Mustien autojen matkassa

Pitelemätön Pekkarinen

Mauri Pekkarinen - opposition ykkönen.

JOKE

Keskustan ryhmänjohtaja Kimmo Tiilikainen on jäänyt selvästi Mauri Pekkarisen jalkoihin. Eikä tämä johdu pelkästään siitä, että Pekkarinen hallitsee ilmatilaa eturivistä, kun taas Tiilikainen istuu taaempana suuressa salissa.

Kun Pekkarinen nousee paikaltaan hallituksen aitiossakin höristellään korvia. Vaikka Pekkarisella ei ole käytössä sisäpiiritietoa, sen puutetta ei huomaa. Suusta putoaa punnittua, ajantasaista tietoa eurokriisistä. Sen rinnalla oppositiojohtaja Timo Soinin sanat jäävät ylimalkaisiksi huitaisuiksi.

Terrieri Pekkarinen paikkaa tietojaan päivittääin Frankfurter Allgemeine Zeitungin ja Financial Timesin taloussivuilla eduskunnan tietopalvelussa. Ei ihme, että ns. poliittisissa piireissä päivitellään yhä, miksi puoluejohtaja Mari Kiviniemi torjui Pekkarisen valinnan ryhmänjohtajaksi.

Ennenaikaisia eduskuntavaaleja on turha pelätä. Näin voi päätellä siitä, että eduskunnan joulukortteja on tilattu vain 155 000 kappaletta kun viime jouluna vaalien alla niitä ostettiin lähes satuhatta kappaletta enemmän.

Osa menekin vähennyksestä saattaa tosin johtua siitä, että Suomen ilmakuvauksen käsialaa oleva eduskuntatalo näyttää taiteelliselta ilmeeltään kuin suoraan DDR:stä. Ei ainakaan heti uskoisi, että kuva on lumiselta viime talvelta.

Korttien lähettäminen on ollut aina oma taiteen lajinsa.

Eduskuntapaikka saattaa olla vaarassa etenkin, jos kovin moni äänestäjä huomaa jääneensä korttia paitsi.

Eräs kansanedustaja ratkaisi ongelmaa sanomalehti-ilmoituksella: tänä jouluna kortti lähetetään vain kaikkein lähimmille ja rahat annetaan hyväntekeväisyyteen. Mitään ei kuitenkaan jätetty sattuman varaan. Edustaja postitti 5 000 korttia.

Pääministeri Jyrki Kataisen (kok) uudeksi viestintäjohtajaksi on vahvoilla Vantaan viestintäjohtaja Antti Kuusela, jolla on kokemusta Pohjolan Voimasta ja ulkoministeriöstä.

Hakijana on myös toinen kokoomuslainen, Ari Åberg Ylempien Toimihenkilöiden viestinnästä. Tiedotusyksikön sisältä tarjolla on Päivi Paasikoski.

Virka täytetään pääministerin toimikaudeksi.

Keskustan kutistuminen toiseksi pienimmäksi oppositiopuolueeksi saa yhä uusia ilmenemismuotoja. Maaseudulta pääkaupunkiin tupatarkastukselle matkanneet puolueen kansanedustajien puolisot joutuivat tyytymään siihen, etteä itsenäisyyspäivän aaton ns. Äitienpäivät järjestettiin tällä kertaa ryhmän pikkiin Vaakunan kymppikerroksessa.

Isäntää ei löytynyt sen paremmin Smolnasta kuin eduskunnastakaan, kun puolueella ei ole ministereitä eikä enää edes varapuhemiehen tuolia.

Kari Valtonen

[email protected]

Mustien autojen matkassa

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet