Nainen puhuu miehen ohi tai läpi

Empiiristen tutkimusteni perusteella voin kertoa, että naiset ja miehet eivät koskaan voi olla samalla aaltopituudella, koska naiset ja miehet ajattelevat eri tavalla. Ja puhuvat toistensa ohi.

Tai oikeastaan nainen puhuu miehen ohi. Mies on hiljaa ja ajattelee omiaan.

Valotan asiaa käytännön esimerkin avulla.

Hyvän ystäväni auto haisi märän koiran jäljiltä vanhalta kumisaappaalta ja hän osti auton takatilaan tuoksukuusen. Kuusi oli keltainen ja sen tuoksu oli vaniljainen.

Kun hyvä ystäväni meni väsyneenä töistä kotiin kaatuen suorilta jaloilta lempipaikalleen sohvalle, teki vaimo – tuo loogisen ajattelun ihmelapsi – oivan päätelmän.

”Haiset vanhan mummon hajuvedeltä”, mustasukkaisuuteen taipuvainen vaimo sanoi jäätävästi.

No, mieshän ei ymmärrä mitään, jos naisilta kysytään.”

Puolitajuton ystäväni ei vastannut, koska vaimo ei ollut varsinaisesti esittänyt kysymystä – vaikka tokaisu oli tietysti kysymykseksi tarkoitettu.

Hän ei vastannut myöskään sen vuoksi, että oli raatanut töissä ja kaipasi vain hiljaisuutta.

Se oli väärä liike. Vaimo kiihtyi hetkessä nollasta sataan ja alkoi haukkua ystävääni sanoilla, joita ei ainakaan pyhäkoulussa opeteta.

Sen vuoksi niitä ei voi myöskään perhelehdessä toistaa.

Esimerkissä on kyse tyypillisestä sukupuolten välisestä taajuusongelmasta: mies ei ymmärrä naista ja nainen ei ymmärrä, miksi – ja mitä – mies ei ymmärrä.

No, mieshän ei ymmärrä mitään, jos naisilta kysytään.

Haiset vanhan mummon hajuvedeltä on käsittämätön lause miehelle, joka ei edes muista ostaneensa tuoksukuusta – ja jonka mummo kuoli vuosia sitten.

Ystäväni vaimo muuten järjesti pikaoikeudenkäynnin ja tuomitsi ystäväni viikoksi sohvalle nukkumaan. Ei valitusoikeutta.

Tuomitun läheisyysvajetta paikkasi saksanpaimenkoira, joka tykkää työntää kielensä suu auki nukkuvan ihmisen suuhun.

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet