttavapiiriin kuului muun muassa vallankaappausyritystä 1991 johtanut Gennadi Janajev, joka työskenteli aikoinaan Neuvostoliiton kommunistien nuorisojärjestössä Komsomolissa. Aho oli tuolloin keskustanuorten puheenjohtaja.

Etelärannassa Ahoa varmasti kohdellaan hänen korkean arvonsa mukaisesti kunnioittavasti, päinvastoin kuin demarit tekivät neuvotellessaan porvarihallituksen aikana 1990-luvun alussa yhteiskuntasopimuksesta Kesärannan vintillä.

Aho napautti puoluejohtaja Pertti Paasiolle, että ”minä olen täällä herra pääministeri”.

”Jos herra pääministeri haluaa, että herra pääministeriä puhutellaan herra pääministeriksi, niin herra pääministeri on herra pääministeri”, Paasio sanoo Eero Heinäluomasta kertovassa kirjassa Tasavallan vahva mies (Heikki Saari, Minerva).

Kansanedustajat joutuvat vetämään loppukevään henkeä yleisötilaisuuksien järjestämisessä, kun ahkerasti käytetty Eduskunnan lisärakennuksen kansalaisinfo meni remonttiin.

Siinä korjataan suunnitteluvirhe ja rakennetaan uusi sisäänkäynti, mihin pystytetään myös turvatarkastuslaitteet.

Alun perin ahtaaksi osoittautunutta ulkoasiainvaliokunnan kokoushuonetta suurennetaan yhdistämällä siihen viereinen kabinetti. Lisärakennuksen ravintolakin suljetaan kesäksi.

Eduskunta ei ole lopettanut säästötoimia, vaikka Sauli Niinistö väistyi jo aikoja sitten puhemiehen paikalta. Palkkakuluja nipistetään lopettamalla päärakennuksen yleisökiertokäynnit heinäkuun ajaksi.

Säästötoimiin kuuluu myös, ettei kansanedustajien kännyköitä vaihdettu kerralla uusiksi Lumioiksi. Sellaisen saa vasta Nokian E7:n rikkouduttua. Puolisensataa niistä on mennyt vaihtoon.

Muutenkaan niistä saadut kokemukset eivät ole olleet mairittelevia.

Sirkka-Liisa Anttila (kesk) yritti soittaa vanhalla nokialaisellaan, mutta hämmästyi, kun se puhelun sijasta ottikin kuvan hänen korvastaan.

Kari Valtonen
Kirjoitta pohtii tälla palstalla politiikan ilmiöitä. Tervetuloa mustien autojen matkaan!

Mustien autojen matkassa

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet