Mustien autojen matkassa

Putkoselle suitset?

Matti Putkonen <cr>junttaa taas.

Kovana lobbarina mainetta niittänyt perussuomalaisten työmies Matti Putkonen on taas vauhdissa. Putkonen on hallinnut puoluetoimistoa, kun väritöntä puoluesihteeriä Ossi Sandvikia ei ole juuri tapetista erottanut.

Eikä Putkonen halua itseään suitsittavan jatkossakaan. Siksi hän ajaa uudeksi puoluesihteeriksi Riikka Slunga-Poutsaloa ohi kansanedustaja Jari Lindströmin.

Putkosen ehdokkaan valinta puoluekokouksessa Joensuussa kesäkuun lopussa haalentaisi sopivasti perussuomalaisten kuvaa äijäpuolueena, mutta Lohjan kaupunginhallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja Slunga-Poutsalo on valtakunnallisesti vielä tuntematon suuruus.

Paperitehtaalla työskennelleen Lindströmin istuttaminen puoluekoneen käyttäjäksi taas saattaisi houkutella ministerikierrätykseen tyytymättömiä demariduunareita vaihtamaan leiriä. Putkosen liikkumatila varmasti kapenisi Lindströmin valinnan myötä.

Metalliliiton ajoilta Putkosen meriittilistalla on pitkäaikaisen puheenjohtajan Erkki Vuorenmaan suistaminen valtaistuimelta Riku Aallon tieltä. Monessa liemessä keitetty Putkonen saattaa onnistua puoluesihteerinkin valinnassa.

Oman asemansapuoluetoimistossa Putkonen on jo kaiken varalta varmistanut ay-miehelle sopivaan tapaan huudattamalla itsensä työhuonekunnan luottamusmieheksi.

Aina Putkonenkaan ei onnistu.

Ydinvoiman lobbarina hän oli kuin norsu porsliinikaupassa, eikä hankkeesta tuolloin tullutkaan mitään. Seuraavalla kierroksella uuden ydinvoiman saaminen varmistettiin pitämällä Putkonen pois julkisuudesta.

Elinkeinoelämänkeskusliitto EK maalasi itsensä nurkkaan, vaikka vaihtoikin valtakunnansovittelijaehdokastaan metsäteollisuuden Jari Forssista Rakennusteollisuusliiton lakimieheen Tapio Kariin.

Uusikaan ehdokas ei kelvannut työntekijäpuolelle, ja niin työministeri Lauri Ihalainen (sd) esittänee työnantajien karsastamalle, syyskuussa 65 vuotta täyttävälle Esa Longalle jatkoaikaa.

Tämä sopii Ihalaiselle hyvin. Hän pääsee esittelemään seuraavankin sovittelijan, sillä Lonka ei ikänsä takia voi jatkaa koko kautta.

Oppositiopuolueet, perussuomalaiset ja keskusta, pääsevät vihdoin ensi viikolla ensimmäistä kertaa pääministeri Jyrki Kataisen (kok) kestittäviksi Kesärantaan. Viime kesäkuussa kireän aikataulun takia Kataisen vieraanvaraisuudesta ehtivät nauttia vain hallituspuolueiden edustajat.

Yhtä kehnosti oppositiolle kävi viime joulun alla. Hallitus perui pikkujoulukutsun Smolnaan välikysymyskeskustelun takia.

Nyt ei ole tätä pelkoa.

Timo Soini lupasi, ettei välikysymystä tähän hätään tule. Ei vaikka hän lyttäsi hallituksen Kreikalta hankkimat takuut koko Helsingin Sanomien etusivun leveydeltä.

Mustien autojen matkassa

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet