Paikalliset

Hotelli Vantaa laajenee kohti rantaa

Havainnekuvasta näkyy, kuinka hotellikompleksin laajennus nousee Tikkurilantien yläpuolelle pilarien varaan.

Vantaan kaupunki

Tikkurilan keskeinen maamerkki Sokos Hotel Vantaa hakee kaavamuutosta, jonka myötä hotelli- ja ravintolakompleksin toiminta laajenee tuntuvasti.

Uusi laajennusosa nousee pilarien varaan ja rakentuu Tikkurilantien ylle.

Hotellista tulee käynti portaita pitkin Keravanjoen rantaan. Laajennukseen tulee 134 uutta hotellihuonetta ja sen koko on noin 4 500 kerrosneliömetriä.

Koko Tikkurilan alue kasvaa ja muuttuu. Tässä on selvä jatkokehitys-mahdollisuus.”

Uudisosa jatkaa vanhan hotellirakennuksen korkeuslinjaa, ja sen on suunniteltu olevan enintään kuusikerroksinen.

Uudet autopaikat sijoittuvat sekä maan alle että maan päälle Hertaksentien varteen.

Keski-Vantaan asemakaavayksikön arkkitehdin Seppo Nivan mukaan hankkeesta on käyty alustavia neuvotteluja noin vuoden päivät.

– Syksyllä alkaa kaavan tekeminen, ja lautakuntakäsittelyyn asia saattaa ehtiä vielä tämän vuoden puolella, jolloin se tulisi ensi talvena nähtäville, Niva arvioi.

Lautakunta- ja kaupunginhallituskäsittelyn jälkeen kaavamuutosehdotus tuodaan julkisesti nähtäville 30 päivän ajaksi, jolloin siitä on mahdollisuus jättää muistutus. Samaan aikaan kaavaehdotuksesta pyydetään lausunnot.

Kaavamuutosta hakee hotellin tontin omistava Kiinteistö Oy Haukipuro, jonka omistaa Keva eli entinen Kuntien eläkevakuutus.

Korttelin katu- ja virkistysalueet ovat Vantaan kaupungin omistuksessa.

Hotellin ja Tikkurilantien väliin jäävä pieni Hertaksenpuisto yhdistetään todennäköisesti osaksi hotellikorttelia. Puut pyritään mahdollisuuksien mukaan säilyttämään. Tikkurilanrannan puistovyöhyke on tuolla kohtaa kapeimmillaan joen ja tien välissä.

Samalla rakennetaan yleiseen käyttöön tarkoitettu kävelysilta Hertaksentieltä Tikkurilantien yli joen rantaan.

Joen rantaan suunnitellaan myös yleiseen käyttöön tulevaa laituria, joka parantaisi rannan käyttöä virkistykseen.

SOK:n matkailu- ja ravitsemisliiketoimintaa harjoittavan tytäryhtiön Sokotel oy:n liiketoimintajohtajan Harri Havian mukaan laajennussuunnitelmaa on mietitty yhdessä Kevan kanssa, mutta rakentamisen aloitusajankohtaa ei ole vielä päätetty.

– Nyt koko Tikkurilan alue kasvaa ja alue muuttuu ja tässä on selvä jatkokehitysmahdollisuus. Mitään akuuttia tarvetta ei kuitenkaan ole, sillä tämän hetken markkinatilanne ei laajennushanketta tue.

Havian mukaan hanketta ei panna käytäntöön ainakaan seuraavien parin vuoden aikana, vaan alueen kehittymisen myötä katsotaan sopivaa hetkeä.

Tikkurilan keskustassa on meneillään laajat muutostyöt, joiden keskeisin osa on Dixi-asemakeskus. Kehäradan valmistuttua Tikkurilan asemasta tulee maan toiseksi vilkkain.

Jo toinen laajennus

Sokos Hotel Vantaa sijaitsee Tikkurilan aseman eteläpuolella, Ratatien ja Tikkurilantien risteyksessä.

Hotellissa toimii useita ravintoloita ja se on suosittu koulutus- ja kokouskeskus.

Nyt haettavan kaavamuutoksen alueena ovat hotellin kortteli sekä sen ja Keravanjoen väliin jäävät katu- ja puistoalueet sekä vesialue rannan tuntumasta.

Hotelli on laajentanut toimintaansa kerran aiemminkin 2000-luvun alkupuolella. Tuolloin rakennukseen tehtiin reilun 5 000 neliön lisäsiipi.

Laajennushankkeen osallistumis- ja arviointisuunnitelma on esillä maankäyttötoimen asiakaspalvelussa, Kielotie 28. Sekä Vantaan internet-sivuilla.

Lisätietoja: http://www.vantaa.fi/fi/kaavoitus ja maankaytto

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (13)

Kommentit

Upeat näköalat Keravanjoen...

Upeat näköalat Keravanjoen... öööö... suvantoon. Vai oliskohan tuo Tikkurilankosken tms. suvanto?

No mutta perskutarallaa,

No mutta perskutarallaa, miksi ei saman tien Keravajoen yli? Mikä olisi nuorelleparille kiihdyttävämpää kuin viettää tulva-aikaan morsiussviitissä hääyö humuksen ruskean veden pärskiessä ympärillä. Tai elokuun kuutamoöinä yökerhon parvelta hypätä soljuvaan virtaan päätä viilentämään. Rakentaisivat kerralla suurta eivätkä näpertelisi pientä, vaadin minä! Hyvin sopisi Vantaalle pötköllään makaava pilvenpiirtäjä. Eivätpä stadiinkaan ole seisovaista piirtäjää huolineet.

Tuossa on ideaa! Kosken

Tuossa on ideaa! Kosken suvannon ylittävä hotelli ja ravintola olisivat eksoottinen, suorastaan loistava kansainvälisen luokan vetonaula. Nyt rohkeutta tehdä kunnon varaus!

Samalla voisi rakentaa rampit

Samalla voisi rakentaa rampit ja kadun hotellin katolle. Näin saataisiin silta joen yli samalla kertaa.

Ottamatta kantaa edellisiin

Ottamatta kantaa edellisiin kirjoituksiin. Kun toi kehärata tekee tikkurilan asemasta maamme toiseksi vilkkaimman aseman, On varmasti hyvä että hotelli laajenee ja tarjoaa majoituskapasiteettia lisää Tikkurilaan ja Vantaalle. Siitä vaan.

Mielestäni joen rannan täytyy

Mielestäni joen rannan täytyy hotellin laajentamisesta huolimatta kuitenkin säilyä kaikkien kuntalaisten yhteisenä ja avoimena tilana. Joen rannan käyttöä ja alueella kulkemista ei saa rajoittaa yksityiseen käyttöön. Voisin kuvitella, että tuossa on melko houkutteleva paikka esim. terassiravintolalle. Eikä siinä mitään, kunhan rannan avointa käyttöä rajoittava toiminta pysyy sopivissa raameissa.

Miksei vaan hankita

Miksei vaan hankita hotellilaivaa tuohon jokeen? Jos sitten ei enää kannatakaan olla noin iso, kun tulee uusi hotelli aseman luokse, sen voi taas myydä pois. Esim Naantalin kylpylässä on tällainen ratkaisu ja minusta oli hienoa majoittua laivan puolella.

No onneks siellä on lokkeja

No onneks siellä on lokkeja vaikka muille jakaa, jotka kakkii päälle ;) Itse sain Sruitit viime viikonloppuna ja suosittelen muille kans :)

Ylipäätään tuon Keravan joen

Ylipäätään tuon Keravan joen rannan kehittämisen pitäisi mielestäni olla hallitumpaa ja perustua johonkin kokonaissuunnitelmaan. Ei siis näin, että yksittäisten yritysten päähänpistojen mukaan inkrementaalisesti tuhotaan vähitellen koko rantamiljöö.

Eikös tuo kohta rantaa ole

Eikös tuo kohta rantaa ole pelkkää ryteikköä? Jos hotellirakennuksen patio toteuduttuaan oikeuttaa kävelemään / pyöräilemaan esteettä rantaa pitkin niin ei paha.

Kyllä rantaa pitkin pystyy

Kyllä rantaa pitkin pystyy nyt kulkemaan ihan hyvin, joten sen typistäminen todellakin katkaisisi tällä hetkellä olemassa olevan kulkuyhteyden! On täysin mahdotonta, että rannan 'katkaiseminen' olisi hotellille mitenkään elintärkeä asia. Luuleeko joku vakavissaan että hotellivieraat haluavat päästä rantaan vilvoittelemaan jalkojaan... Kyllä heille riittää että saavat katsoa jokea ja siellä uiskentelevia lintuja. Jos rakentaja yrittää kiristää kaupunkia sillä, että ellei saada rantaa hotelin käyttöön, niin sittenhän emme investoi, voi heille hymyillä ystävällisesti ja todeta etttä onpa hanke ohuissa kantimissa... Vaikka yrittäisivätkin 'mennä puihin', ellei vaatimukseen suostuta, kannattaa kaupungin olla ihan rauhallisena. Ei rakentaja hankettaan tuollaisen pikkuasian takia hautaa!!!

Jos Vantaalla on jossain

Jos Vantaalla on jossain kohtaa kaksi puuta tai pensasta pystyssä, niin pitää kysyä, että mitä siihen on tarkoitus rakentaa!

Vantaa on edelleenkin aika

Vantaa on edelleenkin aika maalaiskunnan oloinen. Metsää ja pensaikkoa löytyy vaikka muille jakaa.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu