Paikalliset

Nuorisotrendi: Jos ei pössyttele, on outo

Kannabiksen käyttö on arkea yhä useammalle pääkaupunkiseutulaiselle teinille ja nuorelle aikuiselle. Kotiviljely on yleistynyt ja asenneilmapiiri kannabista kohtaan on höllentynyt. Kannabista eli marihuanaa kokeilevat myös yhä nuoremmat, jopa 13-vuotiaat lapset.

– Nuorison maailmassa on vallalla sellaista ilmapiiriä, että nuorta pidetään kummallisena, jos hän ei kokeile kannabista. Käyttämällä kannabista voi saada myös statusta, sanoo espoolainen Tarja Surakka, toinen Ruohojumala-kirjan toimittajista.

Yhä useampi ihannoi kannabista.”

Surakka ja kauniaislainen Mia Heiskanen avaavat tositapahtumiin perustuvassa uutuuskirjassaan erään perheen kannabisarkea äidin ja teinityttären päiväkirjamerkintöjen välityksellä.

He haluavat kirjallaan tarjota kättä pidempää kannabiksen käytöstä huolestuneille vanhemmille ja opettajille.

Monen aikuisen tiedoissa on puutteita ja ne vaativat päivitystä: moni elää laput silmillä eikä näe ympärillään olevien nuorten pössyttelyä.

Ruohojumalaa kootessaan tekijöille tuli selväksi, että pilvenpoltto on nykyään nuorille tuiki tavallista. Se on monelle elämäntapa.

– Minulle tuli yllätyksenä etenkin se, kuinka helppoa kannabista on saada, Heiskanen hämmästelee.

Kaksikko havahtui siihen, miten jyrkästi nuorten ja vanhempien suhtautuminen kannabikseen eroaa toisistaan: nuoriso pitää ainetta yleisesti vaarattomana, vanhemmat vaarallisena.

– Mielenkiintoinen ilmiö on myös se, että samalla kun yhä useampi nuori ihannoi kannabista, yhä useampi heistä halveksii humalajuomista, Surakka toteaa.

Moni nuori suhtautuu pössyttelyyn hövelisti, ja kirjoittajat uskovatkin, että jo kouluissa saatetaan olla pöllyssä.

– Pilvessä oleminen on helpompi piilottaa kuin humalatila. Monen opettajan voi olla vaikea tunnistaa käyttöä, Heiskanen sanoo.

Nimimerkkiä käyttävä 4LO vahvistaa, että koulujen ympäristöissä on pössytelty jo pitempään. Helsinkiläismies aloitti polton nuorena.

– Kasiluokalla menin kouluun ja kaveri kysyi, haluatko kokeilla. Sitten mentiin koulun taakse.

Kannabiskoukkuun voi kirjailijoista ajautua kuka tahansa nuori taustasta riippumatta.

– Kirjamme keississä tytöllä oli kaikki hyvin, kun hän aloitti pössyttelyn 15-vuotiaana: hän opiskeli ja kävi töissä, ja hänellä oli ehjä perhe ja hyvä keskusteluyhteys vanhempiinsa, Heiskanen kertoo.

Tytön kaverit olivat niin sanottuja tavallisia nuoria, mutta he halusivat kokeilla pilveä. Tyttö lähti kokeiluihin mukaan.

– Hänet pelasti koukusta lopulta rakkaus, parisuhde, Surakka sanoo.

Kirjan tekijöistä kannabista ei tarvita Suomeen, jossa on jo muutenkin tarpeeksi ongelmia viinan takia.

– Kannabiksen pitkäaikainen käyttö passivoi, tuottaa oppimisvaikeuksia, aiheuttaa masennusta, Heiskanen listaa.

– Kannabiksesta lipsahtaa ainakin kirjamme tarinan perusteella helpommin muihin aineisiin, Surakka huomauttaa.

Poliisi oudoksuu viljelijöiden selityksiä

Käyttäjien mielestä kannabiksen käyttö pitäisi ehdottomasti laillistaa Suomessa.

– Menee yksityisyyden loukkaamisen puolelle, mikäli ihmisiä vainotaan siitä, jos he haluavat polttaa eivätkä aiheuta muille haittaa. Kannatan kannabista tiettyihin kahviloihin ja kauppoihin myytäväksi yli 18-vuotiaille sekä 7–8 kasvin kotikasvatuksen sallimista, Jani sanoo.

– Suomessa pitäisi dekriminalisoida kannabiksen käyttö. Eli sitä ei saisi myydä, mutta käytöstä ei rangaista, toteaa puolestaan Ville.

USA:n osavaltioissa Coloradossa ja Washingtonissa marihuanan viihdekäyttö laillistettiin vuodenvaihteessa. Lainsäätäjien mukaan aineen laillistaminen lisää verotuloja, vapauttaa poliisin voimavaroja sekä pienentää kuluja ja rikollisten ansioita.

Janin mukaan USA:n viitoittamalla tiellä kulkevat muutkin maat, joissa ”alkoholiin verrattuna harmiton vaihtoehtopäihde” on vielä laitonta tai näennäisesti sitä.

Poliisilla on selkeä kanta kannabiksen käytön laillistamiseen.

– En puolla. Huumausaineet aiheuttavat paljon sosiaalisia haittoja, kuten rikollisuutta, onnettomuuksia, terveyshaittoja sekä poissaoloja koulusta ja työstä, tyrmää Helsingin poliisin rikoskomisario Juha Laaksonen.

Helsingin poliisin tietoon tuli viime vuonna edellisvuosien tapaan noin sata juttua, joissa alaikäinen oli käyttänyt huumeita, useimmiten kannabista. Laittomia kannabiskasvattamoja tulee Helsingissä ilmi noin sata vuosittain. Viljelmässä on tyypillisesti yli kymmenen kasvia.

Laaksonen toteaa, että kiinnijääneiden viljelijöiden selitykset ovat usein ”yhtä pehmeitä kuin Yyterin hiekka”.

– Jotkut ovat olleet sitä mieltä, että useita kymmeniä kasveja on kasvatettu koriste- tai sisustusmielessä.

Monen esitutkinnan perusteella osa kasvattamojen tuotteista on suunnattu myyntiin. Markkinoilla on myös Suomeen salakuljetettua kannabista.

Yläkoulupoikien ja ammattikoulutyttöjen kokeilut yleistyvät

Vuonna 2008 alkanut huumekokeilujen kasvu on taittumassa, kertoo viimevuotinen THL:n kouluterveyskysely. Peruskoulun yläluokkien poikien ja ammattiin opiskelevien tyttöjen kokeilut kuitenkin yleistyivät edelleen.

Pk-seudun 8. ja 9. luokan oppilaista 13 prosenttia ilmoitti kokeilleensa kannabista tai muita huumeita ainakin kerran. Lukion 1. ja 2. vuoden opiskelijoista vastaava osuus oli 22 prosenttia. Ammattioppilaitosten 1. ja 2. vuoden opiskelijoista osuus oli 34 prosenttia. Kokeilut ovat yleisimpiä Helsingissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (72)

Kommentit

Me tarvitsemme kemiallisia

Me tarvitsemme kemiallisia lomia sietämättömästä itseydestämme. Yleisen oikeuskäsityksen mukaan ihmisillä on perimmiltään oikeus kaikkeen siihen, mikä ei vahingoita toisia. Kriminalisointi ei sovi tämän kanssa periaatteellisesti täysin yhteen. Ihmisyhteisöt eivät koskaan tule toimimaan ilman huumeita tai alkoholia, tahdomme sitä tai emme. Huumeidenkieltäjät ovat nykyisin samanlaisia kuin abortinvastustajat ja esiaviollisen seksin tuomitsijat. Ainiin, ja tuo alkoholikin aiheuttaa jo tarpeeksi ongelmia on aika huono argumentti ja ihan päätön. Ongelmia se aiheuttaakin. Eniten ongelmia aiheuttaa huumeiden laittomuus, eikö näistä kieltolaista vieläkään ole opittu mitään? Huumenautinnon kieltäminen ja kitkeminen on täyttä utopiaa.

Ihmisellä ei ole oikeus

Ihmisellä ei ole oikeus "kaikkeen siihen, mikä ei vahingoita toisia". Ei myöskään ole oikeus siihen, joka vahingoittaa itseään! "Sietämättömästä itseydestämme"??? Olet tainnut kemiallisissa höyryissä viettää jo pidempäänkin aikaa. Mikä siinä on, että kaikkien pitäisi olla juoppoja ja narkkareita, jos jotkut on? Ei todellakaan ole päätä eikä häntää näissä selittelyissä, miksi kannabis pitäisi laillistaa. Maitokauppaan myyntiin karkkitiskin viereen? Vai pitäisikö ihan kotiin tuoda, ettei liikaa rasitu? Hanki sinäkin joku terve harrastus, niin selviät elämästä huomattavasti helpommalla ja terveempänä.

Sinäkö olisit heti vetämässä

Sinäkö olisit heti vetämässä heroiinia, jos siihen annettaisiin yhteiskunnan lupa? Miksi kannabis ei voisi olla mynnissä päivittäistavarakaupassa? Saahan sieltä jo paljon vaarallisempia huumeitakin.

Anteeksi mutta satutko

Anteeksi mutta satutko olemaan uskovainen ihminen? Järjenjuoksusi on sen verran epäloogista että tuli vaan mieleen. Tulee kanssa mieleen tää tasa-arvoinenhomoliittolaki kun jotkut (taitavat olla uskovaisia heistä joka-ikinen) ovat sitä mieltä että se että homoliitot sallitaan olisi jotenkin pois heteroliitoilta, jotenki sama meininki. Ei järkee. Toivon mitä syvimmin että vastaat kysymykseeni rehellisesti. Tämä uskovaisasia on jo aika nostaa esille. Ei eduskunnassakaan voi olla mitä tahansa ihmisiä päättämässä asioista.. pitäisi joku roti olla että jos ei ajatukset seuraa loogista kaavaa niin pääsy eduskuntaan evätään.

Suosittelen lämpimästi, että

Suosittelen lämpimästi, että kannabiksen polttelijat, tupakoijat ja alkoholistit jatkavat samalla linjalla. Saatte käyttää huumeita niin paljon kuin sairas mielenne sitä tarvitsee, mutta älkää jumalauta altistako muita ihmisiä saastallenne. Teidän on ihan turha kuvitella esimerkiksi kerrostalonaapurin ilahtuvan kun saasteet leviävät naapurihuoneistoon ilmastoinnin tai rappukäytävän kautta. Jos te sairaat narkkarit ette vahingoittaisi muita ihmisiä aineiden käytöllänne, olisi kaikille ihan sama käytättekö huumeita vai ette. Vaikka ette vahingoittaisi toisia ihmisiä suoraan, niin epäsuorasti aiheutatte vahinkoa yhteiskunnalle, kun teitä pitää hoitaa sairaaloissa kun järki on mennyt. Myyrmäen juna-asema on oivallinen esimerkki itsetuhoisten henkilöiden leikkipaikasta jossa haisee milloin viina, milloin huumeet.

"Huumausaineet aiheuttavat

"Huumausaineet aiheuttavat paljon sosiaalisia haittoja, kuten rikollisuutta, onnettomuuksia, terveyshaittoja sekä poissaoloja koulusta ja työstä, tyrmää Helsingin poliisin rikoskomisario Juha Laaksonen." Suljetaan vankiloihin vaan kaikki pössyttelevät koululaiset, niin ei tule sitten niitä poissaoloja koulusta!

Huumausaineiden, varsinkaan

Huumausaineiden, varsinkaan mietojen, kieltolakia ei voi perustella millään, ellet kuulu siihen ryhmään joka saa suoraan tai epäsuorasti taloudellista hyötyä kieltolaista. Näitä ryhmiä ovat mm. huumekauppiaat sekä tietyn poliittisen agendan omaavat tahot. Huumeiden kieltolaki on millä tahansa mittarilla tai tilastolla tarkasteltuna käsittämättömän surullinen eetinen, taloudellinen ja poliittinen erehdys. Kieltolaki toimii aivan järkyttävän huonolla hyötysuhteella; käyttäjämääriin sillä ei ole merkittävää vaikutusta, mutta käyttäjille aiheutuvat epäsuorat haitat nousevat toiseen potenssiin verrattuna valvottuun jakeluun. Tämä ei ole kenenkään etu. Kieltolain kannattajille haluan esittää pyynnön. Lopettakaa se itsellenne ja muille valehtelu.

Olet oikeassa siinä, että

Olet oikeassa siinä, että huumeiden laillistamista vastustavat saavat rahallista hyötyä jos pidetään huumeet kiellettynä. Kun huumeiden käyttäjät rahoittavat käyttönsä omaisuusrikoksilla ja Siwojen ryöstöillä, joutuvat kaupat satsaamaan vartiointiin ja se maksaa meille rehellisille kuluttajille enemmän, katsos kun kaikki kulut menevät lopulta päivittäistavaroiden hintoihin. Jos huumerikollisuutta ei olisi, voisivat kaupat vähentää vartioinnin määrää eikä tämä seikka enää vaikuttaisi hintoja nostavasti. Saisin epäsuorasti rahallista hyötyä, jos päivittäistavarat olisivat edullisimpia ja sitähän te narkkarit ette voi sallia. Kun tuotteet ovat kalliimpia, on Siwojen kassoissa enemmän rahaa ja narkkariryöstäjät saavat silloin isommat saaliit. Onneksi aika moni maksaa jo kortilla, niin ei ole kovin isoja summia kaupan kassoissa. Ja älä väärinkäytä insinöörin titteliä jos olet narkomaani. Jos olisit insinööri, et sepittelisi tämmöistä paskaa täällä.

"Jos huumerikollisuutta ei

"Jos huumerikollisuutta ei olisi, voisivat kaupat vähentää vartioinnin määrää eikä tämä seikka enää vaikuttaisi hintoja nostavasti." Tiedätkös miten huumerikollisuutta voitaisiin vähentää, tai jopa hävittää kokonaan? Voin kertoa, että ainakaan nykyistä kieltopolitiikkaa jatkamalla se ei onnistu.

1. Nythän ei olla

1. Nythän ei olla laillistamassa mitään huumetta, vaan kasvi joka on monia miljoonia vuosia ennen ihmistä maan päällä kasvanu, joten kenellä on oikeus kieltää kyseiseen planttiin koskemisen? 2.Kuinka usein olet lehdestä/netistä/jostain muusta lähteestä että ne on just narkkareita kun siwat ryöstävät. Jos nyt tarkoitit näitä kannabiksen käyttäjiä haluaisin todellakin tietää KUKA V**** menee sauhuissa ryöstämään kauppaa, eihä siitä edes tulis yhtään mitään :D?!

Nykyisen tiedon valossa

Nykyisen tiedon valossa kaikki Suomessa käytetyt yleisimmät päihteet kuten esim. alkoholi ja tupakka ovat huomattavasti vaarallisempia kuin kannabistuotteet. WHO:n raportissa sekä Alkon omassa tiedotteessa viina on erittäin vaarallinen huume, pahimman sekavuustilan aiheuttaja, tappava. Eli jos kyseiset aineet (alkoholi, tupakka, kannabis) tulisivat nyt ensi kertaa markkinoille niin vain kannabis saisi myyntiluvan muiden luokittuessa erittäin vaarallisiksi huumeiksi tai myrkyiksi. On todella vastuutonta että Suomessa jopa lapsien huumeiden käyttö (vkl kännäys) on yleisessä mielessä täysin sallittua, sen täytyy johtua ihmisten tietämättömyydestä. Vai kuinka moni aikuinen haluaisi oikeasti lapsensa käyttävän yhtä maailman vaarallisinta huumetta (alkoholia) ? Ketä me uskomme jos emme kahden maailman vaikutusvaltaisimman ihmisen puhetta; Barack Obama sanoo viinan olevan kannabista haitallisempaa ja Kofi Annan käskee lopettamaan nykyisen huumesodan. Propaganda on vain jäänyt jostain syystä päälle, /syystä joka onkin nyt tullut KAIKISTA IKÄVIMMÄLLÄ tavalla selville; Poliisi on huumeringin ylin ”aste” joka tuo ja organisoi huumeet alemmille portaille. Samalla se myös valvoo/käyttää pakkokeinoja. Tilanne on pahempi kuin Mexikosta tai vastaavassa alikehittyneessä banaanivaltiossa, me kun ”luulimme” että Suomen poliisiin voi luottaa. Toisaalta kaikki tämä julki tullut tieto paljastaa miksi poliisi toi niin innokkaasti esille vuosikymmeniä ns. ”porttiteoriaa”. Porttiteoria on täysin keksitty käsite jotta propaganda olisi oikeutettua, vrt. nyk Jari Aarnion tapaus. 2. Kyseessä on syöpälääke, eli onko siinä toinen painava syy että se halutaan kieltää/on kiellettyä meiltä ”tavallisilta” ihmisiltä. Kaikki rahan arvoinen valjastetaan jätti lääke- ym. firmojen rahasammoiksi ? ? Kyse siis yksin ja vain monopolisoimisesta Jos ajattelee ihmisten omavaraisuutta esim. sata vuotta sitten niin lähes kaiken sai omasta pellosta; vaatteet, ruuan, lääkkeet, polttoaineet… Kaikki tämä on viety ihmisiltä käytännössä demonisoimalla ja kieltämällä yksi kasvi. ”Hampulla on hyvät energia-arvot 10000-16000BTU/kilo. Se on ainoa kasvi, joka voi tuottaa tarvittavan määrän polttoainetta maamme koko autoliikenteelle, jopa 40,000 litraa metanolia hehtaarilta. (Rudolf Dieselin Dieselmoottori oli alun perin suunniteltu toimimaan kasviöljyillä.) Hampun biomassa on toimivaa polttoainetta sellaisenaan mm. teollisuuden ja kaukolämpöenergian tuottamiseen.” Sen lisäksihän siitä on saatu jo -30 luvulla yli 25.000 tuotetta niin ei voi kuin mielikuvitella mitä siitä saisi nykyteknologialla aikaiseksi. http://freecannabispysty.blogspot.fi/ http://keskustelu.suomi24.fi/node/1865628 http://ec.europa.eu/news/environment/080730_1_en.htm http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/arkistot/ulkomaat/2008/07/669288 http://alcoholisadrug-pysty.blogspot.fi/ Syövän parannuksesta: http://www.tusky.fi/uutiset/504-kannabis-parantaa-syoevaen-kunhan-se-monopolisoidaan-ensin

Jokainen käyttäjä on

Jokainen käyttäjä on tietenkin vakuuttelemassa ja todistelemassa "harrastuksensa" hyväksi ja kehittäväksi. Mielestäni kannabiksen levittäjien tuputuskulttuuri ei ole sen parempaa, kuin namusedät koulujen nurkilla. Joku aina hyötyy siitä, että toisen terveys väliinpitämättömästi tuhotaan. Iljettäviä olette!

Obama on banaania syövä

Obama on banaania syövä presidentti, ei suinkaan lääkäri tai tutkija joka osaa tieteellisesti perustella kannabis-huumeen haitallisuuden. Ja kyse on puhtaasti mielipide presidentiltä, eikä mikään tieteellinen fakta. Yleisradion Teema-kanavalla tuli jonkin aikaa sitten ohjelma kannabiksen haitallisuudesta ja kun ottaa huomioon miten paljon ituhippejä yleisradiossa on töissä, niin luulisi että ohjelman lähetys olisi estetty jos nämä haluaisivat suosia kannabista. Kannabiksesta on ehkä mahdollista valmistaa syöpälääkkeitä, mutta kysehän ei ole mistään poltettavasta kannabiksesta, vaan silloin kannabiksen tietyistä aineosista tehdään pillereitä tai muita valmisteita. Vai meinasitko, että tupakkaa koko ikänsä polttanut alkaisi polttamaan kannabista parantuakseen keuhkosyövästä? Niinhän se ei ole ja kannabiksessa on kaikki samat haitalliset aineosat mitä tupakassakin kun polttajien keuhkokuvia katsoo.

Itseasiassa Obama oli hyvin

Itseasiassa Obama oli hyvin varovainen sanoessaan, että kannabis ei ole sen vaarallisempaa kuin alkoholi. Tutkijoiden keskuudessa vallitsee täysi yksimielisyys siitä, että alkoholi on selkeästi kannabista vaarallisempi ja haitallisempi päihde.

Kuuntelin tämän ohjelman ja

Kuuntelin tämän ohjelman ja se kuulosti lähinnä vitsiltä . Jos he tosissaan olivat kyse oli sinunlaisista vihaajista joitten on pakko periaatteesta vihata koska "aina on sanottu että se on pahasta" siinä ei kovin paljoa faktatietoa ollut ja keskityttiin lähinnä negatiivisiin puoliin.

Suomalainen päihdekulttuuri

Suomalainen päihdekulttuuri edistää nuorten huolestuttavan myönteisiä asenteita kannabiksen kokeiluun ja käyttöön. Päihteisiin suhtaudutaan vähätellen ja huumorilla. Ei tule myöskään unohtaa kotien ja vanhempien kasvatuksen merkitystä lasten- ja nuorten kasvussa ja kehityksessä ja tasapainoisen minäkuvan kehittymisessä. Vanhemmat ovat asenteiden muodostumisessa ensiarvoisen tärkeässä asemassa. Miksi suomalainen alkoholikulttuuri edistää ja sallii vapaan ja mielestäni monella tapaa vastuuttoman päihdekulttuurin? Kysymys ei todellakaan ole moralistinen, holhoava tai populistinen, vaan välittävä ja vastuullinen. Kysymys haastaa pohtimaan rehellisesti omia asenteita ja suhtautumista päihteisiin. Tulevina vuosina päihteidenkäytön inhimilliset ja kansantaloudelliset haitat ja kustannukset tulevat huimasti lisääntymään, joten emme tarvitse yhteiskunnalta signaalia, että huumeet olisivat luonnollinen osa yhteiskuntaa ja yksilön arkea. Yhteiskunta ei tarvitse lisää laillistettuja pään sekoittavia mömmöjä, joista kiistattomasti aiheutuu lisää haittoja yksilölle ja yhteiskunnalle. Erityisesti lasten ja nuorten kasvulle ja kehitykselle kannabis on haitallinen. Siksi kannabista ei tule laillistaa, kuten muun muassa Vihreät nuoret esittävät.

Johtuisiko suomalaisen

Johtuisiko suomalaisen päihtymistä ihannoiva ja haittoja vähättelevä asenne siitä valtion yli sata vuotta harjoittamasta holhouksesta ja haittojen liioittelusta. Ja ennen valtion holhousta, holhottiin yläluokan taholta. Tästä syystä päihtyminen on syvällä kansan mielissä liitetty kapinointiin ja eliitille haistatteluun, mikä nähdään ihailtavana. Kun lähdetään rajoittamaan päihteiden käytön vapautta, saadaan aikaan "kielletty hedelmä" vaikutus, mikä lisää päihtymyshakuisuutta. Nykyään alkoholi on paljon vapaampaa, kuin ennen ja nuoret myös suhtautuvat humalahakuiseen juomiseen kielteisemmin kuin koskaan. Kapinoivat nykynuoret käyttävät kannabista ja sen suosio on suuressa kasvussa. Kannabiksen käyttö soveltuu kapinoinnin välineeksi erityisen hyvin, sillä sen laittomuus perustuu väärään tietoon ja siitä kumpuaviin asenteisiin, ollessaan todellisuudessa jopa laillisia päihteitä vähemmän haitallinen vaihtoehto. Kannabista käyttävä pitää yleisesti itseään muita "edistyksellisempänä" ja näkee kannabisvastaiset henkilöt propagandan uhreina.

Mua säälittää näiden

Mua säälittää näiden aikuisten puolesta, jotka kuvittelevat tekevänsä hyvän teon jatkaessaan vuosikymmenien pelotteluun perustuvaa "päihdevalistusta". Se on epäonnistunut. piste. Nykyajan nuorilla on kaikki maailman tieto käytettävissään ja he osaavat kyllä tehdä järkeviä valintoja, joka tässäkin tekstissä tulee esille. -humalahakuinen juominen, joka on oikeastioikeasti kansanterveydellinen riskitekijä, on vaihtunut kannabiksen käyttöön - jonka ainut riskitekijä on tämän jutun kaltaiset ihmiset, jotka sivuuttavat tieteen ja pitävät omaa suhtautumistaan oikeana - ja ovat sen perusteella kieltämässä toisilta asian, jota eivät itse ymmärrä. Nykyajan syöpäläiset.

Argumentointi jutussa on

Argumentointi jutussa on outoa. Alkuosassa sanotaan, että kannabiksen käyttö on maassamme arkipäivää. Nuorta joka ei ole kokeillut hamppua pidetään outona. Myöhemmin kirjailijat toteavat, ettei kannabista "tarvita Suomeen". Siis meillä on joku olemassa oleva ilmiö, mutta emme tarvitse sitä. Dekriminalisointi tai laillistus nähdään siis tekijänä, joka tuo kannabiksen Suomeen, vaikka kaikki merkit viittaavat siihen, että sen käyttö on lisääntymässä oleva trendi. Argumentointi tulisi siis suunnata siihen, miten suhtaudumme tähän olemassa olevaan ilmiöön. Ei siihen pitäisikö sen olemassaolo sallia vai ei.

Sanotko pelleilyyn

Sanotko pelleilyyn kyllästynyt tosissasi etteikö kannabiksen hyvistä puolista ole tieteellisiä tutkimuksia ? Tässä taas nähdään suomalaiset perusjuntit jotka ei vaan voi päästää perinteistä ja ennakkoluuloista irti. Kannabis on huume ja sen käyttäjät narkkareita ! Voi teitä tietämättömiä . Sanoisin kaikille että kokeilevat ensin ennen kun tulee laukomaan mielipiteitä mitkä ei pidä paikkaansa . Kokeilkaa tätä "iljettävää huumetta" mistäs sitä tietää jos vaikka yllättyisitte ? Älkää viinaa vetäkö se tappaa aika paljon nopeammin. Montas ihmistä on kuollut viinaan ja monta kannabikseen ? Viinasta en tiijä mutta piliveen nolla :)

Jos nimimerkkisi numero

Jos nimimerkkisi numero viittaa syntymävuoteesi, otan osaa jos et vielä 45-vuotiaanakaan ymmärrä huumeiden vaaroja. Vai viittaako numero mahdollisesti seksiasentoon? En ole huumeita koskaan kokeillut enkä kehoita ketään kokeilemaankaan. Tai jos on niin tyhmä, että haluaa tuhota itsensä, niin siitä vaan. Olen niin monta kertaa nähnyt, miten huumeet, alkoholi ja tupakka tuhoavat ihmisiä rappeuttaen ensin henkisesti ja myöskin fyysisesti. Jos 15-vuotiaana aloittaa tupakoinnin (tai kannabiksen polton), niin noin 30-vuotiaana on nähtävissä fyysisessä olemuksessa haittavaikutukset joita narkkari ei itse peilistä katsoen näe. Ja lehdistö voisi lakata avaamasta näitä puheenaiheita, koska jatkuvalla jauhamisella uutisissa kannabisnarkkarit vain innostuvat lisää ja alkavat vaatia huumeiden laillistamista.

Mikä sinä olet huumeiden

Mikä sinä olet huumeiden vaaroista puhumaan josset ole ikinä kokeillut ? Tai siis en ole huumeiden puolesta yleensä vaan kannabiksesta puhuin . Kannabis on aivan omassa luokassaan . Mutta kyllä väitän että viinaa 20 vuotta vetäneet on paskemmassa kunnossa kuin pilvenpolttajat. Vai sanotko vastaan ?

Just så. Pitäisikö minun siis

Just så. Pitäisikö minun siis ensin kokeilla huumeita, ennen kuin voin sanoa niiden olevan haitallisia? Eikö todisteena riitä muiden narkkareiden kertomukset vai täytyykö kaikki kokea itse ennen kuin voi sanoa tietävänsä asioista jotakin? Tiedät itsekin, ettet tuolla jankutuksella tule edistämään asioita suuntaan tai toiseen, pahennat vain omaa tilannettasi. Vaikka kannabis olisi lievempi kuin tupakka, mitä se ei tutkimusten mukaan ole, niin uusia päihteitä ei enää tarvita markkinoille. Mutta sinä saat kyllä käyttää kannabista, heroiinia ja mitä mielesi tekeekin. Älä vain rahoita huumeidenkäyttöäsi rikoksilla.

"Pitäisikö minun siis ensin

"Pitäisikö minun siis ensin kokeilla huumeita, ennen kuin voin sanoa niiden olevan haitallisia?" Siis kannabista? Mielellään kyllä, koska useimmiten kannabista kokeilleet pitävät sitä suhteellisen vähähaittaisena. Sinulla taas on nähtävästi päinvastainen mielipide, vaikka et ole ikinä kannabista nähnytkään. Tokihan tuo kaikki puhe kannabiksen vähähaittaisuudesta johtuu siitä, että käyttäjät ovat koukussa aineeseen. Heroiini taas tällä logiikalla ei ole lainkaan koukuttavaa, koska muutenhan narkkarit markkinoisivat sitäkin. "niin uusia päihteitä ei enää tarvita markkinoille" Ainoat uudet markkinoille tulevat päihteet ovat tutkimuskemikaaleja, muut ovat jo täällä, niistä ei vaan haluta ottaa verotuloja joten myynti ja laadunvalvonta jätetään suosiolla rikollisille.

Tupakka ja kannabis ovat

Tupakka ja kannabis ovat molemmat yhtä ja samaa ulostetta. Toivon vain, että kaikki sauhuttelijat, oli polttoaineena tupakka tai kannabis, kuolisivat keuhkosyöpään niin pian kuin vain mahdollista.

Tupakka saadaan nicotiana

Tupakka saadaan nicotiana rustica ja nicotiana tabacum kasvien lehdistä, kannabis puolestaan puolestaan cannabis sativan tai cannabis indican kukinnoista taikka lehdistä. Nicotiana kasvit tuottavat voimakasta hermostomyrkkyä, nikotiinia. Kannabis kasvit taas eivät tuota minkäänlaisia myrkkyjä, mutta tuottavat kannabinoideja jotka aktivoivat endokannabinoidi järjestelmän (Kannabinoideja muuten tuottaa oma kehosikin!) sekä kuitua josta saadaan mm. vahvoja vaatteita ja köysiä. Ei pidä unohtaa siemeniä jotka erittäin terveellistä ravintoa ja joista saadaan vaikka biopolttoaineita. kannabis kasvaa nopeasti ja sitoo ilmasta tehokkaasti hiilidioksidia. Tupakkakasvia voidaan hyödyntää vain tupakan ja tuholaismyrkkyjen valmistuksessa. Joten vertailusi ei ole kovinkaan perusteltu. Sinun kannaltasi ajateltuna on ikävää että kannabis ei aiheuta keuhkosyöpää, etenkään höyrystettynä tai syötynä. Tupakkaan sekoitettuna ja poltettuna saattaa niin tehdäkin. Mistä muuten syvä vihasi kannabista kohtaan kumpuaa? Tupakasta vielä sen verran, että aniharva tupakoitsija tupakoi sen takia että se on niin kivaa, taikka auttaa vaivoihin vaan sen takia että ovat hyvin riippuvaisia nikotiinista.

Voi voi miten surullista.

Voi voi miten surullista. Täällä tämä sama "pelleilyyn kyllästynyt" jatkaa omaa kieltolaki propagandaansa. Miksi ihmeessä toivot, että tupakoitsijat ja kannabiksen käyttäjät kuolisivat keuhkosyöpään? Olet näköjään todella täynnä vihaa.. Mielestäni on sairasta oikeasti toivoa toisille niinkin kauheaa kuolemaa, mitä keuhkosyöpä on! ps. Jos joku meinaa kannabista käyttää, niin sitä ei kannata polttaa eikä varsinkaan sekoittaa tupakan kanssa. Kannabista kannattaisi syödä tai höyrystää. Kannabis ja tupakka eroaa myös poltettuna toisistaan vaikka yleisesti minkään savun hengittäminen ei ole järkevää, koska savussa on paljon karsinogeenejä. Kuitenkin näyttäisi siltä, että jopa pelkkä kannabissavu itsessään ehkäisisi mm. keuhkosyövältä: 20 Medical Studies That Prove Cannabis Can Cure Cancer http://www.collective-evolution.com/2013/08/23/20-medical-studies-that-prove-cannabis-can-cure-cancer/ Marijuana Cuts Lung Cancer Tumor Growth In Half, Study Shows http://www.sciencedaily.com/releases/2007/04/070417193338.htm "The active ingredient in marijuana cuts tumor growth in common lung cancer in half and significantly reduces the ability of the cancer to spread, " "The beauty of this study is that we are showing that a substance of abuse, if used prudently, may offer a new road to therapy against lung cancer," said Anju Preet, Ph.D., a researcher in the Division of Experimental Medicine." Tutkimus: Kiistellyllä kannabiksella uniikki hyötyvaikutus http://www.iltalehti.fi/terveys/2014021718046570_tr.shtml "Tiedemiehet havaitsivat, että apinoiden vatsassa olevassa kudoksessa olleet vauriot olivat vähentyneet tutkimusjakson aikana. Vatsalaukun kudoksen immuunikato on yleinen HIV:n kantajilla.Tutkimuksessa myös selvisi, että THC-yhdistettä päivittäin saaneiden apinoiden solut olivat terveempiä kuin apinoilla, joille ei THC:ta annettu. Yliopistotutkimus julkaistiin Journal of AIDS Research and Human Retroviruses -lehdessä. Myös aiemmat tutkimukset puhuvat pössyttelyn puolesta - vuonna 2011 niin ikään apinoille tehdyssä tutkimuksessa huomattiin, että HIV-tartunnan saaneista eläimistä THC:tä saaneet selviytyivät taudista todennäköisemmin. Englantilaistutkimus puolestaan todisti, että kannabisyhdisteet tappoivat leukemiapotilailla esiintyneitä syöpäsoluja." Sitten vielä suomennettu dokumenttielokuva, joka kertoo totuuden kannabiksesta ja sen lääkinnällisistä ominaisuuksista: Run from the Cure - Pakoon parannusta http://www.youtube.com/playlist?list=PL6D2E58C1A7181E90&feature=c4-feed-u Kannattaa jatkossakin kuluttaa aikaa tämän ihmiskunnalle hyödyllisimmän kasvin vastustamiseen, niin ainakin sinun keuhkosyöpä toivomuksesi toteutuu.

Hups, unohtu ne linkit itse

Hups, unohtu ne linkit itse siitä kannabissavun ja syövän yhteydestä/yhteydettömyydestä: "10 Best Answers to Questions About Using Psychedelics" 1. http://www.alternet.org/drugs/10-best-answers-questions-about-using-psychedelics?page=0%2C2&paging=off&current_page=1#bookmark "How bad is marijuana for the lungs?! Answer from Rick Doblin: Marijuana does not cause lung cancer, nor does it cause chronic obstructive pulmonary disease (COPD). The cannabinoids in marijuana have anti-tumor properties; however, people who smoke marijuana can sometimes get colds and respiratory infections." "Could smoking pot cut risk of head, neck cancer?" 2. http://www.reuters.com/article/2009/08/25/us-smoking-pot-idUSTRE57O5DC20090825 "In a study, researchers have found that long-term pot smokers were roughly 62 percent less likely to develop head and neck cancers than people who did not smoke pot." ^ HUOM! Siis verrattuna ihmisiinkin, jotka eivät polta yhtään MITÄÄN! "Study Finds No Cancer-Marijuana Connection" 3. http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2006/05/25/AR2006052501729.html "The new findings "were against our expectations," said Donald Tashkin of the University of California at Los Angeles, a pulmonologist who has studied marijuana for 30 years. "We hypothesized that there would be a positive association between marijuana use and lung cancer, and that the association would be more positive with heavier use," he said. "What we found instead was no association at all, and even a suggestion of some protective effect."" "Syövän parantaja lähtee kiertueelle Kanadassa" 4. http://kannabisuutiset.com/tag/pakoon-parannusta/ "Videollaan Rick näyttää, kuinka tavalliset erilaisista syövistä ja muista vakavista sairauksista kärsivät ihmiset paranevat tai heidän oireensa helpottuvat Rickin valmistavan kannabisöljyn ansiosta." "Spotlight: Kannabis lääkeaineena" 5. http://www.dailymotion.com/video/x17xh6z_spotlight-kannabis-laakeaineena_news "Kannabis ja syöpä" 6. http://suviko.blogspot.fi/2012/10/kannabis-ja-syopa.html "Kannabis ei poltettunakaan vahingoita keuhkoja" 7. http://kannabisuutiset.com/2012/01/11/kannabis-ei-poltettunakaan-vahingoita-keuhkoja/ "Nyt se on todistettu, kannabis pysäyttää syövän etenemisen" 8. http://www.aamulehti.fi/Ulkomaat/1194768325693/artikkeli/nyt+se+on+todistettu+kannabis+pysayttaa+syovan+etenemisen.html Sitten muutama muu linkki: THL:n sivuilta löytyvä "Päihteiden riippuvuus -vertailu": 9. http://www.thl.fi/fi_FI/web/neuvoa-antavat-fi/paihteiden-riippuvuus-vertailu "Tutkimus: Kannabis ei sen vaarallisempaa kuin hampurilainen ja ranskikset!" 10. http://www.aamulehti.fi/Ulkomaat/1194772147007/artikkeli/tutkimus+kannabis+ei+sen+vaarallisempaa+kuin+hampurilainen+ja+ranskikset+.html "Kohtuutonta vai ei? Kannabiksen käytöstä voi tulla piilorangaistuksia" 11. http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194876896763/artikkeli/kohtuutonta+vai+ei+kannabiksen+kaytosta+voi+tulla+piilorangaistuksia.html "Huumeasiantuntijat lopettaisivat käytöstä rankaisemisen" 12. http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/huumeasiantuntijat-lopettaisivat-kaytosta-rankaisemisen/657170/ "Tutkija: Keskustelu kannabiksen käyttörangaistuksesta on käytävä jossain vaiheessa" 13. http://yle.fi/uutiset/tutkija_keskustelu_kannabiksen_kayttorangaistuksesta_on_kaytava_jossain_vaiheessa/7095304 "– Siitä ei ole oikeastaan sen suurempaa haittaa, elleivät vanhemmat suhtaudu asiaan todella radikaalisti ja lähde tekemään siitä suurempaa juttua, Jussi Perälä summaa." Laillisena asiana kannabis syrjäyttäisi korkeintaan yhtä paljon ihmisiä kuin vaikkapa kahvi. Syrjäyttävä ja niitä ongelmia tuova elementi on pääasiassa se kieltolaki (mm. piilorangaistukset, rikosoikeudelliset seuraamukset, ei laadunvalvontaa, ei myynnin valvontaa, ammattirikolliset pyörittävät isoa bisnestä), eikä itse kasvi. "Keisarilla ei ole vaatteita!- Kannabiksen lääkinnällinen käyttö" 14. http://emperor.wikidot.com/luku-7 "Mutta vuonna 1975 sen sijaan, että olisi löydetty terveyshaittoja, saavutettiinkin selvä lääketieteellinen läpimurto pystyttäessä todentamaan kannabiksen kasvaimia pienentävä vaikutus! Tämän Virginia Medical Collegessa tehdyn uskomattoman positiivisen löydön jälkeen DEA ja Yhdysvaltain terveysvirasto (National Institute of Health) lopettivat kaiken rahoituksen kannabis-/kasvaintutkimuksille ja raportoinnille! Miljoonat amerikkalaiset, jotka voisivat olla elossa tänä päivänä, ovat kuolleet näistä ja muista DEA:n määräyksistä johtuen. Vuodesta 1996 lähtien Virginian Medical College on yrittänyt anoa uudestaan varoja kannabistutkimukseen, mutta DEA on hylännyt hakemukset." "Proof Marijuana is the Most Medicinal Plant on the Planet" 15. http://www.wesupportorganic.com/2014/01/proof-marijuana-is-the-most-medicinal-plant-on-the-planet.html Tässä vielä Mitro Repon blogiin laittamani kommentti eräälle syöpäpotilaalle, johon laitoin myös monta katsomisen arvoista linkkiä: 16. http://mitrorepo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/160925-kannabis-20#comment-2518338 Avatkaahan jo ne silmänne! Potilaskohtaiset kertomukset ja tutkimuksellinen tieto puhuvat selvästi sen puolesta, että kannabis on tehokas lääke moniin sairauksiin mm. syövän hoitamiseen. Maailmassamme vain se raha (+ propagandasta johtuva massojen tietämättömyys) menee tässäkin asiassa ihmisten hyvinvoinnin edelle. Nyt nukkumaan, kun aamulla on töihin mentävä. Olisi oikein mukavaa, ettei minunkaan enään tarvitsisi omaa vapaa-aikaani kuluttaa näistä päivänselvistä asioista jauhamiseen, vain siksi, kun suurinosa ei viitsi, halua tai osaa ottaa niistä itse selvää. Kiitos ja hyvää yötä!

"Mutta kyllä väitän että

"Mutta kyllä väitän että viinaa 20 vuotta vetäneet on paskemmassa kunnossa kuin pilvenpolttajat." Hei, unohdit VÄLIN tuosta PISTEEN edestä.

Samalla, kun kyseenalaistat

Samalla, kun kyseenalaistat kannabisvastaisen valistuksen, osoitat tietämättömyytesi, kun väität, että kannabiksen käytön ainut riskitekijä on kaltaiseni, joka pitää kannabista kansanterveydellisenä uhkana, kun kerron asiantuntijoiden viestin kannabiksen haitallisuudesta muun muassa kasvuiässä oleville lapsille ja nuorille. Ymmärrän kannabiksen riskit ja huumeiden vahingollisuuden ja juuri siksi olen huolissani nuorten lisääntyneestä välinpitämättömästä asenteesta kannabista kohtaan. On turha saivarrella, että kannabiksen käyttö vähentää alkoholin käyttöä, päinvastoin sekakäyttö lisääntyy ja sen myötä haitat kasvavat. Minusta on erittäin huono ja vastuuton perustelu, että kannabis tulisi hyväksyä, koska alkoholi on haitallisempi päihde kuin kannabis. Tai, että ihmisillä on jo nyt haitallisia riippuvuuksia kuten tee ja kahvi. Mielestäni ajatusmalli on itsepetosta ja totuuden kieltämistä. Jo maalaisjärki riittää toteamaan, että kannabis on RISKI. Tässä oli vastaus nimimerkille simopille.

Pidän ensiarvoisen tärkeänä

Pidän ensiarvoisen tärkeänä että ihmiset saavat fakta tietoa aiheesta koska edelleen kuulee porttiteoriasta yms...Keskusteluissa piilee selkeä ennakkoluuloinen viha joka johtuu pääosin tietämättömyydestä. Narkit saunan taa asenne loistaa monen kirjoituksen takaa. Kuvitteletko olevasi parempi kuin muut ja itselläsi olevan oikeus päättää mikä on oikein ja väärin oman moraalisi mukaan. Sinä olet se sairas narsisti ketä vain toistelee 60 luvun pelottelu propagandaa koska ei kykene hyväksymään uusia tutkimuksia ja tosiasiaa että kannabiksesta on valehdeltu koko kieltolain ajan.

Tässä aika osuvasti (Y)

Tässä aika osuvasti (Y)

Miksi edes haastatellaan

Miksi edes haastatellaan poliisia niin usein näissä asioissa? Poliisi ei ole minkään sortin yhteiskunnallisen keskustelun tai tieteellisen tutkimuksen asiantuntija. Eivätkä noin ammattiryhmänä ole välttämättä kovinkaan hyviä arvioimaan kokonaistilannetta, koska työssään kohtaavat lähinnä päihteiden ongelmakäyttäjiä. "Kirjan tekijöistä kannabista ei tarvita Suomeen, jossa on jo muutenkin tarpeeksi ongelmia viinan takia." Poissa silmistä, poissa mielestä ei poista sitä faktaa että kannabis on jo suomessa.

Olen säännöllisesti työssä

Olen säännöllisesti työssä käyvä kolmekymppinen. Ei juuri sairaus taikka muitakaan poissaoloja. Maksan veroni ja laskuni. Olen kuoluttautunut ammattiin jota harjoitan. Olen käynyt armeijan. Eli olen aikalailla hoitanut ns. yhteiskunnalliset velvoitteet kunnialla. Ainoa asia joka "tekee minusta poikkeuksellisen" on se että olen käyttänyt kannabista noin puolet elämästäni. Olen aina tiennyt milloin voin olla päihtynyt ja milloin en. Koulut, armeijan, töissäkäymisen ja autolla ajamisen (kortti ollut noin 15 vuotta, ei yhtään aiheutettua kolaria, yhdessä ollut vuosia sitten osallisena) olen hoitanut selvinpäin. Silti lainsäädäntö pitää minua rikollisena, jota pitäisi rangaista sakko tai jopa vankilatuomiolla. Vankilatuomio tai vaikka työpaikan menetys seurannais vaikutuksena on omiaan syrjäyttämään yhteiskunnasta. Eli minusta tulisi "yhteiskunnan elätti". Sekö on lainsäädännön tarkoitus? Sen verran on tullut kokemusta asiasta että tiedän ettei kannabis sovellu kaikille. mutta suurimmalle osalle kuitenkin. Eihän alkoholikaan sovi kaikille, mutta suurin osaa käyttää sitäkin vastuullisesti ja kohtuullisesti. Aineiden haitoista. Alkoholi on voimakas hermostomyrkky joka yliannostuksena aiheuttaa hengityksen taikka sydämen toiminnan lamaantumisen joka väistämättä johtaa kuolemaan. Alkoholin pitkäaikais käytön katkaisu ilman hoitoa voi aiheuttaa sydämen rytmihäiriöitä jotka myös voivat johtaa kuolemaan. Nikotiini on vielä voimakkaampi hermostomyrkky joka aiheuttaa yliannostuskuoleman noin 70-100 mikrogramman kerta-annoksella. Kannabis taas ei aiheuta yliannostus kuolemaa, tai teoriassa se kai on mahdollista. Mutta vaatii niin suuria annoksia että yliannostus olisi harkittu teko. Itsensä hengiltä ottamiseen löytyy varmasti helpompiakin keinoja. Yksilöstä riippuen kannabis kuitenkin aiheuttaa riippuvuutta ja henkisiä ongelmia, tai on aiheuttamatta niitä. Vielä lääkekannabiksesta, Tuntuu käsittämättömältä että kroonisista kivuista kärsiville annetaan voimakkaita opiaatteja (mm. heroiini, kodeiini, morfiini luetaan opiaatteihin), jotka eivät välttämättä ole edes niin tehokkaita potilaiden kipuihin kuin kannabis olisi. Opiaatit puolestaan aiheuttaa voimakkaan fyysisen riippuvuuden, kun taas kannabiksen riippuvuus potentiaali on lähinnä henkistä laatua. Kannabiksesta on hyötyä myös muidenkin sairauksien hoidossa apua, niin hoidossa, ei kannabis mikään ihmelääke ole joka parantaa sairaat ja saa rammat kävelemään ja sokeat näkemään. Vaan aine joka tekee potilaiden elämästä helpompaa ja mielekkäämpää. Suotakoon se heille.

Tähänkin asiaan olisi hyvä

Tähänkin asiaan olisi hyvä saada muutos. Tarkoitus olisi että mahdollisimman moni ihminen voittaisi ja minimoitaisiin häviäjät. Kieltolain takia kaikki tuntuvat häviävän. Asiaa kannattavat ihmiset huumetaustastaan riippumatta leimataan narkkareiksi, sen enempää kyselemättä. Itse jouduin keskeyttämään koulun koska päättäjät halusivat minun jäävän kiinni, vaikken käyttänyt mitään seulat näyttivät positiivista ja huumetaustani vuoksi asiaa ei tutkittu edes uudelleen. Kannabista vastuatavat ihmiset vetoavat viimeisenä keinona ( ei sillä että olisi kovin montaa järkevää argumenttia tullut aiheesta edes luettua) massan mielipiteeseen. Massan mielipide on kuitenkin muuttumassa, ehkä siksi että nuorempi sukupolvi kyseistää vanhmpiaan enemmän kuin aiemmin. Kannabiksesta on haittaa.. kannabista käyttävästä ihmisestä ei niinkään. Tiedän perheitä joissa on väkivaltaa ja petetään, kukaan ei ole täydellinen. Ei kukaan ole ristille naulitsemassa pettäjää vaikka oma moraali sitä ei sulatakaan. Joten jos oma moraali ei sulata kannabiksen käyttöä, älä sitten käytä. Mutta älä myöskään tuomitse ihmistä joka käyttää, ihan vain siksi kun ei sinulle kuulu. eivät absolutistitkaan täällä riehu että lopettakaa juominen. Jokainen päättää mitä elimistöön laitetaan eikä se tee toisesta huonompaa ihmistä yksistään. Ps. Kukaan ei ole ikinä sanonut minua oudoksi kun en ole polttanut. Tekstin kirjoittaja on keski-ikäinen asiasta tietämätön henkilö joka ei myönnä tietämättömyyttään vaan perustaa faktansa omaan luomaansa stereotypiaan. Hyi sinua.

Hienoa. Taas meillä on

Hienoa. Taas meillä on keski-ikäisten kirjoittama kirja aiheesta, jota eivät juurikaan tunne, mutta ovat kuulemma oikein haastatelleet monia nuoria. Heh. Kirjan uskottavuus lähellä nollaa. P.S. Olen itse tavannut lukuisia poliiseja, jotka ovat suoraan sanoneet, ettei heitä todellakaan huvittaisi jahdata hampun viljelijöitä tai käyttäjiä, mutta joutuvat sen silti työnsä puolesta tekemään. Tiedänpä myös kaksi pössyttelevää poliisiakin, vaikka kannabiksen pitkän testeissä näkyvyyden vuoksi kovemmat huumeet ovat käytetympiä poliisien parissa. Heitä nimittäin tiedän enemmänkin.

Meikäläisen perillisillä

Meikäläisen perillisillä toisessa polvessa samoin kuin muillakin nuorilla lähipiirissä on niin paljon tekemistä elämässään, etteivät ehdi pössytellä. Heillä on omat ystävä- ja harrastuskaverinsa, joiden mielestä pössyttelemättömyys ei ole mitenkään outoa, tuskin sitä ehtivät pohtia edes. Miten ajat autollasi harrastuspaikoillesi, miten kiipeilet kallioilla, melot merellä, luet alituisiin tentteihin, juokset kaupoissa blingin perässä, käyt leffassa ja festareilla jos lössähät pössyttelemään? Elämä on parasta huumetta, mutta elämä lyhyt, harrastukset pitkät.

Elämä on parasta huumetta!

Elämä on parasta huumetta! Tappaa jo ensikerralla!

Brasilian ylituomari SANOO

Brasilian ylituomari SANOO "kannabista koskevat lait ovat perustuslain vastaisia " Kuunnelkaa joo Jari Aarnioo ja kavereita, nehän haluu sulle vaan hyvää !! Älä usko maailman vaikutusvaltaisimpia miehiä (Kofi Annan, Barack Obama) tai mitään Brasilian ylituomaria. HE VARMASTI VALEHTELEVAT !! Viimeisin Kannabiksen laillistaminen Brasiliassa sai yllättävää tukea liittovaltion tuomari Ernesto Frederico Cardoso Macielilta hänen hylätessään huumekauppasyytteen sillä perusteella, että kannabista koskevat lait ovat perustuslain vastaisia niiden loukatessa tasa-arvoisuuden periaatetta. Tuomion perusteluissa tuomari Maciel sanoi kannabiksen kieltolain olevan ”takaperoisen kulttuurin ja erheellisen politiikan tulosta”. Terveysministeriö on asettanut THC:n kiellettyjen aineiden listalle, mutta tuomari Macielin mielestä ministeriön pitäisi perustella tällainen, eikä sellaista perustelua ole esitetty. Hän nosti esille myös muiden viihteellisesti käytettyjen aineiden, kuten tupakan ja alkoholin laajan suosion. ”On hyvin ristiriitaista, että muut huumaavat aineet, kuten alkoholi ja tupakka, ovat vapaasti myynnissä ja käytössä tuottaen miljoonia niiden kauppiaille ja lisäksi väestö arvostaa ja käyttää niitä”. http://www.tusky.fi/uutiset/604-brasiliassa-laillistamisaloite-senaatissa?v=1

Lisää viinaa ja pillereitä,

Lisää viinaa ja pillereitä, jos kuvittelet, että Brasiliassa ja Suomessa on sama perustuslaki.

Jim Sember, hulluna mariin,

Jim Sember, hulluna mariin, aamuyöllä yöjointin avaamin aistein on pannut parastaan. Jim on mennyt klo 04.10 "nukkumaan", aamiaispöydässä nauttinut aamujointtinsa ja lähtenyt "töihin" THC:n siivittämin tervein ja kevyin askelin. Jim on varma siitä, että kannabis on terveellisempää kuin kaurapuuro, tee ja sämpylä pihvin kera. Paitsi jos kaurapuuroon ja sämpyläjauhoihin on sekoitettu jauhettua cannabis sativaa ja tee on sitä ihtiään. Terveiset virtuaaliselle työnantajalle! On kyllä taivahan tosi, että olen jonkusenkin kerran aamulla K-junassa nähnyt harittavan silmäparin ja hapuilevan olemuksen. En siis siististi enkä työnantajan haalareihin pukeutuneilla, vaan nuhruisissa vaatteissa rökälehtivillä. Semberin leperryksen luettuani olenkin nyt varma, että kyseessä oli keuhkosyövistä, leukemiasta, vatsalaukun kudoksen immuunikadoista, muista erilaisista syövistä ja vaikeista sairauksista kannabiksen parantamat ja ihmeparanemisen pökerryttämät tyypit. Mutta pössyttelijöistä on hupiakin. Ainakin ulkopuoliset hymyilivät ymmärtäväisesti kerran kun erään suurkaupungin metroasemalla voimallisen voisia ja kermaisia tuoksuja levittävä leivoslaatikko kädessä jouduin ihan juoksuaskelin pakenemaan jotakuta silmät päässä seisovaa Semperin sielunveljeä, jonka makeannälän tuoksut herättivät.

Hyvä, että on hauskaa. Olet

Hyvä, että on hauskaa. Olet sinäkin varmaan pelottava ja kova jätkä, kun uskallat nimimerkin takaa huudella. :) Voisit sen sijaan koittaa perustella väitteeni vääräksi, kun kerran et niihin usko, mutta ei sinun älykkyysosamääräsi taida siihen oikein riittää, kun et osannut edes vastata kommenttiini suoraan, vaan pistit tuon pelkurimaisen ulinasi viestiketjun alapäähän. Pari tuntia vielä töitä, niin sitten pääsee kotiin lataamaan akkuja :* Pusi pusi! <3 Te muut, jotka ymmärrätte englantia, katsokaa tämä: The Canadian Cannabis Connection - Medicinal Benefits Of Oil with Rick Simpson http://www.youtube.com/watch?v=fuU_BpaFEJw

Weed - CNN Special Dr Sanjay

Weed - CNN Special Dr Sanjay Gupta 2013 Documentary http://www.youtube.com/watch?v=B4GUkzTnFG0 Ty Bollinger "Cancer Truth Hemp" Carol Alt Healthy You 1-18-14 http://www.youtube.com/watch?v=VB5nYLrPNRs&feature=youtu.be&utm_content=buffer77b36&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer Rick Simpson Oil Kills cancer Part 1&2 1. http://www.youtube.com/watch?v=J5M_vWz3jHc&feature=share&list=PLIEbEC_twH9LjPj6jRrv7sIxFfpZdoycZ 2. http://youtu.be/CMpoP-btG5M "In the process of exposing lies and sharing life saving truths, you will encounter people that will fight against every life saving truth you offer."

Niinpä! Törkytuubista

Niinpä! Törkytuubista löytyykin todistusvoimaisin näyttö kannabiksen ihmeitä tekevästä voimasta ;)

Tsooh, en taida Jimin

Tsooh, en taida Jimin pusuille olla oikea kohderyhmä. Mutta jos tyyppi on vielä pöllyssä klo 04.10, väittää menneensä nukkumaan, sen jälkeen töihin ja klo 16 pääsevänsä töistä niin kuulostaa ihan H.C.A:lta.

Miksi se murentaa

Miksi se murentaa uskottavuutta, jos jokin tieto löytyy netistä? Ei näistä asioista yleensä valtamediassa puhuta.. Uskotko jos tieto tulee esim. Yleltä? "Spotlight: Kannabis lääkeaineena" http://www.dailymotion.com/video/x17xh6z_spotlight-kannabis-laakeaineena_news "To 28.11.2013 klo 21.30 Yle Fem Maallikot ja tutkijat ovat pitkään väittäneet kannabiksen toimivan syöpälääkkeenä. Nyt lääketeollisuuskin on alkanut uskomaan heitä. Suomen viranomaiset suhtautuvat epäilevästi lääkekannabikseen." Katsokaa tämä: Run from the Cure - Pakoon parannusta (osa 1/6) http://www.youtube.com/watch?v=I0JcBo9iINs Myönnän, että aihe on todella hämmentävä ja epäuskottava, en minäkään sitä heti uskonut. Mutta nyt kun tietoa on kerääntynyt vuosi vuodelta yhä enemmän ja nettiin on tullut satoja ihmisten omakohtaisia kertomuksia kannabisöljyn syöpää tuhoavasta vaikutuksesta, en voi enään ohittaa asiaa olan kohautuksella. Kannattaa tutustua aiheeseen avoimin mielin. Muistakaa, että lääkeyhtiöiltä tätä lääkettä ei tulla koskaan saamaan.. https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash2/t1/521278_10151444808164556_1372806500_n.jpg http://i.qkme.me/3t9gtg.jpg Cured Too: A Cancer Story: A Film By David Triplett http://www.youtube.com/watch?v=cZfWglJ2wmU Jos asialla ei olisi mitään perää, niin luuletko, että ihmiset oikeasti jaksaisivat masinoitua tälläisen valheen taakse vielä omalla nimellään ja naamallaan?: "The Comprehensive Report on Cannabis Extract Medicine A report comprehensively analyzing the cannabis extract movement, including scientific studies, patient cases, and the work of doctors, dispensaries, corporations, and cannabis teams, has recently been completed. It is impossible for anyone to read this entire document and not see the truth of cannabis extracts. This document must be shared with as many people and influential leaders as possible to bring decisive action now. We must act with the urgency of those who are facing death, and bring this medicine to the masses as soon as possible." http://www.slideshare.net/TheHempSolution/comprehensive-report-on-the-cannabis-extract-movement GW PHARMA kopioi Rick Simpsonin menetelmän ja laimensi sen ylihintaiseksi suusuihkeeksi: "A 10 year old can make Ricks Oil and follow Ricks protocol. GWPharma just water-it-down at your expense." "Fucking thieves, they basically stole Rick Simpson´s idea, its identical..." "GW - money grabbing bastards who should be locked up if the government endorses their drug laws. Hypocrites." http://www.youtube.com/watch?v=Jkp2mXlb6oI https://www.facebook.com/THeCureForCancers/photos/a.275017785867450.59393.115759665126597/636249626410929/?type=1&ref=nf MARIJUANA AND CANCER-LATEST FINDINGS! EXCLUSIVE LOOK!: http://www.youtube.com/watch?v=PDVwFWPySMM Tänne olen kerännyt tutkimuksia, tietoa ja väitteitä kannabiksen syöpää tuhoavista vaikutuksia: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151505923004556&set=a.10150591704079556.402428.839674555&type=1&theater Hyvää illan jatkoa ja toivon sydämestäni, että tähän asiaan tulisi vihdoin muutos.

Nämä cannbis ihannoijat

Nämä cannbis ihannoijat voisivat hoitaa keskenään toisensa kun psykoosi pamahtaa päälle. Ja pössyttelijät kun vöhitellen taantuu, ei niille tarvitse mitään yhteiskunnan tukia myöntää. Regeen voimalla, rastat päähän, joogaa ja luomujugurttia. Pitäs lopettaa tämä hyysääminen, sama tiukka kaava viinamäen naisille ja miehille. Julkinen terv. huolto rasittuu näiden itseaiheutettujen paskaläpien hoitamisesta.

Siis kun joku voi saada

Siis kun joku voi saada mielenterveysongelmia, niin sen vuoksi pitää jatkaa kaikkien käyttäjien rankaisemista? Kuulostaa todella järkevältä. Voitko kertoa minulle, millä tavalla tämä ihmisoikeuksia polkeva ja syrjäyttävä kieltopolitiikka on sitten tällä hetkellä ehkäissyt näitä psykooseja? Kokoajanhan lehdissä kirjoitellaan, kuinka nuoremmat ja nuoremmat saavat käsiinsä näitä "huumeita", joten olisiko aiheellista miettiä koko politiikka toimivuutta? Fakta on ettei se toimi, eikä se ole koskaan toiminutkaan. Se sotii täysin omia tarkoitusperiään vastaan. Kieltolait vain maksimoivat päihteistä koituvat haitat! Lisäksi se maksaa yhteiskunnalle huomattavasti enemmän kuin, esim. haittoja ehkäisevä lähestymistapa (esim. säännelty ja valvottu tarjonta, kuten alkoholin tapauksessa Alko). Eikö olisi järkevämpää kerätä kannabiksesta verotuloja valtiolle, jotka voitaisiin sitten ohjata esim. mielenterveyspotilaiden hoitoon? Kieltolaki itsessään aiheuttaa enemmän psykooseja, kuin mikään päihde maailmassa! Lue kohdasta 9. eteen päin -> 1. https://www.facebook.com/#!/notes/jim-silver/il-kommentti/10152143302943607 Lisää psykoosien ja skitsofrenian syistä: 2. https://www.facebook.com/notes/jim-silver/vastaus-psykoosiskitsofrenia-väitteelle-docventuresin-keskustelussa/10151823058388607 "Päihdepotilaista ruuhkaa psykiatrisessa päivystyksessä : ”Pyytävät pillereitä ja apua”" 3. http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/paihdepotilaista-ruuhkaa-psykiatrisessa-paivystyksessa----pyytavat-pillereita-ja-apua-/1904854 "Myös kannabispsykooseja tulee päivystyksessä vastaan, mutta huomattavasti harvemmin. Kannabis ei Maskolan mukaan aiheuta terveillä ihmisillä psykoottista tilaa." "Marijuana Does Not Cause Schizophrenia, Harvard Study Finds" 4. http://www.leafscience.com/2013/12/08/marijuana-cause-schizophrenia-harvard-study-finds/ Their latest study, published last week in the journal Schizophrenia Research, adds support to the role of genetic factors in schizophrenia, and that marijuana use alone does not increase the risk of developing the disorder. “In summary, we conclude that cannabis does not cause psychosis by itself. In genetically vulnerable individuals, while cannabis may modify the illness onset, severity and outcome, there is no evidence from this study that it can cause the psychosis.” "Yhteiskunnan ja maailman tila ovat pahin psykoosin aiheuttaja." 5. http://kirveslalli.blogspot.fi/2014/02/puhetta-kannabiksesta-nuorten-hata.html?spref=fb Mm. työttömyys ja sosiaalinen asema (ja niistä johtuva stressi) aiheuttavaa myös paljon mielenterveysongelmia: "Unemployment, ethnicity and psychosis." 6. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22924878 "Conclusion: Rates of psychosis are high amongst unemployed people in south London and extremely high amongst Black Caribbean and Black African unemployed people. There was no evidence however that the minority groups were particularly sensitive to the stresses, limitations or meaning of unemployment." 7. http://yle.fi/uutiset/lobbarit_kirjoittivat_coloradon_kannabislain/7095956?fb_action_ids=10152251210809556&fb_action_types=og.recommends&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582 "Teidän kannattaa kysyä itseltänne, että onko järkevää sakottaa tai vangita ihmisiä marijuanan käytöstä, onko pilvenpolttajien jahtaaminen todella järkevää poliisin voimavarojen käyttöä? Vai olisiko järkevämpää keskittyä murhiin, väkivaltarikollisuuteen tai omaisuusrikoksiin? Suomessakin kannattaisi harkita ihmisten rankaisemisen sijaan verotulojen keräämistä kannabiksen kaupasta." Kieltolain puolustajat varmaan hyväksyvät myös sen, että heidän lapsensa ohjautuu loppuiäkseen syrjäytymispolulle, jos poliisi saa heidät kiinni yhdestäkin kannabiskokeilusta? Mitä järkeä on ylläpitää lakia, joka syrjäyttää itsessään enemmän kuin se asia, jota vastaan taistellaan? "A2 Kannabis-ilta - Rikos ja rangaistus" 8. http://suviko.blogspot.fi/2014/03/a2-kannabis-ilta-rikos-ja-rangaistus.html Ehkäisevää päihdetyötä tekevän yhdistyksen mielipide asiasta: "Samaa mieltä kannabiksesta" 9. http://www.kiinnostaakohuumeet.fi/2014/02/28/samaa-mielta-kannabiksesta/ Tässä joku on nostanut esiin erittäin tärkeän asian, johon kannattaisi tutustua ajatuksella: "Ahdistus, paniikkihäiriöt, vainot yms. johtuvat siitä, että sun keho koittaa viestiä (lue: HUUTAA) sulle jotain, jota sä et halua kohdata. Se johtuu emotionaalisesta repressiosta, joka painautuu lihasmuistiin saakka. Kehon jännitykset ovat vain kehon tapa kertoa, että jotain on vialla, et ole kohdannut itsessäsi jotain, et ole ollut rehellinen itsellesi, et kuuntele itseäsi. Kannabiksella on tämä vaikutus, toki, mutta se on sinänsä harmitonta ja jos vaikutuksen ymmärtää oikein, jopa hyödyllistä. Vainoharhaisuus johtuu samasta ilmiöstä, jolloin ihminen projisoi nämä tuntemukset tulevan ulkoapäin sen sijaan, että katsoisi mistä ajatuksista ne oikeasti kumpuavat sisältäpäin; on helpompi syyttää jonkinlaista ulkopuolista mystistä tahoa ongelmistaan kuin kohdata itsensä rehellisesti. Vainot ja pelot johtuvat myös kannabiksen käyttöön liitetyistä pelko-narratiiveista ("Olet paha, syntinen, rikot lakia, joudut linnaan, sinua tulee rangaista, olet hippi, olet epäilyttävä" yms.), josta johtuen kokemuksen varsinainen sisältö ymmärretään väärin sekä ammatillisen psykiatrian, että itse kokijan näkökulmasta. Vainoharhaisuus liitetään psykiatriassa automaattisesti skitsofreniaan, jonka väärä hoito on äärimmäisen haitallista. Lakatkaa hössöttämästä tyhjästä ja katsokaa tosiasioita silmiin, perkele." Alkoholi aiheuttaa kaiken muun paskan lisäksi psykooseja, joten pitäisikö senkin käyttäjiä alkaa vielä lisäksi rankaisemaan? "Alkoholijuomien käyttö" 10. http://fi.wikipedia.org/wiki/Alkoholijuomien_k%C3%A4ytt%C3%B6#Riippuvuus "Joka kolmannelle alkoholistille kehittyy pikkuaivoatrofia (ataksia), ja 10:llä–80:llä prosenttia suurkuluttajista saa alkoholipolyneuropatian[31]. Erään tutkimuksen mukaan alkoholi nostaa psykoosin riskiä miehillä 800 % ja naisilla 300 %." Tämä kannattaa myös ottaa huomioon: "Se mitä kannabis vs. alkoholi-asettelulla yritetään saada aikaan on se, että "vanhukset" näkisivät kannabiksen alkoholin vaihtoehtona. Nyt kun sitä kuuntelee, niin tuntuu, että kannabis esitetään selvinpäin olemisen vaihtoehtona." Kahvikin voi aiheuttaa psykooseja, kielletäänkö sekin? Tätä piristettähän nautitaan päivittäin, usein vieläpä työajalla: "High caffeine use linked to psychotic symptoms" 11. http://www.abc.net.au/news/2011-06-21/high-caffeine-use-linked-to-psychotic-symptoms/2766144 "We are increasingly focused on how much things like alcohol and tobacco are available freely in the community, and we here we have a stimulant - perhaps not as powerful as cocaine or amphetamine which you can actually buy off the shelf at the supermarket." "Caffeine-induced psychosis" 12. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19407709 "..and has been reported to worsen psychosis in people with schizophrenia and to cause psychosis in otherwise healthy people." "Stimulant psychosis" 13. http://en.wikipedia.org/wiki/Stimulant_psychosis#Caffeine "There is limited evidence that caffeine, in high doses or when chronically abused, may induce psychosis in normal individuals and worsen pre-existing psychosis in those diagnosed with schizophrenia." "Psykoosit" 14. http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/tutkimus/tyokalut/aikalisa/materiaalit/mielenterveys/psykoosit "Tutkimusten mukaan yli kolme prosenttia suomalaisista sairastuu elämänsä aikana johonkin psykoosiin." Kannabiksen osalta asia on paljon moniulotteisempi. CBD (antipsykoottinen kannabinoidi) pitoista kannabislajiketta voitaisiin, ehkä jopa käyttää mm. psykoosien ja skitsofrenian hoidossa: "Marijuana Compound May Beat Antipsychotics at Treating Schizophrenia" 15. http://psychcentral.com/news/2012/06/07/marijuana-compound-may-beat-antipsychotics-at-treating-schizophrenia/39803.html "A certain marijuana compound known as cannabidiol (CBD) can treat schizophrenia as well as antipsychotic drugs, with far fewer side effects, according to a preliminary clinical trial." “Not only was [CBD] as effective as standard antipsychotics, but it was also essentially free of the typical side effects seen with antipsychotic drugs.” Monia muitakin asioita voidaan väärinkäyttää, esim. sokeria ja hampurilaisia. Miksei samalla kielletä niitäkin? Epäterveellisen ruoan aiheuttamiin haittoihin _kuolee_ oikeasti ihmisiä, samoin ne koukuttavat ihmisiä huomattavasti enemmän kuin esim. kannabis! "Sokerin himo verrattavissa huumeriippuvuuteen" 16. http://www.iltalehti.fi/terveys/2011103114673455_tr.shtml "Professori vertaa sokeria heroiiniin ja kokaiiniin – ”Tämä on elintarviketeollisuuden juoni”" 17. http://www.uusisuomi.fi/tiede-ja-ymparisto/57829-professori-vertaa-sokeria-heroiiniin-ja-kokaiiniin-tama "Sokeri koukuttaa kuin kokaiini ja aiheuttaa yhtä pahoja vieroitusoireita kuin heroiini. Ei ihme, että sokerin kulutuksen kasvu huolestuttaa." 18. http://tieku.fi/uusi-lehti/tieteen-kuvalehti-112012 "Tutkijan raju väite: Sokeri aiheuttaa yhtä pahaa riippuvuutta kuin kokaiini" 19. http://www.aamulehti.fi/Terveys/1194734231250/artikkeli/tutkijan+raju+vaite+sokeri+aiheuttaa+yhta+pahaa+riippuvuutta+kuin+kokaiini.html 20. "Tutkimus: Kannabis ei sen vaarallisempaa kuin hampurilainen ja ranskikset!" http://www.aamulehti.fi/Ulkomaat/1194772147007/artikkeli/tutkimus+kannabis+ei+sen+vaarallisempaa+kuin+hampurilainen+ja+ranskikset+.html Minua oikeasti häiritsee se, miten ihmisiä yllytetään lapsesta saakka sokerin syöntiin. Melkein kaikilla lastenkesteillä joissa olen ollu, pöydät notkuvat makeisi ja limuja. Onko se oikein, varsinkin kun hyvin tiedetään liiallisen sokerin aiheuttamat terveyshaitat? Pointtini on, että kielloilla ei näitä ongelmia saada ratkaistua ja pahimmillaan ne vain luovat kasan uusia ongelmia ja aiheuttavat lisää haittoja yhteiskunnalle ja ihmisille. Olisi hienoa saada edes yksi (1) järkevä ja looginen mielipide näiltä kieltolain kannattajilta. Usein vain näyttää siltä, että siellä mennään sen järjen sijaan peloista kumpuavilla tunteilla. Sinun asenteesi on muutenkin hyvin huolestuttavaa ja siitä tuleekin lähinnä mieleen 1700-luvun valkoihoisten asenteet orjia kohtaan. Vähemmistöjä on syrjitty aina ja syrjitään edelleen. Se ei vähennä pätkääkään kenenkään ihmisen ihmisarvoa, jos hän päättää käyttää jotain tajuntaan vaikuttavia aineita. Tee meille kaikille palvelus: Ennen kuin seuraavan kerran avaat sen sanallisen arkkusi, niin tutustu aiheeseen paremmin, jotta voit perustella ne muutenkin kuin mutupohjalta. Hyvää kevään jatkoa! ps. Yrittäkää nyt edes hetkeksi päästää irti niistä mielikuvista, harhaluuloista ja ennakkoasenteista. Propaganda ja siitä systemaattisesta aivopesusta johtuva pelko vaikuttaa nähtävästi edelleen hyvin voimakkaasti moniin ihmisiin. Tästä henkisestä vammasta parantuminen vie pitkään, mutta samalla se vapauttaa!

"Tästä henkisestä vammasta

"Tästä henkisestä vammasta parantuminen vie pitkään, mutta samalla se vapauttaa!" Miten niin pitkään, jos kerran kannabis on kaiken parantava ihmeaine? Velat muuttuu saataviksi ja maailmaan tulee globaali rauha oitis, kun kannabis peittää vehnä- ja maissipellot sademetsistä puhumatikaan. Jim Sember virtuaalisen työnantajansa piikkiin on todellakin perehtynyt aiheeseen meitä eläkeläisiä ja vapaita kansalaisia paremmin ja pitkään. Sallittakoon siis, että on avannut sanaisen arkkunsa ja ihan ilman mutu-pohjaa. Vahinko, etteivät leikkeleet vakuuta, vaikka meitä vanhempia pieruja ei kannabis pelota pätkääkään. Mutta meidän talossa kun on ollut näitä huumekämppiä, niin niiden haltijat ja vierasköörit, asukkaiden veden- ja tulenkäsittely ovat talon rouvia pelottaneet. Ei rouvia itse cannabis sativa pelota sen enempää kuin mikään muukaan jalaton, kädetön ja aivoton aine. Mitä pelättävää niissä mukamas on, kun ei niillä ole tapana tupata kenenkään vereen ja aivotoimintaa sekoittamaan ilman asianomaisen väkevää tahtoa ja voimakasta riippuvuutta?

Elämä on valintoja, mutta

Elämä on valintoja, mutta silti pitäisin kannabiksen käyttäjät sosiaali- ja terveydenhuollon piirissä. Moni nuori pääsee eroon, jos lähtee katkolle ja kuntoutukseen vapaaehtoisesti. Sielläpä opetetaan sellainen elämäntyyli, jossa ei ehi pössyttelemään. Elämä kun on lyhyt ja harrastukset pitkät. Hulluna mariin olevat vetoavat aina THC:n lääkeominaisuuksiin. Niitä lääkeominaisuuksia kun on kaikessa orgaanisessa enemmän kuin vähemmän. Tyhmimmät eivät tiedä, että lääkehasis on ihan muuta kuin keittiössä kasvatettu. Samaa puolustelua alkoholin kohdalla. Jos ei viina, terva ja sauna auta on kaivettava hauta. Virossa äidit laittavat flunssaisen ja kuumeisen lapsen koipiin viinasukat. Sisäisestä lääkinnästä puhumattakaan. On meikäläisellekin lapsena juotettu tinktuuroita hemoglobiinia nostamaan ja ruokahalua lisäämään. Lapsuudessa lähellä asui kuolemantuomion saanut mies, joka oli parantanut kurkkusyöpänsä viina-koivuntuhkaseoksella. Punaviini on myös niin terveellistä, terveellisempää kuin hanavesi, sillä punkku pitää verisuonet notkeina. Kossu rentouttaa mielen ja kielen ja Savon viina aikaansaa raikkaan hengityksen ja hövelin käytöksen. Yrttiliköörit parantavat vaivan kuin vaivan ja viljainen bocki vie nälän paastoavalta munkilta. Luonnontuotteista myrkkykoiso on kuulemma ehdoton, kun haluaa sellaiset hallusinaatiot, että pääsee kosmiseen yhteyteen olevaisen ja universumin alkutekijöihin aivan. Ja myrkkykoiso on siis lääkekasvi. Oopiumunikot hivelevät kauneudentajua ja tajua muutenkin ja parantavat tajuttomuuden jälkeisen ripulin jne. jne. Näitä riittää, terveellisiä huumaavia hulluuksia.

Sivut

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu